icon

Chyby v práci: Ako sa vysporiadať s pocitom viny?

31. júl 2025

Ahojte, dnes som zasa spravil chybu v robote a cítim sa za to hrozne... Nikomu som to nepovedal lebo som sa bál a teraz uz je neskoro ale nemôžem na to prestať myslieť bojím sa že na to niekto príde a budem mať pekný problém... Čo mám robiť povedať to už nemôžem a napraviť sa to už tiež nedá.
Stalo sa aj vám niečo v robote čo ste pokazili? Ak áno čo? Potrebujem počuť nejaké príbehy čo sa udialo ostatným aby som sa cítil aspoň o trošku lepšie prosím🙏

Strana
z2
biba_18
31. júl 2025

keď si to hneď neopravil tak čo už, už len kašlať na to 🤷‍♀️

anonym_3a2361
31. júl 2025

no ja ked nieco pokaslem poviem to kolegyni " asi som daco dokaslala", ona hned rozmysla ze ako to opravit, napravit aby vedenie na to neprislo, ak nas nic nenapada povieme dalsej kolegyni, takze rozmyslame uz tri vacsinou sa najde riesenie, ak ani tak nie opatrne povieme veducemu,ktory je v pohode a on tiez spekuluje ako to poriesit aby sa to nedostalo hore na vedenie...A takyto postup mame aj ked ma niekto iny problem....iny kolega, kolegyna, cize niekedy ozaj riesime vela

jarvisstyle
31. júl 2025

ak nejde o život tak ide o ho... takže ak nie si chirurg ktorý z operoval zlé koleno alebo zdravé oko tak si myslím že môžeš v kľude spať

knmmch
31. júl 2025

@anonym_autor vždy hovor pravdu.. ..je to len robota.. ..moje heslo: "hlavne sa nepos*ať"😀

anonym_c7f7fa
31. júl 2025

ja som ani chybu nespravila ale robota ma strasnw stresuje - ale kvoli mojej povahe. dneska mam cele popoludnie stres lebo viem ze zajtra budu problemy a niekedy mi nema kto poradit. strasne sa chcem tohto pocitu zbavit… ako sa vykaslat na to? viem ze nejde o zivot a snazim sa to tak brat ale tie dotierave myslienky pridu zase spat… odkedy som sa vratila z materskej to takto mam,az take uzkosti 🫤

marca12
31. júl 2025

Kazdy urobi chybu. Aj mne sa stane. U nas je horsie,ze to sef hned zisti. Mame potom hubovu polievku,trapi ma to,nespim,ale ako nas sef hovori,je to len praca a netreba sa z toho zrutit. Treba sa poucit,dat si oddych,lepsie sa sustredit a zivot ide dalej. Ak nejde o zivot,nejde o nic. Vsetko sa da opravit,aj ked s nasledkami,ale da sa.

chiara996
31. júl 2025
@anonym_3a2361

no ja ked nieco pokaslem poviem to kolegyni " asi som daco dokaslala", ona hned rozmysla ze ako to opravit, napravit aby vedenie na to neprislo, ak nas nic nenapada povieme dalsej kolegyni, takze rozmyslame uz tri vacsinou sa najde riesenie, ak ani tak nie opatrne povieme veducemu,ktory je v pohode a on tiez spekuluje ako to poriesit aby sa to nedostalo hore na vedenie...A takyto postup mame aj ked ma niekto iny problem....iny kolega, kolegyna, cize niekedy ozaj riesime vela

@anonym_3a2361 Asi ste fajn kolektiv 🙂 to je na nezaplatenie.

autor
31. júl 2025
@jarvisstyle

ak nejde o život tak ide o ho... takže ak nie si chirurg ktorý z operoval zlé koleno alebo zdravé oko tak si myslím že môžeš v kľude spať

@jarvisstyle ja viem snažím sa si to takto hovoriť len to je najhoršie že s veducou som začal mať celkom dobre vzťahy a bojím sa že týmto to úplne poseriem

chiara996
31. júl 2025

@anonym_autor kto nic nerobi, nic nepokazi. Vsetci sme omylni.
@anonym_autor

autor
31. júl 2025
@anonym_c7f7fa

ja som ani chybu nespravila ale robota ma strasnw stresuje - ale kvoli mojej povahe. dneska mam cele popoludnie stres lebo viem ze zajtra budu problemy a niekedy mi nema kto poradit. strasne sa chcem tohto pocitu zbavit… ako sa vykaslat na to? viem ze nejde o zivot a snazim sa to tak brat ale tie dotierave myslienky pridu zase spat… odkedy som sa vratila z materskej to takto mam,az take uzkosti 🫤

@anonym_c7f7fa úplne tá chápem ja mám to isté do toho ešte keď každý týždeň pokazim aspoň 1vec to už je taký môj bežný rituál že niečo dokazim preto som o tomto nikomu nepovedal lebo som nechcel byť za debila ale teraz ma to stresuje neskutočne že sa na to príde a oni budú naštvaní že som nič nepovedal

autor
31. júl 2025
@marca12

Kazdy urobi chybu. Aj mne sa stane. U nas je horsie,ze to sef hned zisti. Mame potom hubovu polievku,trapi ma to,nespim,ale ako nas sef hovori,je to len praca a netreba sa z toho zrutit. Treba sa poucit,dat si oddych,lepsie sa sustredit a zivot ide dalej. Ak nejde o zivot,nejde o nic. Vsetko sa da opravit,aj ked s nasledkami,ale da sa.

