icon

Chcete sa stať policajtkou? Skúsenosti a názory tu!

boba55
14. nov 2023

Ahoj máme tu nejaké policajtky? Prosím veľmi by som chcela nejaké názory, skúsenosti, rozmýšľam nad tým že by som to skúsila ale nemám preddtavu či to je dobrý nápad. Ďakujem

aylinn
17. nov 2023

@elmivelmi čo keby si začala dodržiavať pravidla cestnej premávky ? Potom by si nemusela toľko mindžovať na policajtov 🤣🤣

elvia
17. nov 2023

@ivetz no moja neviem o čom píšeš ty ale ja tiež poznám prácu policajtov len tak ako opisuje tá do ktorej sa tu obúvate.. ako neschopákov. A žena policajtka?To je zlý ftip,hlavne v teréne .. ako sorry ale žene toto povolanie neprislúcha ,uniforma je sama o sebe o rešpekte k tejto práci žiaľ žena tento prirodzený rešpekt nikdy mať nebude veď už chlapy ho nemajú keďže počas coronity z policajtov všeobecne urobili takzvaných "lepajácov" a od vtedy sú aj tak vnímaný 🤷‍♀️
Žena policajtka,bacharka atď... to je smiešne, to nieje žena to je muž s cikuľou.
Ale čo sa čudujeme veď už máme aj hokejistky, fudbalistky 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Skratka sú určite povolania ktoré sa žene jednoducho nehodia a hodiť nikdy nebudú nech sa tvárime akokoľvek a tuho moderne.Na Slovensku jednoducho nie ,tu to nefunguje.. ale môžme sa tak na silu tváriť.

mircalla
17. nov 2023

@elvia Zi si dalej v svojom malom svete a ani nahodou neprekroc svoje malomestiacke stereotypy. A este sa douc pravopis.

mclissa
17. nov 2023

Autorka na policajtov budu vzdy vsetci nadavat. Vid tu diskusiu. Ja pracujem na policii, na vysokej pozicii, ale v zahranici. Tu je policia o uplne niecom inom. Na Slovenku by som to nerobila ani keby mi platili 5x tolko kolko mam teraz.
Inak ti co nadavaju, nemaju ani stipku sajny o com je to byt policajtom. To vies vzdy budu vyskakovat “najmudresi”.

mclissa
17. nov 2023

@elvia tak ako si ty zhodila zeny. Asi take mas aj sebavedomie 🤷‍♀️

youngmom
17. nov 2023

@boba55 To, ze uvazujes o praci v pz este neznamena, ze to mas iste. Najvacsim sitom su psychologicke testy a tam sa rozhodne, ci sa na tu pracu hodis. To nie je praca pre kazdeho tak ako to bolo napisane vyssie. Ludia vacsinou vidia iba policajta v uniforme a vyhody. Za opaskom nosis zbran chce to psychicky zdatnu a silnu osobnost. Je to praca s ludmi, vyslu ta na zakrok nikdy nevies do coho ides a co ta caka. Pz si vybera iba urcity typ osobnosti. Poznam ludi ktori tuto pracu robia a neviem si ich predstavit robit nieco ine, takisto poznam ludi ktori o pz snivaju a nepresli psychotestami. Pokial vahas tak hladas dovody preco nie a to mi nepride stabilne. Ak by si bola razna tak si podas prihlasku a skusis co je v tebe. Drzim palce v spravne rozhodnutie

youngmom
17. nov 2023

@elvia Nezhadzovala by som tieto povolania v pozicii zien, vobec neviete o com pisete. To nie je o dokazovani si niecoho, myslim,ze mate negativnu skusenost alebo drieme vo vas zavist. Referentka dohladu, alebo po vasom bacharka je tiez vo vazbe dolezita, pretoze ma dohlad pri zenach. Aj zeny prechadzaju vyberovym konanim a mozu byt prijate pretoze statne institucie prijmaju aj zeny. Ked moze byt muz kadernik, preco nemoze byt zena policajtka? Je jasne,ze v niektorych situaciach sa zena nikdy nevyrovna muzovi, ale su takisto dolezite ako muzi. Urazate zeny v uniformach pritom absolutne neviete co ta praca obnasa a urcite to nie su muzi s cikulkou. Verte mi,ze taka zena v uniforme by vas zlozila vo vasom pripade uz len v komunikacii a v mnoho dalsich ani nepisem. Je to poslanie a nevysmievala by som sa, pretoze nikdy neviete kedy by ste potrebovali pomoc a zjavi sa pred vami zenska v sluzbe 😏

ajuscha
17. nov 2023

@elvia ty si vidíš na koniec svojho nosa.

