Čo mám robiť, ak chcem dať výpoveď bez výpovednej lehoty?
Celkovo som není spokojná v mojej práci. Ide hlavne o to,že vedenie je totálne na prd, hocikedy nás odvolávajú z vopred naplánovaných dovoleniek, musíme ostávať po záverečnej,lebo vraj keď sú hostia máme to ťahať, a potom nám odmietajú preplácať taxíky (hold smola posledný spoj mi ide domov 22:40, sme otvorení do 22hej :( Teraz som mala nevyčerpanu dovolenku 3dnovu za minulý rok, tak mi vedúca naplanovala na tento víkend, tak sme si s priateľom urobili program, a v piatok o 8mej večer mi volá vedúca,že musím prísť do práce .... akože. Dneska má zvozila,lebo jej známi boli boli v reštaurácii včera a keď sa so mnou chceli rozprávať (o blbostiach, nič čo by sa týkalo požiadaviek ohľadne jedla alebo čo, ale proste sa chceli vykecavat o ich osobných veciach a popravde som na to nikdy nemala chuť) no a ja som ich odignorovala, že ako si to predstavujem, že sa ani neusmievam. Tak som jej povedala,že akoby sa ona cítila,keby jej niekto naplánuje dovolenky, a počas trvania tej dovolenky jej ju ešte zruší. Ja viem,že zamestnávateľ má právo hýbať s dovolenkou, ale len nech si to proste predstaví a vcítiť sa do mňa, že potom človek nemá ale že absolútne náladu na nič. A ona na to,že nech sa páči, tam sú dvere. Hovorím v poriadku, na telefóne mám Office, napísala som si vypovedať, vytlačila v kancli a dala jej ju. A už zrazu,že to nemôžem urobiť,že na mňa jedinu je spolah, a nech to nerobím a zvýši mi plat na 800€ a blbosti. Hovorím,že máte v podstate 2 a pol mesiaca,kým nájdete novú čašníčku, a vrátila som sa k práci, a permanentne za mnou chodí a robí na mňa nátlaky. Dneska po obede už nemáme ľudí, chodievajú až tak na večer,teraz máme hluché obdobie, neustále mi vyvoláva na mobil, mám chuť odísť, no nemôžem. Som zavretá na wecku, plačem, nemám sa komu vyrozprávať :( Nedá sa dať výpoveď hneď, bez tej výpovednej lehoty? Veď mňa tu už s prepáčením asi j**ne Viem,že asi jednam v amoku ale proste už nevládzem.
@ckocka no tak v tomto prípade sa toho teda nedočkám. Ja len čakám kedy ona pôjde domov, ja sa upokojim, vrátim sa za bar, odrobim si svoje a pôjdem preč odtiaľto. A ideálne sa sem už nevrátit
nuž buď zamestnávateľ podpíše Dohodu o skončení PP alebo odídeš len tak s tým že riskuješ pokutu vo výške 1platu v tom prípade odporúčam odísť po výplate)...ale rovnako vieš dať výpoveď a ísť na PN....
Predpokladám že to nie je stav posledných pár dní, prečo si už dávno nepodala normálnu výpoveď aby ti ubiehala výpovedná doba?
@mogaa ale tu pokutu musi mat uvedenu v zmluve alebo kolektivnej zmluve. Inak nie je vymahatelna. (teda aspon tak to bolo 5 rokov dozadu ked sme to riesili v praci...). U nas totiz bola okamzita vypoved za hrube porusenie pracovnej zmluvy a teda aj dochadzky. Tak s nami jeden vybabral ze proste neprisiel. Nemohli sme mu nic. Tak sa potom to co spominas zacalo pisat do zmluv. Ze bud dohoda alebo pokuta.
A prevzala Ti ju potvrdila?ak áno daj sa na PN výpovedná lehota plynie.Ste si kvit aj ty aj ona ste konali v emóciách.To, že jej známi Vám robia kšeft a chcú sa porozprávať je tvoja práca ich nemá čo zaujímať, že si mala mať voľno V gastre takéto menenie služieb a pod a hlavne teraz cez COVID je normálne.Aky bol dôvod, že Ti zmenila dovolenku?
Ak si rozhodnutá odísť odíď...plat Ti mohla zvýšiť kedykoľvek a nie, keď horí.
Pardon, už som si to prečítala poriadne že máš výpoveď podanú.
@mogaa
@veronice
@luccija výpoveď som jej zaniesla do kanclu, a dala jej ju na stôl pred ňu. A úplne celá zbledla, a začala ma presviedčať,nech to nerobím.
Že sa permanentne v gastre menia služby....u nás je to na dennom poriadku, pretože popravde tam veľa ľudí nevydrží dlho, a ja som jediná čašníčka na tpp, zvyšok všetko len na dohodu. Aj ja som teraz musela nastúpiť, lebo dohodári povedali,že cez víkend neprídu a proste musela som ísť robiť. Nestalo sa to prvýkrát a neskutočne ma to už deprimuje,že človek je permantne v práci a nemá čas na osobný život.
Uznávam,treba sa usmievať, no nevidím dôvod vykecavat sa so zákazníkmi o osobných veciach. Ak by sa to týkalo reštiky alebo jedla, nie je problém. Ale zvyšok je strata času a úplná zbytočnosť.
No a tak nechala si jej tam tú výpoveď alebo nie, už sa v tom ztrácam?
No a teda na tu pn nemozes ist?
