icon

Chodíte do práce so strednou nádchou?

20. sep 2025

Ahojte chodiť s nádchou do práce? Mam strednú nádchu nie ze mi tecu sople po stole a trosku počut na hlase...dostala som od syna.Chodite v takom stave do prace nič ma neboli a bez teploty ...nemám namahavu fyzicky prácu admin. Ale včera už komentovali ze mam ostat doma ,ved to by som bola každý mesiac stále niečo chytím od deti. Ale ked oni prídu a kašlú ti je ok

Strana
z2
simona20201309
20. sep 2025

@anonym_autor wau! Keby som ja mala takú prácu že v nikomu nechýbam a bez starosti si môžem spokojne marodovat, ani sekundu by som neváhala. V mojom prípade sa chodí do práce kým vladzes dôjsť aspoň po 4.

pribinak
20. sep 2025

Chodím, ale ja sa zabuchnem v kancli a minimalizujem kontakt s ostatnými
Neviem či máš takú možnosť

anonym_fb1f35
20. sep 2025

Ano chodím a ked niekto niečo pindá, že som nachladená tak poviem, že to je alergia na nejaké rastliny a pod. a je to vyriešené. A samozrejme, ked sú ostatný chorí aj s teplotami v práci ,tak je to ok 😠

lukbe
20. sep 2025

Keď sa na to cítiš a je to bez teplot, chodila by som. V najhoršom, ak by to vadilo, dala by som si rúško.

anonym_cbaad4
20. sep 2025

@anonym_autor keby som mala byt na PNke s kazdym soplom, tak som doma 3/4 roka, lebo bud mam alergiu alebo sopel zo skolky od deti. To ako lekari ozaj davaju Pnky kvoli nadche? Normalne sa pytam.

anonym_80559e
20. sep 2025

@anonym_autor Samozrejme, že chodím. Nebudem na PN so soplíkom. Až vtedy, keď mám horúčky a nevládzem ani vstať.

anonym_008d9f
20. sep 2025

Ja mám možnosť HO, takže ak sa dá, beriem ten a pracujem z domu. Okomentuj aj ty ich teda, ale podľa mňa to vôbec nemyslia v zlom, tiež keď príde kolegyňa nachcípaná, pýtam sa, či to nechcela vyležať. Ak do práce musíme prísť, snažíme sa ostatných chrániť rúškom.

anonym_16ce97
20. sep 2025

A aky je problem dat si rusko ako znak ohladuplnosti k ostatnym? A vyhybat sa co najviac.

maranta_leuconeura
20. sep 2025

Nechodim, beriem si homeoffice. Vacsina nasej prace sa da urobit z domu a po kancelariach sme vzdy 3-4, takze by sa to roznieslo rychlo. Ak u nas niekto pride do prace chory (ze pre nieco musi, co sa neda z domu vybavit), ma povinne rusko a nezucastnuje sa hromadnejsich akcii (spolocny obed, meeting).
Nastastie u nas toto funguje. Zaraza ma, ze inde si ludia ani rusko nevedia dat, napriek tomu co sme prezili pri pandemii.

anonym_0d7a61
20. sep 2025
@simona20201309

@anonym_autor wau! Keby som ja mala takú prácu že v nikomu nechýbam a bez starosti si môžem spokojne marodovat, ani sekundu by som neváhala. V mojom prípade sa chodí do práce kým vladzes dôjsť aspoň po 4.

@simona20201309 pekná buzerácia. Dôležité je zdravie, ak doktor povie ostať doma a vypíše PN, není o čom. Dovidenia

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_a872ce
20. sep 2025

Áno chodím. Nie som z toho nadšená, ale ja som ten tip človeka že si málo kedy priznám že mi niečo je a niečo nezvládam

bomba36
20. sep 2025

Nemôžeš si zobrať HO?

anonym_307701
20. sep 2025

Ja sa to isté pýtam mamičiek, ktoré dávajú deti so sopľom do škôlky, lebo nemôžu byť každú chvíľu doma, či by boli ok s tým, že som v práci so sopľom. Čo myslíte?

muchotrafka298
20. sep 2025

U nas je take pravidlo, vsetci mozeme robit na HO, ze kto je chory, ostava doma. Ak neostane a nacape ho v praci line manager, okamzite ho posiela domov. V praci je open space, ze 10-14 ludi sedi v jednej miestnosti, cize tam ked niekto zakasle alebo zasopli, tak su komplet vsetci chori. Lebo je to business centrum, kde nie je mozne vyvetrat ani nic. Takze bacilky veselo cirkuluju. Ale zase zalezi aj od toho, ci clovek sedi s dalsimi 20 ludmi, alebo sam v kancelarii, kde as zavrie a je tam sam celu pracovnu dobu a tiez od choroby. Mala som kolegu, co so zapalom pluc chodil do prace.

anonym_64ecbb
20. sep 2025
@anonym_16ce97

A aky je problem dat si rusko ako znak ohladuplnosti k ostatnym? A vyhybat sa co najviac.

U nás chodia bežne ľudia chorý . Nádcha je nič.

@anonym_16ce97 vedenie si nepraje aby sme nosili rúška, odrádza to klientov čo uznávam že je pravda.

anonym_5d41ee
20. sep 2025
@anonym_64ecbb

U nás chodia bežne ľudia chorý . Nádcha je nič.

