icon

Cítili ste sa psychicky lepšie po návrate do práce?

11. nov 2024

Mam uz plne zuby rodicovskej, normalne zacinam mat asi az averziu na moje deti, neustaly hluk, bordel, stale mamamamamama a navesene na mne. Maju 3 a 1 a ja sa idem uz zblaznit. Nonstop s nimi, doma nemam nikdy klud lebo aj ked je muz doma, stale sa tahaju len za mnou. Normalne zacinam uvazovat o odchode do prace, lenze bojim sa, ci to nebude z kaluze do blata, ze k tomuto vsetkemu mi pribudne este praca. Je to praca v office, spolu 1,5h dochadzania. Tie ktore ste takto “utiekli”, nelutujete to s odstupom casu?

Strana
z2
elviku11
11. nov 2024

moje deti napríklad v škôlke nikdy nekakali, stále vydržali až kým prišli domov. Podľa mňa ho vyskúšaj dať do tej škôlky, lebo kým vyriešiš to kakanie, môže to trvať ešte fakt dlho...

lenkahvh
11. nov 2024

tak u teba bude problem najma v manzelovi, teda ak nemas ziadnu pomoc od neho, je to o hubu. kym nevyriesis starsieho s jeho gatami tak treba len natvrdo zapojit muza - ved ho nemas na okrasu doma. Aj keby to bol sam Adonis, hadam tie deti su aj jeho, nech ti prevezme cast starosti - na sobotnu prechadzku mozu ist oni traja aj dvakrat, ci to tiez nehrozi? ty by si zatial trochu vypla.
nepomoze mu daka studena sprcha, rozhovor - co keby ta hospitalizovali? deti pojdu do domova? nemas to dobre nastavene, to treba zmenit.
tu pracu mas zidealizovanu, ano bolo ti tam dobre, ale ty uz nie si ta osoba, co si bola, ani tvoj zivot nie je aky bol, cize si musis zvazit, ci ti dochadzanie stoji za tie nervy, stresy - staci jedna havarka niekde na ceste, zdrzis sa - kto ti bude doma s detmi, ked tvoj sa neunuva sa pridat v starani sa? a tu domacnost ti kto poriesi, ked budes 10 hodin denne prec?

dancingqueen321
14. nov 2024

Ja som tak isla po roku do prace. A to som mala rodicovskej dost uz po 3-4mesiacoch. Proste som chcela vypadnut medzi ludi, nie trcat doma. Asi ten 3-4ty mesiac doma som zacala pozerat interaty, pracu sa mi podarilo najst ked mal maly 1rok, isiel do jasliciek. Zvysok som hodila na manzela a dovi. Preto nemam ani dalsie deti, nemienim toto absolvovat znovu. Po rokoch spatne tazko povedat s ohladom na syna, ale za seba jednoznacne nelutujem. Ak by som vtedy nevzala tu prilezitost (moja prva praca po Vs), tak by som asi dnes nebola tam, kde som. Tym, ze som bola po skole vlastne len rok doma, tak sa nikdy ta roky rokuce na ziadnom pohovore nepytali, co som ten rok robila pred nastupom do prveho zamestnania. Maly chodil rad do jasliciek, vzdy bol spolocensky a lidersky typ, kedze nema surodenca, aspon sa tam vyhral a nenudil sa doma so mnou (ja by som sa teda urcite nehrala). Tazko povedat, ci by bolo nieco inak, co sa maleho tyka, ak by som trcala 3roky doma. Ale karieru by som zrejme nemala.

veronicka1901
15. nov 2024

@autorka pridám ešte nejdem príspevok. Máš stráženie k deťom, keď budú náhodou choré? Lebo sú deti, ktoré takmer choré nebývajú a potom také, ktoré sú choré po nástupe do kolektívu veľmi často. Mne nemal kto pomôcť v tomto, lebo manžel má blbu prácu (čo sa dochádzky týka), v prípade nutnosti vezme deň - dva voľno, ale inak napríklad aj prázdniny väčšinou riešim ja, keďže pracujem z domu. Toto ma donútilo zostať s najmenšou doma tri roky. Lebo pracovať z domu pri napríklad ročnom dieťati, nie ďakujem. Máš dôležitý online míting so zahraničím a do toho ti v kuse hučí dieťa. Takže, ak manžel nepomôže, babky nie sú, tak naozaj porozmýšľaj,či ti sociálny kontakt stojí za to stresy, keď budú deti choré.

Strana
z2