katkazocele
17. nov 2023

@boba55 Ja si myslím, že by ti to zničilo vzťah, stále mimo domov, cez víkendy, sviatky, kedykoľvek ťa môžu zavolať atď...Ak žiješ sama s mačkami (vtip) tak to skús, ale rátaj že uvidíš také veci , ktoré to možno nedajú večer zaspať keď zistíš koľko zla je denne páchané a nepotrestané 🙏

marsmykkok
17. nov 2023

@elmivelmi tie pripady kedy polícia nezasiahla to nie je chyba polície zväčša ale zákonov. Policajt nepíše zákon a ak je niečo v zákone napríklad pristupok môže to maximálne posunúť na okresný úrad a tam človek dostane pokutu pár eur. Nemôže niekoho ísť domov zatknúť a zavrieť, lebo si myslí že to skončí tragicky. Musí sa riadiť zákonmi.

lulupulu
17. nov 2023

@elmivelmi daj sa liečiť ty troll 😀

marylin84
17. nov 2023

@elvia A ty poznáš nejaky dobrý ftip o fudbalistoch 🤣🤣🤣🤦 asi si nemala detskú izbu, ze?

nepic
17. nov 2023

A na margo toho merania rýchlosti. Ja osobne by som bol za to,aby bolo tri krát viac policajtov po cestách s radarmi, kamerami a v civilných autách.
A tak isto pokuty..dobre,prvá nech ostane na súčasnej výške druhá nech je aspoň trojnásobok a tretia desaťnásobok. Štvrtý priestupok dať automaticky trestný čin. Lebo keď vidím čo sa deje po cestách,tak to nie je normálne a nerobí sa to naozaj nikde v Európe teda s výnimkou Balkánu,tam nejazdím tak neviem ako to tam je. Resp každému policajtovi prideliť nejaký úsek za ktorý bude zodpovedný a hádam by si tam dokázal urobiť poriadok.

sccarlet
18. nov 2023

@elmivelmi vieš čo....nevidíme do práce iného človeka...vieme posúdiť len prácu, ktorú sme vykonávali😉
a po ďalšie, je maximálne primitívne spomenúť len "uloženie pokuty" tomu kto nedodržal pravidlá a môže si zato sám...zrejme máš takých 16rokov, podľa tvojich názorov, radšej sa nevyjadruj lebo ťa tu ženy rozdupú za tie nezmysly čo píšeš

sccarlet
18. nov 2023

@elmivelmi a co mali policajte urobit? vziat si tu zenu domov aby ju ochranili? alebo ťahať 24-hodinové smeny dobrovoľné a robiť je ochrancov pri jej dome? Vieš ono to nefunguje tak ako keď si zapneš telku a kriminálny seriál-kde na jednom prípade nonstop pracuje skupina ľudí, a vytiahnu pištoľ a strieľajú do vzduchu kedy chcú, a výsledky všetkého majú za pár minúť, a to čo reálne trvá mesiac dva, oni vyšetria za deň🙉....treba sa niekedy popýtať aj nejakého skutočného policajta, ak nejakého poznáš ako to chodí v ich práci, prečo je to tak? a nie rovno nadávať

aurora33
18. nov 2023

@elvia zlý ,,ftip” si tu jedine ty, tvoja gramatika a tvoje názory.

elmivelmi
18. nov 2023

@marsmykkok ved pisem ze su to takony ale co im barni napriklad poslt tam hliadky?Hliadkovat a podobne,ale oni tadsej hliadkuju naozaj na vozivke;-Je to tak
@sccarlet No lenze v prvom,medialnom pripade,toho uchylaka musela spacifikovat rodina a piviest na vysluch.Akoze mozno sa mylim ,a naozaj policajti robia uzitocne ceci,ale moj pohlad a nazor to nie je a nemyslim ze sim jedina.A naozaj co zmoze taka ledva 50kilova policajtka pri krcmovej bitke?Oni uz len do kancelarie alebo na cestu.Mna by to nebavilo postavat cele dni pri ceste a hliadkovat.To je taka nie moc uzitocna praca.Davat papice a pod,ked vieme ze aj s tym parkovanim na sk to nie je najlepsie.

mooonika1975
18. nov 2023

@obkladac hlavne ak to bude 100 kilový alkoholom vybudeny chlap, uf, to by som aj ja rada videla. 😋

ibrunova
18. nov 2023

Akoby celá polícia bolo len meranie rýchlosti , och joj.

aurora33
18. nov 2023

@elmivelmi oni idú tam kde ich pošlú. Ty tu tiež nepis somariny keď o ich práci vieš tak akurát veľké guľové.

