Čo by ste robili ako 20-ročná čerstvá absolventka?
Zobudíte sa opäť 20 ročná, čerstvo zmaturovaná.. Čo spravíte? Idete na VŠ? Pracovať? Do zahraničia? Založíte si rodinu?
@anonym_autor idem na výšku určite.
@anonym_autor čakala by som do 28, kým by som zase nestretla svojho manžela
@mikitilik29 na akú?
@anonym_autor aká ťa baví😂 to ze poviem ktorá baví mňa, nemusí baviť teba🤷
Išla by som študovať medicínu.
To čo som aj urobila. Išla externe na vš, bola som tehotná a kúpila si byt 🙂 nemenila by som nič.
Buď by som išla študovať medicínu alebo do zahraničia.
@anonym_autor išla by som makať do zahraničia zarobila prachy a potom to všetko natrieskala do vlastného biznisu na ktorý treba kapitál
V 20 som uz striedala 2 krajinu a studovala na VS. Jedine teraz by som mala moznost studovat tam kde som chcela … v 97 som nedostala viza kvoli € zaeukam … v sucasnej dobe to nie je ziadna tema ale vtedy nemala som „gule“ falsovat vsetky doklady … s dneanymi skusenostami v tom case by som to urobila 🤷♀️ dnes by som v 20 tke studovala v zahranici a makala, ale kedze mame celu EU otvorenu tak by som mala vacsi vyber a nemusela eobit len na cierno
Spravila by som to isté a išla na rovnakú VŠ ako som išla vtedy, akurát by som asi využila možnosť zahraničnej stáže skôr ako až na doktorate
Samozrejme podľa finančnej situácie. Šla by som študovať do zahraničia
@anonym_autor isla by som presne na tu VS ako som isla pred 30 rokmi aby som tam stretla mojho skveleho manzela. Nic by som na svojom zivote nemenila.
Nič by som neurobila inak, bola by som na výške a skoro určite sa zrovna učila. Ale večer by som sa vybrala na párty do klubu a tvárila sa nezadane 🤣
Šla by som na výšku ale tú druhú… ;/
@anonym_autor
chces ist na vysku? chod
chces ist pracovat, chod
zalezi v com si dobra ..ak na to mas chod studovat ... ak nie a vies jazyk tak chod do zahranicia..ak mas na to-cestuj,spoznavaj uzivaj.. kazda sme ina a kazda sme mali ine mznosti
@anonym_autor autorka, zrejme si chcela vedieť čoas robiť ako 20-ročná po maturite. To si ale zle podala otázku. Každý ti povie na základe skúseností, ale každý niečo iné, lebo život sme žili inak. Ja ti poviem, že napriek tomu, aké som mala posledné 3 roky, nezmenila by som nič. Áno, možno by som s dnešnými skúsenosťami a vedomosťami išla na inú školu, ale to viem stále napraviť. Mám pred 30tkou, a premýšľam, že si spravím nejaký kurz. A práve sa mi na to 3x rýchlo 🤣
zbalená a šla by som aspon do čiech alebo rakuska pracovat rozhodne alebo by som šla do živnosti len to by som musela nájst dobru dušu čo by mala prachy na rozbehnutie,
@anonym_autor dorobila by som si VS..mám 48r a síce robím na pozícii ako moja VS kolegyňa-..ale do dôchodku mám ešte ďaleko...neľutujem,že som žila v zahraničí a naucila sa jazyk a chodila tam do školy a mám certifikáty.
@anonym_autor Urcite do zahranicia studovat a uz by som tam ostala. Rodinu v 20 ani nahodou.
Mam skoro 20 ročnú dcéru, keby mi treskla, ze si chce založiť rodinu, asi by som dostala infarkt, aká je sprostá. Našťastie je druhácka na VŠ a nevyzerá, ze by ju podobne šialenstvo napadlo. Do zahraničia ísť nechce, vraj možno na magisterske....
Ja som zmaturovala v 18-tich. Ak by som mohla vratit cas, zarobila by som si na letenku do Francuzskej Polynezie, zamestnala sa tam niekde v hoteli na plazi a postupne by som si tam vybudovala zivot.
Dnes uz nerealne...
@anonym_autor zamestnam sa v obore ktorý má zaujíma a po roku sa prihlásim externe na VŠ ktorá súvisí s mojou prácou.
@anonym_autor zahraničie- jasná voľba.
Vyska a zahranicie. Ale na to clovek nemusi mat 20. Aj v 35 sa da odist. Nikdy nie je neskoro na druhy zaciatok.
@anonym_autor čakala by som do 28, kým by som zase nestretla svojho manžela
@anonym_e060ee tiež som svojho manžela stretla v 28. Niekedy si poviem, že škoda, že som ho nestretla skôr. Ale všetko malo byť tak ako je. 😉

ja osobne by som nemenila nič, všetko je tak ako má byť a milujem to aký je môj život. Verím tomu, že keby som urobila, čo i len jedno iné rozhodnutie nie som práve tu, kde som. Takže gapyear a VŠ. Mimochodom akurát tento mesiac sa mi začal plniť jeden z najväčších detských snov takže pri predstave, že by som opäť nato mala čakať roky - nie, ďakujem.