Chcem si založiť živnosť so zameraním na masáž tváre

1. jan 2023

Dobry den,

Mate prosim skusenost-nemam strednu zdravotnu skolu, ani vzdelanie kozmeticky a.podobne
Chcem si ale zalozit zivnost so zameranim na masaze tvare
Je k tomu potrebne vystudovat jednu zo skol? Resp.ako to dokazem nahradit?
Dakujem za rady

zuzana76
1. jan 2023

Podľa mňa masersky kurz

melanta
1. jan 2023

@zuzana76 masérsky kurz už dnes nestačí, sprísnili sa podmienky, už na živnosť týchto profesií nestačí kurz.

autor
1. jan 2023

@melanta a co teda, prosim Vas?

melanta
1. jan 2023

Záleží či chceš riešiť masérske alebo kozmetické služby. Masérske služby sú viazaná živnosť, kozmetické remeselná. A podmienky sú jasne a zrozumiteľne vysvetlené na stránke ministerstva.

https://www.minv.sk/?kozmeticke-sluzby-1

https://www.minv.sk/?maserske-sluzby-1

autor
1. jan 2023

@melanta to som si citala , ale potrebujem to blizsie vysvetlit. Doklad o odbornej sposobilosti sa da nahradit:
Cize pism. e) odbore alebo
osvedčením o čiastočnej kvalifikácii alebo osvedčením o úplnej kvalifikácii podľa zákona č. 568/2009 Z. z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov alebo
Sa mysli absolvovanie nejakeho kurzu?
Dobre tomu rozumiem?
Vdaka

zuzana76
1. jan 2023

@melanta nevedela som

melanta
1. jan 2023

Áno, môžeš to pri remeselnej živnosti nahradiť akreditovaným programom/kurzom, ktorý sa realizuje v súlade so zákonom č. 568/2009 Z.z. Ide o kurzy, ktoré trvajú 450 hodín, po ich absolvovaní požiadaš o odbornú skúšku pred živnostenskou komorou a na základe toho môžeš získať remeselnú živnosť. Príkladám 2 kurzy od rôznych spoločností pre predstavu.
https://www.bcl.sk/produkt/kozmetik-kozmeticka/
https://www.beauty-kurzy.sk/akreditovany-kozmet...

kabinka11
1. jan 2023

Co všetko na to potrebuješ neviem poradiť, ale si si istá ze chceš v tomto podnikať?

melanta
1. jan 2023

@kabinka11 tak snáď má okrem masáže tváre plán poskytovať aj širšie kozmetické služby, lebo pochopiteľne táto jedna ju určite neuživí. A že pre tie služby má zmysel.

nataly420
1. jan 2023

Masaz tvare je kozmetického zameranie 🙂 treba si spraviť kozmetickú skolu

patrisaa
2. jan 2023

Akreditovaný kurz kozmetička + živnostenské skúšky, potom si môžeš založiť živnosť.

autor
2. jan 2023

@patrisaa dakujem

martul
2. jan 2023

Už keď sa chceš venovať maserstvu tak aspoň si daj celé telo. Lebo len tvár je veľmi málo. Spravila si si prieskum, podnikateľský plán? Akú máš predstavu,,preraziť na trhu".

autor
3. jan 2023

@martul cele telo nie...ja neviem, ako.vo.Vasom okoli, ale v mojom tuto sluzbu neposkytuju...

martul
3. jan 2023

nikto neposkytuje masáž nôh, chrbtice, pohybového aparátu?".....neverím

autor
3. jan 2023

@martul to ano, ale tvar nie...

melanta
3. jan 2023

Pristavím sa pri tom, čo píše @martul nemusíš ísť do masáže celého tela, ak chceš robiť tvár, tak kozmetika + masáž. Ale určite nie iba masáž, spomínala som to už vyššie. Ak chceš robiť iba masáž tváre, tak predpokladám, že to chceš robiť iba ako hobby popri normálnom príjme. Ja masáž tváre absolvujem každý mesiac, ale vždy v rámci kozmetiky. A martul tiež spomenula podnikateľský plán. Ak to chceš ísť robiť plnohodnotne, ako hlavný príjem, tak podnikateľský plán, nech ho urobíš akokoľvek amatérsky je na mieste. Zhodnotiť si, koľko ťa budú stáť školenia, priestor, zariadenie, zaradenie (kozmetika) do zásoby. Čiže dať si na papier všetky vstupné náklady a potom mesačné náklady na prvý rok. Premyslieť si, či to vieš zaplatiť. Potom mať prehľad konkurencie v kozmetike, kto čo ponúka, za aké ceny, s akou kvalitou a na to nastaviť svoje služby, aby si ponúkala niečo naviac. A tiež mať pripravený plán na propagáciu. Platené príspevky na FB a IG (nie osobný profil alebo biznis stránka). Dnes je týchto služieb veľmi veľa, čiže treba sa prichystať.

martul
3. jan 2023

len masáž tváre je nič. Ja keď idem ku kozmetičke tá mi to spraví tiež a okrem toho, obočko,čistenie a čojaviem čo. Samotná masáž tváre ťa neuživí.
Pýtala som sa ťa na tvoju predstavu, plán máš aký, zisťovala si koľko taká ,,masáž tváre" stojí? koľko klientov by si musela mať aby si sa uživila, odvody na začiatok len do ZP potom po roku aj SP, máš toto všetko zmáknuté?

autor
3. jan 2023

@melanta
@martul
Jasne, dakujem za tieto rady, cenim si ich
Ano, aj mne kozmeticka spravi masaz tvare v ramci kozmetiky, ale to trva velice kratucko...chcem to spojit este s niecim, ale ta kozmetika sama.o sebe-tym je trh podla mna hrozne presyteny...tam.je praveze velka konkurencia. Pri masazi tvari, eventualne hlavy , taka nie je

anonym42
23. jan 2023

http://www.global-education.sk/kurzy/beauty-kur... skús im napísať správu 🙂 prajem ti veľa úspechov v podnikaní, choď si za tým a nevzdávaj sa s plánom podnikať.