icon

Chodili by ste do práce pešo po frekventovanej ceste?

31. mar 2025

Moja prvá práca bola v meste vzdialenom 30 km chodíla som autobusom potom 1km pešo, po prvej materskej som mala prácu asi 500m domu teraz do druhej materskej 2,5km z domu.. Mám sedavú robotu pohyb mu chýba, ale nie je to cesta kde by bol chodník . Je to cesta smerom na hraničný priechod, prekventovana cesta osobné autá, nakladné autá aj poľnohospodárske mechanizmy. Na jeseň som skúšala bicyklom ale necítila som sa bezpečne.
Chodili by ste do práce pešo za takýto podmienok?

Strana
z3
miadi
1. apr 2025

3o km busom mas casovo rovnako alebo 2.5 km peso .

mantilka
2. apr 2025

Nie, neriskoval by som. V hocijakom stave si sadnú za volant..v tom prípade neexistuje spiatočná. Verím, že život mám len jeden.

margotka17
4. apr 2025

Do firmy vedla nás tak chodi pani Taxíkom. Nema žiaden spoj, keďže býva okrajovo, tak plati 3 eura ráno a 3 eura poobede domov. Veď aj autobus či vlak by platila lístok. Skúsila by som aj takto aspoň týždeň. Ak sa to neosvedčil, hľadaj prácu inde.

ukulela
12. apr 2025

Mám vyše 25 ročný jaris, ktorý nezere nič. Brzdy urobil muž. Ináč ok.ja by som pešo po ceste na hranice nechodila. Takže by som si tu jazdenku za 500 kúpila. Alebo zvažuj taxík. Alebo inú prácu ... Akože každá rada ti je zlá...

dagas
12. apr 2025

Tak ale podľa toho čo si vymenovala tak asi nemáš na výber. Ja by som tak nechodila.Našla by som si inú prácu..ono možno by to bolo ok v lete, ale v zime keď nieje nič vidieť,je poladovica a čakať že do mňa niekto napáli? To by mi za tú prácu nestálo

unbeholfen
6. dec 2025

Záleží či cesta má krajnice (odstavné pruhy) alebo nie. Po takých čo ich majú (obvykle cesty prvej triedy) je velká premávka ale odstavný pruh je široký že sa tam cyklista v pohode vijde a stále je za bielou čiarou krajnicou ze autám nezavadzia a v pohode ide po asfalte. Ak ale cesta odstavny pruh nemá, tak určite nie. Ja si cyklovýlety plánujem vyslovene po cestách kde odstavný pruh je. Ja mám zamestnanie 45km takže do prace pre laika by to na bicykli bolo dost. Ale poznám takých čo dochádzali aj také vzdialenosti na bicykli. Preto som sa nemohol zúčastňovať ani projektu do práce na bucykli, lebo som to mal vždy ďaleko. Jeden rok sa zapojil tak že som si evidoval jazdy aspoň na stanicu. V našom meste idem bicyklom na stanicu/zastávku, a potom odtial pokračujem vlak/bus do práce.

unbeholfen
6. dec 2025

Ale takým bicyklovaním na zastávku som nemal kilometre a tak som skončil niekde na 150-om mieste. Ale keby som chodil tých 45 km tam a spať možno by som aj vyhral. Tam by sa nazbierali kilometre však denne 90km by som mal.

strelkyna1
6. dec 2025

Mas to 2.5 km od domu? Kolko by Ta vysiel taxik? Pripadne by si nezarobil rad nejaky sused dochodca par eur za to, ze Ta denne polhodinku odvezie?

unbeholfen
6. dec 2025

Ja to mám 2,3 km od stanice Vinohrady k stanici Nové Mesto a pešo to prejdem za 25 minút bez ponáhlania, ešte keď sa zastavím na rýchle občerstvenie cestou mi to netrvá dlhšie ako 40 minút. V Galante idem bicyklom na stanicu (to som nemeral ako je ďaleko) ale cez 1km určite lebo ten hlasový tréner z aplikácie mi vždy po anglicky rozpráva keď prejdem kilometer a to som už na trištvrte trasy. Potom vlakom idem na Vinohrady a odtiaľ sa musím presunúť na Nové Mesto. Na MHD je to s prestupom a aj ten prestup neni na rovnakej zastávke alebo treba ísť na vedlajšiu ulicu. Uvažoval som že si tam zoberiem jeden bicykel a bude parkovať pri stanici Vinohrady. Na Odborárskej ulici je skoro po celej dĺžke cyklotrasa. To je aj najdlhší úsek. Na tom sídlisku Predmestie kde je Nobelova ulica tam neni veľká premávka tam sa v pohode dá bicyklovať. Lebo napríklad chodí z Nového Mesta na Hlavnú stanicu Leo Express ale ten má taký grafikon že došiel som v Novom Meste na stanicu o 21:45 a vlak mal ísť až 22:18 však za ten čas prejdem pešo na Vinohrady a tam nastúpim na Galanstký vlak a nebudem sa nidiť viac ako pól hodinu v čakárni.

unbeholfen
6. dec 2025

Lebo vás by bavilo pól hodinu sedieť medzi bezdomovcami na stanici? Radšej budem kráčat.
Ale zas na bicykli by som to mal zbytočné preto lebo ušetril by som síce chôdzu ale zbytočne by som čakal na vinohradskej stanici medzi bezdomovcami lebo vlak ajtak skôr nejde.

Strana
z3