icon

Čo ich odradilo?

21. sep 2022

Ahojte, aktuálne som zamestnaná ale hladam si niečo iné.
Poslala som si zivotopis do 6 firiem, ani z jednej sa mi neozvali. V životopise mám, že som aktuálne zamestnaná, myslite že to môže byt tým? Pretože som si poslala zivotopis na podobne pozície, alebo na pozície v ktorých boli vypísané požiadavky take ktoré ovládam. Nechapem tomu🙄 novú pracu súrne nepotrebujem ale aj tak by som chcela vedieť, čo ich odrádza na mojom životopise 🧐 napáda vás niečo?

Strana
z2
judit47
21. sep 2022

@autorka

Tak ale to treba napisat ze mas Bc a aktualne externe studujes a hladas pracu popri studiu,aj to moze byy dovod.

mell27
21. sep 2022

@poisonblu prečo by to mala byť diskriminácia? Nikde nie je napísané,že fotka je povinná,ale nejaký dojem urobí,...

mikadooo
21. sep 2022

Ahoj, za mňa - 6 je hrozne málo. Už som to tu niekde popisovala, keď som si hľadala prácu, vyfiltrovala som si na profesii všetky podľa mojich kritérií (chcela som part time v Bratislave) a potom som posielala životopisy rad za radom, rovno v slovenčine aj v angličtine. Denne som poslala 5-10 a trvalo to asi mesiac alebo aj dlhšie.

melanta
21. sep 2022

Úplne súhlasím so všetkým, čo napísala vo viacerých príspevkoch @zmrzlinka2021 Pracuješ 3 roky a hľadáš si už tretie zamestnanie. To nepôsobí na mňa dôveryhodne z pohľadu stability. Ak do človeka investujem (čas na zaučenie, náklady na vzdelávanie, mzdu), tak počítam, že sa bude chcieť časom posunúť, ale určite nepočítam s tým, že do neho investujem a po roku odíde. A ani odborne takáto fluktuácia nepôsobí dobre, z pohľadu toho, aké množstvo skúseností si nabrala za tak krátke obdobie. Ďalšia vec je škola, máš Bc ľudské zdroje. Ide o súkromnú VŠ? Ak áno, poviem narovinu, že ak budeš mať ukončený aj druhý stupeň a budeš mať v tejto oblasti aj prax, bude to pre mňa relevantný údaj. A tiež súhlasím s názorom, ktorý tu odznel, že 6 žiadostí je nič. Niekto pošle jednu a vyjde to. Niekto pošle 100 a nič a pritom je to kvalitný kandidát. Ale poďme k veci:
Akú prácu vykonávaš? V čom máš prax?
Aké jazyky ovládaš a na akej úrovni?
A aký je dôvod, že si prvú prácu menila po roku a druhú prácu chceš zmeniť už po dvoch?
Kvalitu CV si s niekým konzultovala?

judar
21. sep 2022

@poisonblu fotka dolezita nieje 🤦 zazila som selektovanie prave kvoli fotkam kedy na pracovnu poziciu hladali podla fotky chudu vysoku osobu s kon. velkostou najlepsie XS az S proste fesandu vychrtlinu je jedno ze sprostu ale hlavne aby bola vhodna pripadne do postele 🤦🤦🤦

zmrzlinka2021
21. sep 2022

@mell27
Kedze pracujem tiez na veducej pozicii, mozem ti napisat, ze uz tento "dojem" neplati - toto je skor manazerske spravanie zpred 20 rokov. Vidim tiez fotky, ale ked pride clovek na pohovor, takmer uplne ina tvar 😉 a okrem dobre napisaneho CV podstata toho dojmu je v tom, ked clovek otvori usta 😉
A je uplne jedno, ci ma sumernu tvar, pehy a neviem co este...

zmrzlinka2021
21. sep 2022

@judar NO lenze tu sa nebavime na pozicu "stetky" ale na odborne pozicie. Ty potrebujes cloveka na vykon, nie na pozeranie. Ty nebudes predsa platit niekoho za postavu a usmev a sexy pozy....

judar
21. sep 2022

@zmrzlinka2021 🤦az nato ze v mojom obore kde sa pohybujem to je jednak dost odborna pozicia a inak ulahodenie vyssie nadriadenemu ...a to si len ty myslis ale ver ze najdu sa takto gurmani s 2v1 ...

mandzula
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
21. sep 2022

@judar Ale naco bude si firma platit taku babu, ked dostane pracu a nevie ju zvladnut?

rebellefleur
21. sep 2022

Ťažko hodnotiť, ale súhlasím s babami, ktoré Ti napísali ohľadom "dĺžky" tvojich pracovných pomerov, nemusí to pôsobiť dobre. A áno, ja by som pridala fotku.. Ale celkovo podľa mňa, ak má človek kvalitný životopis, dobré pracovné skúsenosti a pošle životopis do firmy, kde spĺňa všetky, resp väčšinu kritérií, zamestnávatelia sa ozvú. Nikdy, keď som si hľadala prácu, som neposielala 50-60x životopis, do x firiem, posielala som ich len zopár, na pozície, ktoré ma oslovili a na pracovné miesto, kde som reálne budúcemu možnému zamestnávateľovi mala čo ponúknuť a doteraz (klop klop) sa mi odvšadiaľ ozvali.
A ešte jedna podľa mňa podstatná vec, obzvlášť keď pripojíš ku životopisu svoju fotku - pretrieď si, čo máš na svojich sociálnych sieťach ..

mell27
21. sep 2022

@zmrzlinka2021 Tak potom majú niektorí manažéri správanie spred 20 rokov 😊

babydesire
21. sep 2022

Po krize pred 10rokmi som posielala cvčka tyzdne ,oslovila som asi 200firiem..bola som nezamestnana, s praxou v admin., sice bez vš ale dobre referencie napriek tomu som sa dostala na tri ci styri poho. Zamest.som si vtedy takto nenasla, co bol sok, lebo pred krizou som z cca 10ziadosti bola pozvana cca7pohovorov a pracu som nasla raz dva. Takze,si myslim, ze problem je podobny, tazka doba, najst akukolvek pracu daj daj,ale vhodnu pracu to uz je oriesok.

zltamyska
22. sep 2022

Skús k životopisu pripojiť motivačný list. Hlavne nie rovnaký pre každú firmu. Nájdi si o firme nejaké informácie, napíš im, čím Ťa zaujali a naopak, čo by si im mohla na hľadanej pozícii ponúknuť

beatta7
22. sep 2022

to tazko odhadovat, ale teda viackrat sa mi potvrdilo, ze mnohi len cv proste preletia a nejako tomu nevenuju speci pozornost, ja ked som si davala, tak som len tak do jednej firmy napisala aj motivacny list a z tade sa mi aj ozvali, ze ich to zaujalo 😉

klaudi31
22. sep 2022

Ono vieš, bohužiaľ nie si jediná, ktorá sa na dané posty hlásila. motivačný list podľa mňa nie je zlá voľba ako zaujať a aj keď ho napríklad nevyžadujú, nie je na škodu ho podľa mňa poslať

Strana
z2