@marca12 môžem vám napísať správu ohľadom mojej situácie s bližšie to opísať?

anonym_175299
31. júl 2025

@anonym_autor záleží akú prácu robíš? Ovplyvní to dalsich ľudí,prácu..? Ja som robila v korporate na kvalite a veru urobili sa nejaké chyby,ktoré boli zaznamenané aj na kamere ..riesila sa reklamácia ‘pokazenych’ ks a ja som to bola kamerovat /velmi citlivý tovar /, vo výrobe mali pracovať v rukavičkách a ja kamerovala postup výroby a pracovníčka na stole kavu v pohári a ešte snack😬ja som sa sustredila na vyrobok..ukázala šéfovi /schvalil/ ..reklamácia neuznaná,lebo zákazník si všimol ‘jedlo’ pri výrobe komponentu..celé zle🙀 vyroba mala zákaz od toho dňa cokolvek priniesť do výroby a ja som bola trosku chránená,lebo to video schválil aj šéf..dovtedy sa tam jedlo,pilo a telefonovalo..už tam nerobím 😁

anonym_f56fac
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_c7f7fa úplne tá chápem ja mám to isté do toho ešte keď každý týždeň pokazim aspoň 1vec to už je taký môj bežný rituál že niečo dokazim preto som o tomto nikomu nepovedal lebo som nechcel byť za debila ale teraz ma to stresuje neskutočne že sa na to príde a oni budú naštvaní že som nič nepovedal

@anonym_autor a nechceš zvážiť inú prácu, keď každý týždeň niečo vždy pokazíš?

tiika
31. júl 2025

@anonym_autor je teda možné, že sa na to pride, ale i nemusí..? V tom prípade by som to nateraz neriesila a pripravila sa na prípad, že si to niekto všimne. Vtedy je dobre byt radšej úprimný. Napr. “Áno, je to pravda a veľmi ma to mrzi. Tuto prácu mám rad, záleží mi na nej a snažím sa najlepšie ako viem. Asi preto som i mal oveľa väčší strach priznať, že som niečo pokazil.”

autor
31. júl 2025
@anonym_175299

@anonym_autor záleží akú prácu robíš? Ovplyvní to dalsich ľudí,prácu..? Ja som robila v korporate na kvalite a veru urobili sa nejaké chyby,ktoré boli zaznamenané aj na kamere ..riesila sa reklamácia ‘pokazenych’ ks a ja som to bola kamerovat /velmi citlivý tovar /, vo výrobe mali pracovať v rukavičkách a ja kamerovala postup výroby a pracovníčka na stole kavu v pohári a ešte snack😬ja som sa sustredila na vyrobok..ukázala šéfovi /schvalil/ ..reklamácia neuznaná,lebo zákazník si všimol ‘jedlo’ pri výrobe komponentu..celé zle🙀 vyroba mala zákaz od toho dňa cokolvek priniesť do výroby a ja som bola trosku chránená,lebo to video schválil aj šéf..dovtedy sa tam jedlo,pilo a telefonovalo..už tam nerobím 😁

@anonym_175299 tak to na šťastie nie je taká robota že by dokázala ovplyvniť nejakú inú firmu skôr ide o to že ja môžem tým pokaziť meno našej firmy

autor
31. júl 2025
@anonym_f56fac

@anonym_autor a nechceš zvážiť inú prácu, keď každý týždeň niečo vždy pokazíš?

@anonym_f56fac tak ono sa jedná o drobné veci väcsinou čo ani nevadia len nie sú 100% spravené ale tak 90% no táto chýba je za mňa fakt čistý prepadák ale to sa možno už len mne zdá a zvelicujem, každopádne tú prácu milujem neviem si predstaviť robiť niečo iné

autor
31. júl 2025
@tiika

@anonym_autor je teda možné, že sa na to pride, ale i nemusí..? V tom prípade by som to nateraz neriesila a pripravila sa na prípad, že si to niekto všimne. Vtedy je dobre byt radšej úprimný. Napr. “Áno, je to pravda a veľmi ma to mrzi. Tuto prácu mám rad, záleží mi na nej a snažím sa najlepšie ako viem. Asi preto som i mal oveľa väčší strach priznať, že som niečo pokazil.”