@anonym_16ce97 vedenie si nepraje aby sme nosili rúška, odrádza to klientov čo uznávam že je pravda.

@anonym_64ecbb no mna by odradilo skor kaslanie a kychanie, soplenie, ako rusko 🙃.

matkahelka
20. sep 2025

@anonym_autor ano. aj v sucasnej praci, aj v predoslej. a chodia tak vsetci, aj vedenie. chcem vidiet lekara, co na nadchu vypise PN. resp.chcem vidiet lekara, ktory by si neklopkal po cele, keby k nemu prisiel clovek s nadchou. a chcem vidiet zamestnavatela, ktory by toleroval kazdy druhy mesiac PN kvoli nadche.

anonym_9bf8cc
20. sep 2025

Ja som sa takto nakazila teraz v práci. Vravela som jej, aby ostala doma, nie ani za svet. Ale u mňa to má ťažší priebeh, preto sa ja chcem chrániť. ATB apd.

autor
20. sep 2025
@bomba36

Nemôžeš si zobrať HO?

@bomba36 nemozem

euka210
20. sep 2025

@anonym_autor kym nemam horucku a vladzem robit, tak chodim do prace. Vsetci tak robia, nie vsade moze clovek chybat a nevadi to.

kaca222
20. sep 2025

Áno, chodíme bežne chorí do práce, aj s mierne zvýšenou teplotou. Berieme ohľad na kolegov, kto je chorý, nosí poctivo celý deň pri kontakte s ľudmi rúško/respirátor a neobeduje pri ostatných v kuchynke

anonym_64ecbb
20. sep 2025
@anonym_5d41ee

@anonym_64ecbb no mna by odradilo skor kaslanie a kychanie, soplenie, ako rusko 🙃.

@anonym_5d41ee len si v menšine.

anonym_92772f
20. sep 2025
@matkahelka

@anonym_autor ano. aj v sucasnej praci, aj v predoslej. a chodia tak vsetci, aj vedenie. chcem vidiet lekara, co na nadchu vypise PN. resp.chcem vidiet lekara, ktory by si neklopkal po cele, keby k nemu prisiel clovek s nadchou. a chcem vidiet zamestnavatela, ktory by toleroval kazdy druhy mesiac PN kvoli nadche.

@kaca222 to je choré.Nadcha je viróza a šíri sa rýchlo.Tak už aspoň rusko, ked ste takí pracanti.

marca12
20. sep 2025

@anonym_autor Nie,nechodim chora do prace. U nas tiez frflu,ked niekto pride chory,ale takisto aj frflu,ked ostanes doma. Mne je zdravie prednejsie a je mi aj trapne roznasat chorobu.

marca12
20. sep 2025
@matkahelka

@matkahelka Nedramatizuj. Lekar ti vie predpisat P na 3 dni po sebe. Nemusis si brat PN. Za 3 dni sa das dokopy pri nadche.

matkahelka
20. sep 2025
@marca12

@matkahelka Nedramatizuj. Lekar ti vie predpisat P na 3 dni po sebe. Nemusis si brat PN. Za 3 dni sa das dokopy pri nadche.

@marca12 tych 7 P je podla tvojej statistiky tak na 2 mesiace. a dalej co? a mimochodom, bezne trva nadcha 7 dni, u mna je 3-4 den najkriticnejsi. myslim, ze kazdy vie, akeho ma zamestnavatela a co si (ne)moze dovolit. mnozstvo ludi ma VZM zavislu od dochadzky a nie kazdy si moze dovolit prist o 30% platu kvoli soplu kazdy/kazdy druhy mesiac. vsetky sme tu dospele, svojpravne a kazda robime ako uzname za vhodne.

anonym_ec5dcf
20. sep 2025

@anonym_autor za mna jedine ked sa vies v praci oddelit od ostatnych, a idealne si das rusko ked si niekde, kde su ostatni.

Takto presne sa siria vsetky tie jesenne choroby, a aj ludia co nemaju skolkarov, potom padaju na tie skolkarske bacily.

Ja to uplne neznasam, ked chodia matky deti do prace chore, este na mitingy, este sa chcu na chodbe rozpravat. Nie, ale ak musis ist do prace tak chod, ale stran sa ludi, rusko na seba, ruky umyvat.

Idealne je, ak sa mozes rozhodnut - ked PN pre teba nie je existencny problem, tak zostan radsej doma. Ono aj telo ti podakuje, predsa len ked s niecim bojuje, ked mu doprajes oddych tak sa rychlejsie spamata.

tehulka2011
20. sep 2025

jasne, beriem si PN pri nadche, ale mna pri tom aj bolieva hlava

anonym_48289b
20. sep 2025

@anonym_autor presne, to pochopia len mamy skolkarov. Kym sme nemali deti v skolke, s manzelom sme si hovorili, ako moze byt niekto kazdy mesiac uķychany a tecu mu sopliska. Odkedy mame deti v skolke, nie je mesiac, aby domov nieco nedovliekli a aby sme to od nich neschytali. Nemame takych tolerantnych sefov, aby tolerovali take caste absencie kvoli kychaniam. Ved teraz aj zacina to kychajuce obdobie. V beznom zivote stretavam ludi s nqdchou v kazdej sfere, predavacky, pracovnicky v banke, na uradoch, sestricky u lekarov, ucitelky v skolach. Kto chce, da si rusko.

Strana
z2