Chybou zamestnávateľa v úverovom registri: Ako získať hypotéku?
Výplata nám chodila 10.v mesiaci. Po 3x sa stalo ,že nám prišla až 15 a ja som sa tak nedobrovoľne dostala do úverového registra. Chceme si zobrať hypoteku ale podľa všetkého ju nedostanem. Čo mám urobiť aby sme hypoteku dostali? Dovtedy som platila vždy načas... Pomohlo by skoršie vyplatenie úveru? som z toho totálne nešťastna
Ako budeš splácať hypotéku, ak napríklad ochorieš a budeš pol roka PN, ak nemáš rezervu vo výške niekoľkých splátok? Alebo ak budeš mať dieťa, budeš na rodičovskej a partner príde o prácu? Teraz sa vyhovoríš na zamestnávateľa, ktorá ale nemá nič spoločné s tým, že ty máš úver a nemáš rezervu. Potom sa vyhovoríš na čo? Namiesto hľadania vinníkov inde sa zamysli nad tým, ako si riadiš financie a začni si tvoriť rezervu a byť zodpovednejšia.
Ohladne toho, ci si v uverovom registri, sa mozes zastavit v banke, myslim, ze to by ti pani od prepazky vedela rovno pozriet a povedat. A rovno s nou mozes prekonzultovat aj to, co je za tym a co s tym mozes spravit.
Ale zamyslam sa nad tym, ze ak zijes od vyplaty k vyplate a nemas rezervu ani na to, aby ti odisla splatka vcas, ked sa nieco taketo stane, ako chces splacat hypoteku? Mas plan pre pripady, ked napriklad ochories a budes PN viac, nez mesiac?
A ako chceš potom ďalší úver, keď nemáš z čoho žiť?
Neviem načo ti je hypotéka keď nevieš platiť ani úver. Vyplať ho, našetri a potom rozmýšľaj nad vlastným bývaním.
@melanta ozaj? ok, nehadam sa, myslela som si, ze vie, lebo niekedy, ked si beries uver, tak ti vedia hned povedat, ci presiel. A to som si myslela, ze tiez samozrejme checknuju, ci ziadatel nie je v registri. Alebo mozno pri spotrebakoch to neplati do istej vysky, ale kazdopadne ja by som zacala tym, ze to budem riesit vo svojej banke, teda v ktorej mam dany uver splacat.
Fuha. My sme sa nikdy so splátkou neomeskali. Ešte pri refinancovaní som to spomenula,a oni ze to vidia. Takže asi nie v úverovom alebo u nich v systéme.
@nelca0510 u nich v systeme samozrejme ano, takze volaju a urobia bububu, aby ludia platili nacas, ale do registra CBS idu udaje po mesiaci, cize muselo by byt meskanie dlhsie ako mesiac.
Do registra sa nezapisuje kazde omeskanie, to musi byt dlhsia doba omeskania a pravidelne … v banke samotnej maju aj vlastny System hodnotenia bonity klienta … takze banka Ti nemusi dat hypoteku nielen kvoli zaznamu v registri, ale vyuzivaniu precerpania (v niektorych bankach sa vyska precerpania znizuje volne € z uctu .. ako keby to bol uver ) ale aj statistika vsetkych splatok .. zober si svoj plat, odpocitaj vsetky uvery a pohladavky a este 269 € (alebo aka je vyska zivotneho mínima) + na vyzivovane dieta ca 200€ .. potom odpocitaj vysku hypo a malo by Ti ostat este 30-40% platu … to je velmi jednoducho spocitane a orientaciu …
Ale ved ked kolega mal uz podobny problem, tak sa skuste opytat jeho co bolo potrebne aby sa to vymazalo.
neverím že splatnosť výplaty je 10 a ON pošle 15 v mesiaci.MY v robote tiež mame termín 10 v mesiaci a ak vyjde príklad 10 v nedeľu v piatok mame na účte výplaty. Nie pondelok ale máme skôr takže pochybuje ak v zmluve máš že do 10 v mesiaci tak TI pošle 15 a ved zamestavateľ nevie že ľudia majú hypotéky a banka termín jednoducho nepusti.
@alickapusinka ved som pisala ze sefka na mna zabudla
A čo s tým má šéfka? Veď výplaty predsa posiela ekonómka. Nie?
@tosomja nie robi ich ona
Tak sa treba sťažovať že porušila 3x podmienky dohodnuté v zmluve.
A ja som sa práve včera bola pýtať v banke, tak na zoznam neplatičov sa dostanem, keby som nezaplatila 3x po sebe ani po upomienke. Vraj oni vyzývajú zaplatiť omeškanú platbu a až potom sa dostane človek na zoznam.

Tak sa netrap, upomienka uz je isty problem so splacanim, ale par dni sa nic nedeje.