@tiika ďakujem toto ma trošku upokojilo

luccija
31. júl 2025

Každý robí chyby.Este stále môžeš dúfať, že sa na to nepríde.Ja som raz spravila veľkú chybu stalo by ma to asi 4 t eur, ale na šťastie sa na to neprišlo.Ale to, že som spravila chybu som zistila až po týždni a úplnou náhodou.Ak by jeden kolega chcel hneď by ma potopil.

autor
31. júl 2025
@luccija

Každý robí chyby.Este stále môžeš dúfať, že sa na to nepríde.Ja som raz spravila veľkú chybu stalo by ma to asi 4 t eur, ale na šťastie sa na to neprišlo.Ale to, že som spravila chybu som zistila až po týždni a úplnou náhodou.Ak by jeden kolega chcel hneď by ma potopil.

@luccija tak to áno len tu ide o to že má mrzí že som o Tom nepovedal šéfke ono to vlastne ani není taká veľká chýba len to že som to nedal vedieť že dosť zasadne

mircalla
31. júl 2025

Ale ano, stalo. Bola som IT administrator, omylom som daco zmazala, co bol dost velky pruser. Alebo som mala na starosti velky projekt, daco sa pokazilo (nebola to moja chyba), bola sobota a musela som to zachranovat cez vikend som volala na IT do ciny a cely vikend sme to riesili a opravovali. Takych pripadov mam vela, mala som narocnu pracu a velku zodpovednost. Vzdy som to prezila. Uz to ale nerobim, po rokoch som to sama zabalila, chcem klud. Mam teraz menej narocnu pracu

lenka0908
31. júl 2025
@anonym_3a2361

@anonym_3a2361 takyto kolektiv veru zavidim. Ja ked urobim chybu, kolegyna uteka za sefkou jej o tom povedat 🥺

lenka0908
31. júl 2025

Ak ta to upokoji, ja to mam momentalne tak isto v praci. U nas su tlaky, aby bolo vsetko dokonale, kazda bodka na svojom mieste, aj za drobnu nepresnost ma sprdnu. Vsetko kontrolujem 50krat a i tak sa mi stane, ze urobim chybu, to uz je podla mna psychika, ze som bola tolkokrat sprdavana za kazdu blbost, ktora nikoho neovplyvnila, ze uz je to zakon schvalnosti, ze tu chybu spravim. Ale uz v tejto praci koncim, inak by som skoncila na praskoch.

lenka0908
31. júl 2025

Aj teraz mám obdobie, keď každý týždeň niekde spravím chybu. Mám pocit, že sa tak veľmi bojím, že ju urobím, až ju nakoniec naozaj spravím. Zo stresu a strachu.

autor
31. júl 2025
@lenka0908

Aj teraz mám obdobie, keď každý týždeň niekde spravím chybu. Mám pocit, že sa tak veľmi bojím, že ju urobím, až ju nakoniec naozaj spravím. Zo stresu a strachu.

@lenka0908 hej to chápem tiež to tak mám navyše u nás sú aj kamery cize mám pocit že som nonstop sledovaní

lenka0908
31. júl 2025
@anonym_autor

@lenka0908 hej to chápem tiež to tak mám navyše u nás sú aj kamery cize mám pocit že som nonstop sledovaní

@anonym_autor vidis, my ani kamery nemame a tiez mam ten pocit, ze ma stale sefka a kolegyna sleduju. A vzdy nieco najdu, do coho mozu rypnut 🤷🏽‍♀️

aliziana
31. júl 2025

@anonym_autor závisí od toho, čo to bola za chyba. U nás čím neskôr sa priznáš, alebo ešte horšie nepriznáš, lebo vždy sa na to skôr či neskôr príde, tým horšie. Čiže áno, každý robí chyby, stáva sa, ale čo najskôr sa priznať, aby sa to ešte nejako dalo vyriešiť...

ahhola
31. júl 2025

Si MUDr❓ked nejde o zivot, ide o how.. 😂Napadlo mi take videjko, ako dvaja v sklade ukladaju na seba vypalene, glazovanee wc misy, jeden urobi zly pohyb a domino efekt rozbije vsetko v sklade... 🚽🚽🚽

autor
1. aug 2025
@aliziana

@anonym_autor závisí od toho, čo to bola za chyba. U nás čím neskôr sa priznáš, alebo ešte horšie nepriznáš, lebo vždy sa na to skôr či neskôr príde, tým horšie. Čiže áno, každý robí chyby, stáva sa, ale čo najskôr sa priznať, aby sa to ešte nejako dalo vyriešiť...

@aliziana no na tu chybu sa určite príde len ide o to či na to príde aj šéfka, priznať sa je už ale neskoro

luccija
1. aug 2025

Vieš čo a práve na takýchto poctivcoch čo sa dva dni trápia nad chybou, ktoru spravili sa smejú ti, čo berú všetko zľahka a im to vždy prejde

tiika
1. aug 2025
@anonym_autor

@aliziana no na tu chybu sa určite príde len ide o to či na to príde aj šéfka, priznať sa je už ale neskoro

@anonym_autor prečo by malo byt neskoro? Asi nerozumiem. Vzdy môžeš prist a zacat: “chcel by som Vám niečo povedať..” (nie, že by si musel)

Strana
z2