domcek1989
18. nov 2023

@elmivelmi uz ti to tu vsetci pisu, nemas o praci policajtov ani sajnu. Si zakomplexovaná voci policajtom a vidis len to zle na nich. Ty si pre ta, co je schopna napisat ze beru plat a p**u robia a len si honia ega na slušných občanoch co nic neurobili.
Prajem ti, byt policajtkou a aby na teba pľuli!
Chcela som ti objasniť tu pracu ale poviem ti len tolko, ze do pz beru kadejaky odpad z ulice ktory urobi psychotesty a podla toho ake zeny pobrali do pz a aj niektorych muzov tak to boli bud fajky alebo tlačenky lebo neverim, ze tolko zien kolko je vo výkone preslo vsetko bez pomoci druhej ruky. Vo väčšine zena 50kg barbina s ktorou by fo zákroku ziadny muz nesiel - a nie, bojové umenie sa v praci neucia. Maju telesnu raz mesacne na 4 hodiny a to je cele, a neverim, ze z 50 policajtiek ovlada 40 bojové umenie, mozno tak max 5. Proste zena vo vykone nema co hladat. V kancelarii niekde na dokladoch ako civil nech sa paci, ale urcite to neni praca pre zenu.

domcek1989
18. nov 2023

@boba55 ked chces robit policajtku tak chod, ale niekam do kancelárie - ak mas niekoho za sebou chod na lepsi flek kde ozaj nebudu na teba pozerat ze co tu ty chces. Do hliadky niekam von zena nepatri. Drzim palce pri rozhodovaní.

ibrunova
18. nov 2023

Hm a koľko myslíte, že je na bežnom oddelení kancelárskych policajných flekov? Okrem riaditeľa a zástupcu?

domcek1989
18. nov 2023

@ajuscha napisala si to pekne a výstižne. Ale ako si podotkla, je tam toho este ovela ovela viac. Neviem ako si sa za tych 24rokov zmenila, ale na policajtoch to zanecháva vela negatívneho, zmena povahy, niektori su viac arogantnejši a uz nepoznaju srandu….jednoducho cela ta robota je na psychiku a nie kazdy to dava cely zivot s usmevom na tvari.

duunlo
18. nov 2023

@nepic s tvojim zmyslanim uz nechces rovno do auta nainstalovat system, ktory podla GPS zisti, kde sa auto nachadza, aka tam je rychlost a po jej prekroceni bude posielat data do infocentra a sankcionovanemu uz len budu chodit pokuty so zoznamom, kedy a kde? Platit trojnasobny pocet darmozracov mi nepride dvakrat stastne riesenie na tak maly stat.

duunlo
18. nov 2023

Ked to tak tu citam, staci ze zena policajtka ovlada bojove umenie a chlapi sa mozu skryt 🤣😅 Asi som videl nejake videa z bolywoodu, kde s fetkou si nevedeli poradit ani zdatni traja policajti, ked na neho vsetci naskakali a pozametal s nimi cestu😅 Ale tak co, 50kg zena s bojovym umenim je rambo na ulici. Zeny piece ✌🏻

domcek1989
18. nov 2023

@ibrunova riaditeľ, zástupca, referent pre riadenie referentov niekde aj dvaja, tsk - to su nieco ako vyšetrovatelia. Moze ist ribit na personálne oddelenie, na doklady - to su civilne miesta pre policajtov. Moze ist robit vyšetrovateľku do kancelárie ale tam treba aj zaludok na vyssie spomenute veci. Ked ma niekoho za sebou a je to dobra tlačenka miesto sa najde aj take aby nic nemusela robit len zakladať papiere a robit zástupcovi ci riaditeľovi kavicku.

domcek1989
18. nov 2023

@ibrunova nehovorim, ze ich je vela, ale je to cele o znamosti bohuzial. Spravodliví a slušní policajti nikdy posunutí na lepsie miesto nebudu lebo by nemal lto robit na odmeny riaditeľov

marsmykkok
18. nov 2023

@elmivelmi no len je ich málo policajtov a často chodia k dopravným "nehodám" , ktorých je na dnešných preplnených cestách požehnane. Ľudia volajú políciu aj k ťukancom pre istotu aby neboli nezrovnalosti s poisťovňou a nikdy nevieš že hoci auto vyzerá ok či škoda nie je vyššia alebo aj totálna. Tam je práca ich trocha zbytočná, dokumentovať a fotiť škrabančeky a mohli by radšej dohliadať na bezpečnosť. Ale nič s tým neurobíš,.musia ísť.

marsmykkok
18. nov 2023

@duunlo bojové umenia a sebaobrana fungujú do určitej protihmotnosti-s tým súhlasím, či 50 kg žena alebo muž nedá napríklad 130 kiloveho muža, to je fakt, fyzika nepusti. 75 kg muža ale dá aj žena ak má odvahu a výcvik.