icon

Chyby v práci: Ako sa vysporiadať s pocitom viny?

31. júl 2025

Ahojte, dnes som zasa spravil chybu v robote a cítim sa za to hrozne... Nikomu som to nepovedal lebo som sa bál a teraz uz je neskoro ale nemôžem na to prestať myslieť bojím sa že na to niekto príde a budem mať pekný problém... Čo mám robiť povedať to už nemôžem a napraviť sa to už tiež nedá.
Stalo sa aj vám niečo v robote čo ste pokazili? Ak áno čo? Potrebujem počuť nejaké príbehy čo sa udialo ostatným aby som sa cítil aspoň o trošku lepšie prosím🙏

Strana
z2
pieksamaki
1. aug 2025
@anonym_autor

@aliziana no na tu chybu sa určite príde len ide o to či na to príde aj šéfka, priznať sa je už ale neskoro

@anonym_autor ak povieš o svojej chybe šéfka....das tým najavo svoju uvedomelost a ona ak je rozumná pochopi...a bude ti dôverovať.....a viac si ta vážiť.

autor
1. aug 2025
@tiika

@anonym_autor prečo by malo byt neskoro? Asi nerozumiem. Vzdy môžeš prist a zacat: “chcel by som Vám niečo povedať..” (nie, že by si musel)

@tiika áno len moja práca spočíva v tom že balím objednávky a tie sa zasielajú ľudom zabalil som omylom zlú vec ktorú si Dana osoba neobjednala lenže objednávka už je na ceste takže sa to nedá vrátiť ani nic

tiika
1. aug 2025
@anonym_autor

@tiika áno len moja práca spočíva v tom že balím objednávky a tie sa zasielajú ľudom zabalil som omylom zlú vec ktorú si Dana osoba neobjednala lenže objednávka už je na ceste takže sa to nedá vrátiť ani nic

@anonym_autor vrátiť to nedokážeš, ale povedať áno.
Ty to možno považuješ za zbytocne z dôvodu, že už to neopravis. Avšak z dôvodu odvahy, čestnosti, dôvery to ma význam stále.
Spomínam si, raz som v práci spravila chybu. Prišla som na ňu, vedela som ju aj opraviť, šéf by si to možno ani nevšimol. Ale i tak som mu o tom povedala. Skôr som mala obavy z toho, akoby sa zatvaril, že som o tom nevedel a vysvetľovať, prečo som to zatajila. Takze som sa prekonala. Ta úprimnosť a dovera boli u mna skratka prednejsie, než môj strach a “hanba”.
Každý to mame inak. Nehovorím, že ak to nepovieš, si niečo menej. To vôbec nie. Skús sa možno len zamyslieť, čo je pre teba skutočne dôležité. Ako by si chcel, aby tvoj podriadený postupoval, ak by si bol šéf? Čo ti bráni sa tak zachovať? Ak je to tvoj strach, možno je na mieste ho prekonať. Byt úprimný môže byt tazke, ale o to je to cennejšie a pomáha dôveru naopak budovať.

autor
1. aug 2025
@tiika

@anonym_autor vrátiť to nedokážeš, ale povedať áno.
Ty to možno považuješ za zbytocne z dôvodu, že už to neopravis. Avšak z dôvodu odvahy, čestnosti, dôvery to ma význam stále.
Spomínam si, raz som v práci spravila chybu. Prišla som na ňu, vedela som ju aj opraviť, šéf by si to možno ani nevšimol. Ale i tak som mu o tom povedala. Skôr som mala obavy z toho, akoby sa zatvaril, že som o tom nevedel a vysvetľovať, prečo som to zatajila. Takze som sa prekonala. Ta úprimnosť a dovera boli u mna skratka prednejsie, než môj strach a “hanba”.
Každý to mame inak. Nehovorím, že ak to nepovieš, si niečo menej. To vôbec nie. Skús sa možno len zamyslieť, čo je pre teba skutočne dôležité. Ako by si chcel, aby tvoj podriadený postupoval, ak by si bol šéf? Čo ti bráni sa tak zachovať? Ak je to tvoj strach, možno je na mieste ho prekonať. Byt úprimný môže byt tazke, ale o to je to cennejšie a pomáha dôveru naopak budovať.

@tiika keď ja mám z toho neskutočný strach vieš takto mám aspoň malú nádej že na to šéfka nepríde ale keď jej to poviem bude o Tom na 100% vedieť a idem tam až v utorok tak sa bojím že už dovtedy na to aj prišla je to hrozne ťažké s nevšedným em či to dokážem sa len tak priznať bojím sa tej reakcie typu "prečo mi to hovoríš až teraz?" "No to mi hovoríš skoro to prečo si zatajil?" A podobne

tiika
1. aug 2025
@anonym_autor

@tiika keď ja mám z toho neskutočný strach vieš takto mám aspoň malú nádej že na to šéfka nepríde ale keď jej to poviem bude o Tom na 100% vedieť a idem tam až v utorok tak sa bojím že už dovtedy na to aj prišla je to hrozne ťažké s nevšedným em či to dokážem sa len tak priznať bojím sa tej reakcie typu "prečo mi to hovoríš až teraz?" "No to mi hovoríš skoro to prečo si zatajil?" A podobne

@anonym_autor asi chápem, naozaj to môže byt dosť neprijemne. Čo v tom prípade som ti už napísala. A ako napísali aj ostatní. Skús sa na to pozrieť z nadhľadu. Tato vec naozaj nikoho vážne neohrozí, ani zákazníka, ani firmu, a určite nie si prvý ani posledný komu sa takéto niečo stalo.
I keď aj zákazníka je možne dopredu informovat.

karolinakr
2. aug 2025

@anonym_autor čo si dilingeš? povedz to veducej s tym, ona može požiadat zakaznika, že ste omylom niečo poslali, nech to vrati späť, alebo to dodatočne vyfakturuje
vam to bude pri inventure chýbať a henten dostane zadarmo niečo
ak to bola drahá vec, tak by som to povedala

karolinakr
2. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ešte plus zakaznik bude volat, že on si to neobjednal
pripadne, ak je to vzacne, si to nechá
veduca sa to aj tak dozvie
manka z inventury ako riešite?

Strana
z2