icon

Čistá mzda na východe

16. okt 2025

Hladam si pracu na vychode
Ide o asistenta predaja kde sa robia aj vikendy
To akoze vazne sa robi ani nie za 800€ v cistom?
Ved to vychadza mesacne strasne malo 🙈 ci zle ratam?

Čistá mzda na východe
anonym_6ab0c0
16. okt 2025

@anonym_autor preto sa trepem na západ aj keď je to robota v lidli

anonym_14d688
16. okt 2025

Ano aj za take peniaze ludia pracuju,a musia vyzit z toho.Aj ine obory maju take ubohe platy aj s vyskou a titulom.

anonym_d744e3
16. okt 2025

Ja som bola na pohovor junior účtovníčky (hoci to bolo kompletné účtovanie všetkého) a plat ponúkali v hrubom 920 (v čistom je to cca 736eur, okres Topoľčany, NR kraj, takže ani to nie je východ)

zmrzlinka2021
16. okt 2025

@anonym_autor čo si ochotná vo svojom živote spraviť preto, aby si mala lepšiu pozíciu s lepším platom?

anonym_88ecd6
16. okt 2025

v KE odborný referent 840 e ciste, su tu take platy

autor
16. okt 2025

Panecku takze tam kde som a zarobim 875€+70€ stravne je este fajn a to mam dobru prac.dobu a vikendy volne,,,,len ide o to ze maju prepustat tak postupne hladam novu pracu

anonym_14d688
16. okt 2025
@anonym_autor

Panecku takze tam kde som a zarobim 875€+70€ stravne je este fajn a to mam dobru prac.dobu a vikendy volne,,,,len ide o to ze maju prepustat tak postupne hladam novu pracu

@anonym_autor ano,presne tak ak by si robila vikend mala by si priplatok a ty mas taku istu mzdu bez vikendov takze ano z toho hladiska to mas omnoho lepsie.

anonym_d744e3
17. okt 2025

A ešte doplním, a nestretla som sa s tým len v 1 firme na účtovnícku pozíciu, že chceli nadčasy (kedykoľvek treba) zadarmo. V 1 firme mi povedali, že rátajú 160 hodín ročne nadčasov zadarmo (čo je celý mesiac, wtf). Keby aspoň vysoký plat bol a nie že takmer minimálna mzda a komplet účtovníctvo.

anonym_0b986e
17. okt 2025

@anonym_autor bohužiaľ, platy tu máme o dosť nižšie a ceny v obchodoch a službách také isté ako na západe 😃 preto ľudia odchádzajú na západ aj ako asistenti predaja v lidli alebo kauflande, už tam je rozdiel v plate aj 200-300 eur

anonym_d744e3
17. okt 2025

@anonym_0b986e Ale ten finančný rozdiel zase zaplatíš za podnájom.
Čo viem, tak v Nitre za 1 izbu v rámci spolupodnájmu s inými ľuďmi zaplatíš aj 300eur..

petulda333
17. okt 2025

Kamoska robi v jednom obchode,kratky dlhy tyzden a v cistom ma 960€ ja som robila v kaufe na skratenom a mala som 800€ v cistom

petulda333
17. okt 2025
@anonym_0b986e

@anonym_autor bohužiaľ, platy tu máme o dosť nižšie a ceny v obchodoch a službách také isté ako na západe 😃 preto ľudia odchádzajú na západ aj ako asistenti predaja v lidli alebo kauflande, už tam je rozdiel v plate aj 200-300 eur

@anonym_0b986e to co na zapade zarpbis naviac,tych 200 cca,tak to minies na najom ci stravu...za mna sa to neoplati

anonym_9d54ba
17. okt 2025

@anonym_autor Žilinský kraj, VS, práca v kancelarii a plat 850 v hrubom. Mali by sme mať k tomu prémie, ale treba šetriť, nadčas nezaplatia, mas si ho minut. Takže nie je to len na východe

anonym_0b986e
17. okt 2025
@petulda333

@anonym_0b986e to co na zapade zarpbis naviac,tych 200 cca,tak to minies na najom ci stravu...za mna sa to neoplati

@petulda333 no ja neviem v košiciach sú ceny rovnaké ako v bratislave, nájmy tu máme niekedy ešte vyššie a hlavne nedostupné kvôli návalu ukrajincom... prešov je o niečo lacnejší ale aj mzdy sú nižšie... zvyšok viac na východ napr. trebišov, stropkov, svidník, michalovce, tak to si neviem ani predstaviť, že by som tam mal ostať žiť a pracovať.

petulda333
17. okt 2025
@anonym_0b986e

@petulda333 no ja neviem v košiciach sú ceny rovnaké ako v bratislave, nájmy tu máme niekedy ešte vyššie a hlavne nedostupné kvôli návalu ukrajincom... prešov je o niečo lacnejší ale aj mzdy sú nižšie... zvyšok viac na východ napr. trebišov, stropkov, svidník, michalovce, tak to si neviem ani predstaviť, že by som tam mal ostať žiť a pracovať.

@anonym_0b986e ja tu zijem a spokojne celkom. Aj si doprajem...

lopka1313
17. okt 2025

Milion veci je paradoxne v BA lacnejsich, ako na vychode... Uz len taka ikea s nabytkom na vychode nie je a konkurencia je ovela drahsia...
Ale dobre, nabytok sa nekupuje denne. No moja mama (zije v He) len zirala aj na ceny v potravin v BA , ze chleba ovela lacnejsi, ako ona kupuje a tak podobne... A o tom, ze mas blizko AT, kde milion veci paradoxne kupis za ok ceny (mat problem s lepkom alebo laktozou je na slovensku sialene drahe), ani nechcem hovorit...

Ale zas na vychode su trosku lacnejsie sluzby. Ale ani to sa neoplati.

e1h
18. okt 2025
@anonym_d744e3

Ja som bola na pohovor junior účtovníčky (hoci to bolo kompletné účtovanie všetkého) a plat ponúkali v hrubom 920 (v čistom je to cca 736eur, okres Topoľčany, NR kraj, takže ani to nie je východ)

@anonym_d744e3 uvedený plat je pod limit určený zákonom. Űčtovníčka patrí do 3. skupiny náročnosti a musí zarábať aspoň 1,4 násobok minimálnej mzdy. To znamená, že aspoň 1048 €. Ak nejaká účtovníčka akceptuje menej, tak by sa mala vrátiť do školy a študovať, lebo toto je základná vec, ktorú by mala ovládať.