Vypoved ti musi podpisat. Inak ti nezacne plynut vypovedna lehota. Nakolko je este zaciatok mesiaca, mas este cas poslat jej to postou ak bude robit drahoty. Ale pekne doporucene a na podpis. Vtedy budes mat potvrdenie ze to prevzala. Takto ked jej to len polozis na stol a nemas ani kopiu a uz vobec nie jej podpis, je to akoby ta vypoved ani nebola. Taketo veci treba vzdy v 2 kopiach a dohliadnut na ten podpis...
Opytam sa ťa, reálne kolko hodín odrobis? Robis iba to co mas naozaj na zmluve? Nie je to náhodou zmluva na minimalnu mzdu a ty robis viac?
@ckocka áno nechala, veď píšem,že som jej ju dala na stôl pred ňu
Tak áno na dohodarov doplácajú všetci.
2 kópie a nech Ti to podpise a opeciatkuje, keď to budeš mať niečo odrob a potom môžeš ísť na PN
A hlavne si pozri aký si dala paragraf do výpovede a ako dlho u nej robíš podľa toho máš výpovednú lehotu mesiac, dva, tri
@veronice aha, no tak si to ešte výtlačim doma a pošlem to poštou doporučene 🙏 ďakujem
Lebo takto to ona asi nepodpíše, lebo nemá ľudí a ťažko sa jej zháňajú noví
@melvinko mám v zmluve 40h týždenne, vydupkala som si normálnu na tpp,lebo mne chcela dať tiež na dohodu, no ak mám nadčas, to mi dáva na ruku, to už odmietla dávať na pásku
Poznám😀 . Aj tie tvoje pocity. Ak tam uz naozaj nechces robiť a chces odísť skor, skus da dohodnúť. Nech niekoho zacnu hľadať. V najhoršom mozes povedat, ze pocas vypovednej doby budes robit iba toľko kolko mas na zmluve.
Prosím vás, vy múdre, čo tu píšete, že musí zamestnávateľ podpísať výpoveď, nič nemusí, zamestnanec musí výpoveď iba doručiť či už osobne alebo poštou, pričom na ňu nemá vplyv ani to, ak ju zamestnávateľ odmietne prevziať. Podpis alebo svedok je len odporúčanie v praxi, ak by došlo k prípadnému súdnemu sporu, ale reálne na doručenie výpovede nemajú vplyv. V sobotu dala výpoveď, od 01.03. jej začína plynúť výpovedná doba. Autorka, odporúčam dať sa na PN, ak tam nechceš zostať, v takomto prípade sa ti aj doba, po ktorú si PN započítáva do výpovednej doby. Ak máš pochybnosti ohľadne doručenia, kľudne ju môžeš poslať ešte aj doporučene poštou. Výpovedná doba ti začína plynúť aj tak až od nasledujúceho kalendárneho mesiaca.
@monka105 áno ja viem,že mi výpovedná lehota začne plynúť až 1.3. :( to je dosť na prd a aj to ma dosť deprimuje,lebo keď si predstavím,koľko tu ešte mám byť.
Kašlem jej aj na zvýšenie platu, na toto vážne nemám nervy. Aby bol človek viac v robote ako doma s rodinou, to určite nie. Keby zarábam 3000€ mesačne,ani slovo nepoviem.
Doteraz som nemala problém sa dohodnúť, ak som z nejakej práce odchádzala,no toto sa obávam,že problém bude :/
Ako dlho mas tpp? Viac ako 1 rok? Ja som tiez dala vypoved v amoku,kedy sa toho nazbieralo vela za posledne roky a situacia s vedenim bola neunosna,vyhorela som a v tom ako na mna sefka vrieskala,som zvysila hlas a oznamila,ze davam vypoved. Zametala so mnou dva mesiace pocas vypovednej lehoty,spravala sa ku mne ako k poslednej spine a davala mi pocitit ako som ju urazila svojim odchodom. Pritom je to vysoko postavena zena v spolocnosti,ale spravanie ako v piatej cenovej. Posledny den mi navalala tolko roboty,ze som tam s nou musela byt do vecera,vsetko naschval zinscenovala. Odisla som so vztycenou hlavou a konecne sa po rokoch nadychla a ulavilo sa mi. Dodnes tomu nemozem uverit,kde som nabrala silu podat vypoved. Uplne chapem ako sa citis. Nenechaj sa zlomit,dobojuj to do konca a ked sa nebude dat vydrzat,hod sa na pn a nech sa panicka stata
vydrz... ak si naplanujes dovolenku a mas ju aj od nej podpisanu - neber telefon neodpovedaj na sms a uzivaj si volno ... nadcasy tiez nemusis robit a ak nieje spokojna nech da ona vypoved tebe
@marca12 rok aj mesiac 😂😂😂 no takže tak.
Akože plánovala som dať výpoveď už skôr, ale vždy som si nejako povedala,že určite sa to nejako upraví.
Asi som práve toto potrebovala, si vyvolať amok alebo čo aby som sa na to odhodlala
@syslik81 no tiež si hovorím,že ja sprostá,načo som zdvihla telefón :(
Ja som rok zvazovala dat vypoved,vzdy prevladal strach a potom prisla korona a uz som sa neodvazila. Vypoved som mala napisanu pol roka predtym ako som ju aj naozaj podala a keby sa vtedy nieco vo mne nezlomilo,tak som tam dodnes. Ono naozaj musi prist zlom,nahromadit sa toho vela a uz to ide.

Dá sa to jedine v prípade že s tým zamestnávatel súhlasí, jedná sa o Dohodu o skončení pracovného pomeru.