icon

Chémia

julia51
Včera o 17:16

Študujem chémiu na bakalarskom stupni a plánujem ďalej študovať na STU FCHPT na inžinierskom stupni. Ktorý odbor by ste mi odporúčili? V ktorom sa dá dobre uplatniť?

anonym_dbe62a
Včera o 17:20

A čo chceš robiť ďalej?

anonym_dd9cdf
Včera o 17:48

@julia51 v ani jednom bohužiaľ takze je jedno čo si vyberieš. Som absolventka tejto školy a ak by som sa chcela zamestnať tak za plat horší ako predavačka v lidl

julia51
autor
Včera o 18:09
@anonym_dd9cdf

@julia51 v ani jednom bohužiaľ takze je jedno čo si vyberieš. Som absolventka tejto školy a ak by som sa chcela zamestnať tak za plat horší ako predavačka v lidl

@anonym_dd9cdf čo si sa učila?

julia51
autor
Včera o 18:13
@anonym_dbe62a

A čo chceš robiť ďalej?

@anonym_dbe62a napriklad ako výrobný, procesný technológ, technik v chemickom priemysle a pod.

anonym_dd9cdf
Včera o 18:15
@julia51

@anonym_dd9cdf čo si sa učila?

@julia51 ja som mala progrsm technická chémia. Po štátniciach som sa snažila niekoľko mesiacov zamestnať a to som ostala v BA ale vôbec sa nedarilo a keď hej tak 900€ v hrubom tak dom ti nakoniec vzdala našťastie som sa venovala aj niečomu inému popri škole takze som sa uplatnila v tom smere a plat mám super na ženu na Slovensku si myslím.

julia51
autor
Včera o 18:28
@anonym_dd9cdf

@julia51 ja som mala progrsm technická chémia. Po štátniciach som sa snažila niekoľko mesiacov zamestnať a to som ostala v BA ale vôbec sa nedarilo a keď hej tak 900€ v hrubom tak dom ti nakoniec vzdala našťastie som sa venovala aj niečomu inému popri škole takze som sa uplatnila v tom smere a plat mám super na ženu na Slovensku si myslím.

@anonym_dd9cdf 900eu v hrubom je extrem. Comu si sa venovala popri skole ak mozem sa opýtať? A v chemickom priemysle si nebrigadovala popri VŠ?

anonym_dbe62a
Včera o 18:38
@anonym_dd9cdf

@anonym_dd9cdf čo je super plat na ženu na SVK?

anonym_fe83e9
Včera o 18:52

3000 e +.

julia51
autor
Včera o 20:01
@anonym_fe83e9

3000 e +.

@anonym_fe83e9 v IT pracujes?

anonym_bc7fdb
Včera o 20:33

Ja som tiež absolventka chemie, konkrétne organická chemia a už by som to viac neštudovala. Uplatnenie na Slovensku minimálne za 1200 v hrubom a podobne smiešne platy. Jedine vyštudovať a ísť minimálne do Rakúska inak bieda. Štúdium náročné aj časovo aj na vedomosti ale nejaký prinos z toho po škole žiadny…

julia51
autor
Včera o 20:56
@anonym_bc7fdb

Ja som tiež absolventka chemie, konkrétne organická chemia a už by som to viac neštudovala. Uplatnenie na Slovensku minimálne za 1200 v hrubom a podobne smiešne platy. Jedine vyštudovať a ísť minimálne do Rakúska inak bieda. Štúdium náročné aj časovo aj na vedomosti ale nejaký prinos z toho po škole žiadny…

@anonym_bc7fdb a v Rakusku sa da lahsie si nájsť taku prácu? Tam neuprednostnuju kandidati ktori sa ucili vo Viedni a ovladaju nemecký jazyk?