Chcú ma prepustiť z roboty
Ahojte dneska som dostala zlú správu, chcú ma prepustiť z roboty. Dôvod: Našli si staršiu teda už deti má veľké, nebude čerpať paragrafy a ocr. Sú somnou spokojný čo sa týka roboty len moje ,, zlaté kolegyne " sa sťažovali. Baby je to veľa ?za celý rok som bola 3x na 5 dni na OCR a sem tam paragraf. Mám 2 deti. Ja neviem kde si nájdem teraz robotu. Časovo bola super, robota sa mi páčila a áno rada som tam chodila teraz som úplne znechutená a neviem čo bude ďalej.... taký výlev 😭
@simona20201309 moje deti pri chorobach ostavali doma ked bolo treba ale sorry pri kazdom sopli urcite nesedeli dva tyzdne doma aby sa doliecili ako to tu prevadza vela supermatiek
@prasiatko30 mne dieťa pomaly každý mesiac skončilo na atb...bola tak často vážne chora...z črevnej virózy kde mi revalo decko od bolesti brucha až sme behali do nemocnice sa dostávala pomaly mesiac mala tri roky vtedy....zdravotný stav bol taký že lekárka rozhodla o vylúčení z kolektívu aspoň na tri mesiace aby tam zas neochorela a nemusela brat atb...a áno boli sme aj na imunoalergologii a výsledok? Alergia na prach a imunita v norme...tak z čoho bola v kuse chora z alergie alebo od chorých detí...naozaj sa mi stalo že išla do škôlky po dvoch týždňoch a o tri dni sa mi decko opäť zobudilo v horučkach... A to je realita prvý rok v škôlke bol masaker a neboli to len sopliky...myslíš že nám bolo dobré lebo som v kuse pomaly bola očr a výplata mi chodila 350€? Vieš o koľko sme sa museli uskromniť ver že radšej by som išla do roboty ako nonstop nespat a v kuse riešiť choré dieťa ktoré má buď teplotu, buď hnačky, buď kŕče, buď sa dva týždne dusi kašľom a v kuse dookola niečo...toto je reálny náš príbeh a áno v škôlke bol basilonosic ktorého po opakovaných sťažnostiach a nerespektovani toho že dieťa má byť zdravé vylúčili...kto nezažil nepochopí...a moja matka pracuje a svokra ma 75 cize supnut jej choré dieťa nech ju nakzi si tiež nevezmem na triko...naozaj kto nezažil nepochopí...nie každý je doma dva týždne so soplikom . A áno mám jedno šťastie že mi tolerujú všetko podľa zákona na čo mám nárok a mám kolegyne ktoré už mali deti tak to chápu a pomôžu mi keď treba v práci.
@tenerifka ze pediater do 20:00 🤣🤣🤣🤣 u nas sa bud objednám 10 dni dopredu elektronicky, kedze terminy su volne len takto dopredu cez ecasenku (lebo vsak mam vestecku guľu a viem ze dieta bude o týždeň choré) alebo budík na 4:30 a od 5 čakať pred poliklinikou aby si sa zaradila o 6 otvoria budovu a o 7 príde sestrička a môžeš si vytlačiť lístok a potom čakáš ak nemáš číslo 1 náhodou a berie max do 12:00 ..nechápem načo sem pleties podmienky v úplne inej krajine keď autorka žije na slovensku....
@mooonika1975 no...
A zaujímal by ma názor @sisaka ak by každé ráno preberala jej dieťa učiteľka bez hlasu, s kašľom, teplotou...soplom...? A vďaka takej OBETAVEJ učiteľke by bolo jej dieťa nonstop so soplikom.
@simona20201309 v živote ma nenapadlo riešiť zdravotný stav cudzích detí/ľudi. Moje deti majú normalnu imunitu, takže mne bolo úplne jedno, či dieťa alebo pani učiteľka sa ráno vysmrkala a absolútne som také blbosti neriešila, o populárnom riešení farby sopľov na Slovensku ani nehovorím.
S hnačkovymi ochoreniami u nás do škôlky nikto nechodil, ani v akútnych štádiách choroby, keď malo dieťa horúčku. Ak dieťa dostalo horúčku/hnačku/vracanie v škôlke okamžite dieťa izolovali a rodič si musel pre dieťa prísť. ,Proti kiahňam sa u nás očkuje, takže epidémie kiahni u nás nehrozia. Deti som nikdy nedržala v bubline, takže mohol okolo nich hocikto kašlať/ kýchať, šanca, žeby sa nakazili bola minimálna, keďže majú normálnu imunitu a keď sa nakazili, tak si pokýchali, posmrkali a fungovali ďalej. V živote nemali angínu, zápal priedušiek, či dokonca pľúc.
Takže tak ako radím všetkým ženám na MK riešiacich zdravotný stav cudzích detí, poradím aj tebe - Porieš si imunitu vlastných detí a nebudeš musieť prskať na MK a riešiť kto a koľko strávi pracovných dní doma s chorym dieťaťom a či doma leží v posteli, keď mu tečie sopeľ, alebo inhaluje, lebo kašle. Tiež odporúčam menej pchať deti liekmi pri prvom kychnuti a nechať ich imunitný systém zabojovať.
No a o vzťahoch pomlčím - na Slovensku sú fantastické vzťahy medzi všetkými, od detí až po starých rodičov a to vďaka 3 ročnej materskej dovolenke a neobmedzených OČR. 👏
Ešte šťastie, že u vás nemusíte zarábať peniaze, aby ste prežili. Skrátka, raj na zemi a príklad ekonomickej sily a medziľudských vzťahov.
@simona20201309 si sa veru rozšupla, ale páči sa mi Tvoj názor👍
@anickaaa6aaa ďakujem. Áno osobne sa ma tato téma dotýka
@simona20201309 moje deti pri chorobach ostavali doma ked bolo treba ale sorry pri kazdom sopli urcite nesedeli dva tyzdne doma aby sa doliecili ako to tu prevadza vela supermatiek
@prasiatko30 ale ved práve o to tu ide, že sa tu zlahcuje OCR a určite pracujúca matka necerpe OCR kvôli sopliku, v novej práci, kedy má zmluvu na dobu určitú

@krtko1313 podľa toho čo píšu žijú v zahraničí kde neexistujú choroby. Tam sú deti nonstop zdravé. Alebo proste prdia na ich zdravie a zárobok je prednejsi.
A ešte názor zamestnávateľa im je prednejší....
Ved to môžme vidieť aké sú v zahraničí vzťahy - deti od pol roka v jasliach a starý rodič ma opatrovateľky. Viac k tomu netreba. Tam sú úplne iné hodnoty zivota