Chcem robit niečo iné
Ahojte babenky 🙂 som na rodičovskej dovenke s 2 detičkami, mam ešte niečo vyše 2 rokov aby som zistila co chcem ďalej v profesijnej oblasti ... svoju prácu som mala veľmi rada avšak na druhej materskej som prišla na to ze už to vykonávať nechcem a hlavný dôvod sú peniaze . Moja profesia je malk finančné ohodnotená aj napriek tomu ze som si spravila VS , strávila 6 rokov nad knihami . Vtedy ma to však naplnalo tešilo, chcela som to ...teraz po niekoľkých rokoch som prišla na to ze to nechcem robiť a samozrejme by som chcela mať vyššie finančné ohodnotenie .... lenže už mám 35 rokov a neviem teda ci ma reálne zmysel púšťať sa napr do ďalšej VS alebo možno kurzy a zdokonaľovať sa v niečom. Avšak ešte neviem presne v čom. Rada sa učím , vzdelávam, viem komunikovať s ľuďmi, som rada medzi ľuďmi. Mam proste akokeby vyššie ciele , no akosi stojím na jednom mieste a neviem presne kam smerovať co robiť pre to , teraz kým som doma s detičkami a aby som do budúcna mala viac financií... mali ste zienky také pocity zrazu keď ste boli doma s deťmi a mali ste veľa času na premýšľanie? Prišli ste práve na rodičovskej dovolenke na to ze kam chcete smerovať co ss týka zamestnania ?
🙂 budem rada za každý príbeh ktorý mi napíšete ďakujem pekne
Asi by trebalo napisat, co by ta zaujmalo robit … s perfektnymi jazykmi sa uplatnis, takisto s IT ale aj remeselne povolania … plynar automechanik atd aspon ti spickovi v mojom okoli maju roboty nad hlavu (napr vodar rozflakol svoj telefon po x tom telefonate, lebo uz fakt nevladal)
@rebrambora ďakujem pekne za takéto zhrnutie pekne si to napísala 🙂 do VS sa veľmi púšťať nechcem lebo jedine co by ma bavilo na co treba VS je psychológia a to je na dlhšiu trať, aj po skole zrejme tak to som viac menej vyskrtla 🙂
Veľmi dlho som chcela robiť v kozmetickej oblasti teda mihalnice obočie a rôzne procedúry avšak v našom okolí kde žijeme je toho asi veľmi veľa. Tiež ma veľmi zaujíma práca s kyselinou hyarulonovou avšak tam tiež treba zdravotnícke zameranie takže to som tiež vyskrtla .. takto dáko vylucovacou metódou sa snažím prísť na to akým smerom sa uberať. 🙂 musím ešte pogooglit ako píšeš a popozerať rôzne profesie na co by som mala a co by som sa mohla učiť a zdokonaľovať🙂 ďakujem ešte raz
@olimuc áno veru všímam si ako sa to pomenilo časom , lebo keď som sa rozhodovala ešte dávno na akú SŠ ísť tak ja som veľmi chcela kaderníčku avšak rodocoa mi to nedovolili vtedy ešte to brali tak dáko ze to nieje bohvieco, ale to bola chyba .. teraz by som už nemala problém s tým a nehladala inú profesiu si myslím lebo dobrá kaderníčka je dnes veľmi žiadaná 🙂 takže som šla len klasika stredná škola ekonomicka.... vtedy to bolo pre mojich rodičov super takže ma presvedčili.... dnes to ja vnímam tak ze remeselné povolania ako aj ta kaderníčka majú veľmi dobre podmienky aj zarobit a pod ... ďakujem pekne za rady. 🙂
Máš pravdu, veľa sa toho zmenilo, tiež mám strednú ekonomickú školu a práce žiadnej. Od skončenia RD hľadám, vyskúšala som aj 12hod.smeny ako asistentka predaja...platy nízke všade, aj ako účtovníčka ma to prestalo baviť a nechcem sa k tomu vracať. Z ÚP mi ponúkli kurzy tak sa chystám zdokonaliť jazyk.
Máš pravdu, remeselné povolania sú teraz in hlavne mužské. Alebo externé večerné štúdium praktická sestra skús....ja mám pol roka a prerušila som, je to dosť časovo náročné a bez štipendia.
Tiež mám pocit, že stojím na jednom mieste, hľadám ale ponúk je veľmi málo u nás. Najhoršie je to, že nadlžujú dôchodkový vek takže bude to horšie a horšie s prácou.
Mám po 40 a už rozmýšľam že budem musieť vycestovať do zahraničia 😬😔 lebo tu sa nedá zarobiť...

Jasne. Ono staci fakt malo, aby si prisla na to, co je v oblasti v ktorej chces zit ziadane.
V dnesnej dobe potrebujes VS len na medicinu, farmaciu a pravo (mozno som na nieco zabudla, ale myslim, ze len na toto) inak ti stacia kurzy, skolenia, portfolio, potom ci chces robit remote alebo nie atd.
Len pogooglit, zhodnotit na co mas, co ta bavi, co sa da pokombinovat s danymi podmienkami a s partnerom vsetko naplanovat a drzat sa toho.
Dva roky su az az.
Ja som bola na materskej len pol roka, pocas toho a pred tym som pracovala a studovala, vykonavam ale fyzicky pre vacsinu zien narocnejsiu pracu, motivaciou su a stale boli peniaze.
Cize dokopy mi to s pauzami, pracou, dvojickami dalo nejak rok, vzdelavam sa ale stale a planu sa drzim aj po 5tich rokoch. Ak by som mala byt ale len doma tak asi dva mesiace, potom prax.
Drzim palce.