Čistá mzda na východe
Hladam si pracu na vychode
Ide o asistenta predaja kde sa robia aj vikendy
To akoze vazne sa robi ani nie za 800€ v cistom?
Ved to vychadza mesacne strasne malo 🙈 ci zle ratam?

Ano aj za take peniaze ludia pracuju,a musia vyzit z toho.Aj ine obory maju take ubohe platy aj s vyskou a titulom.
Ja som bola na pohovor junior účtovníčky (hoci to bolo kompletné účtovanie všetkého) a plat ponúkali v hrubom 920 (v čistom je to cca 736eur, okres Topoľčany, NR kraj, takže ani to nie je východ)
@anonym_autor čo si ochotná vo svojom živote spraviť preto, aby si mala lepšiu pozíciu s lepším platom?
v KE odborný referent 840 e ciste, su tu take platy
Panecku takze tam kde som a zarobim 875€+70€ stravne je este fajn a to mam dobru prac.dobu a vikendy volne,,,,len ide o to ze maju prepustat tak postupne hladam novu pracu
Panecku takze tam kde som a zarobim 875€+70€ stravne je este fajn a to mam dobru prac.dobu a vikendy volne,,,,len ide o to ze maju prepustat tak postupne hladam novu pracu
@anonym_autor ano,presne tak ak by si robila vikend mala by si priplatok a ty mas taku istu mzdu bez vikendov takze ano z toho hladiska to mas omnoho lepsie.
A ešte doplním, a nestretla som sa s tým len v 1 firme na účtovnícku pozíciu, že chceli nadčasy (kedykoľvek treba) zadarmo. V 1 firme mi povedali, že rátajú 160 hodín ročne nadčasov zadarmo (čo je celý mesiac, wtf). Keby aspoň vysoký plat bol a nie že takmer minimálna mzda a komplet účtovníctvo.
@anonym_autor bohužiaľ, platy tu máme o dosť nižšie a ceny v obchodoch a službách také isté ako na západe 😃 preto ľudia odchádzajú na západ aj ako asistenti predaja v lidli alebo kauflande, už tam je rozdiel v plate aj 200-300 eur
@anonym_0b986e Ale ten finančný rozdiel zase zaplatíš za podnájom.
Čo viem, tak v Nitre za 1 izbu v rámci spolupodnájmu s inými ľuďmi zaplatíš aj 300eur..
Kamoska robi v jednom obchode,kratky dlhy tyzden a v cistom ma 960€ ja som robila v kaufe na skratenom a mala som 800€ v cistom
@anonym_autor bohužiaľ, platy tu máme o dosť nižšie a ceny v obchodoch a službách také isté ako na západe 😃 preto ľudia odchádzajú na západ aj ako asistenti predaja v lidli alebo kauflande, už tam je rozdiel v plate aj 200-300 eur
@anonym_0b986e to co na zapade zarpbis naviac,tych 200 cca,tak to minies na najom ci stravu...za mna sa to neoplati
@anonym_autor Žilinský kraj, VS, práca v kancelarii a plat 850 v hrubom. Mali by sme mať k tomu prémie, ale treba šetriť, nadčas nezaplatia, mas si ho minut. Takže nie je to len na východe
@anonym_0b986e to co na zapade zarpbis naviac,tych 200 cca,tak to minies na najom ci stravu...za mna sa to neoplati
@petulda333 no ja neviem v košiciach sú ceny rovnaké ako v bratislave, nájmy tu máme niekedy ešte vyššie a hlavne nedostupné kvôli návalu ukrajincom... prešov je o niečo lacnejší ale aj mzdy sú nižšie... zvyšok viac na východ napr. trebišov, stropkov, svidník, michalovce, tak to si neviem ani predstaviť, že by som tam mal ostať žiť a pracovať.
@petulda333 no ja neviem v košiciach sú ceny rovnaké ako v bratislave, nájmy tu máme niekedy ešte vyššie a hlavne nedostupné kvôli návalu ukrajincom... prešov je o niečo lacnejší ale aj mzdy sú nižšie... zvyšok viac na východ napr. trebišov, stropkov, svidník, michalovce, tak to si neviem ani predstaviť, že by som tam mal ostať žiť a pracovať.
@anonym_0b986e ja tu zijem a spokojne celkom. Aj si doprajem...
Milion veci je paradoxne v BA lacnejsich, ako na vychode... Uz len taka ikea s nabytkom na vychode nie je a konkurencia je ovela drahsia...
Ale dobre, nabytok sa nekupuje denne. No moja mama (zije v He) len zirala aj na ceny v potravin v BA , ze chleba ovela lacnejsi, ako ona kupuje a tak podobne... A o tom, ze mas blizko AT, kde milion veci paradoxne kupis za ok ceny (mat problem s lepkom alebo laktozou je na slovensku sialene drahe), ani nechcem hovorit...
Ale zas na vychode su trosku lacnejsie sluzby. Ale ani to sa neoplati.
Ja som bola na pohovor junior účtovníčky (hoci to bolo kompletné účtovanie všetkého) a plat ponúkali v hrubom 920 (v čistom je to cca 736eur, okres Topoľčany, NR kraj, takže ani to nie je východ)
@anonym_d744e3 uvedený plat je pod limit určený zákonom. Űčtovníčka patrí do 3. skupiny náročnosti a musí zarábať aspoň 1,4 násobok minimálnej mzdy. To znamená, že aspoň 1048 €. Ak nejaká účtovníčka akceptuje menej, tak by sa mala vrátiť do školy a študovať, lebo toto je základná vec, ktorú by mala ovládať.

@anonym_autor preto sa trepem na západ aj keď je to robota v lidli