icon

Čo obnáša práca vo Farmasi?

13. jan 2025

Ahojte, je tu niekto kto pracuje alebo pracoval s Farmasi a vie sem napisat co to obnasa? Ako s tym zacat, pripadne odporucanie pod koho sa registrovat?

dancingqueen321
13. jan 2025

Podla mna sa to neda nazvat “praca”

melanta
14. jan 2025

Je to MLM, t.j. multilevelmarketing, t.j. pyramída. Zarábaš na tom, že si buduješ pod seba sieť obchodníkov a z nich máš percentá. Samozrejme, vieš zarobiť aj na priamom predaji, ale aby si zarábala dobre na predaji, musela by si predať toho mesačne neskutočné množstvo.

Ak chceš predávať, máš 2 možnosti:
- otravovať svojich známych, rodinu, kolegov, priateľov, písať im, atakovať ich neustále príspevkami na FB a inde - tu je viac než možné, že ľudia ťa zablokujú a znížiš si počet ľudí, ktorí s tebou budú chcieť komunikovať
- budeš si robiť ozaj skvelé príspevky na sociálnych sieťach, ktoré sa ako platená reklama budú zobrazovať vybranému publiku - tu ale potrebuješ urobiť ozaj niečo mega a ozaj do toho investovať, aby práve od teba a práve Farmasi nakupovali cudzí (úprimne, ani najlepší príspevok na svete by ma nepresvedčil kúpiť niečo od Farmasi).

Ak chceš budovať sieť ľudí, musíš byť extrovertný typ. spoločenský, ktorý bude naháňať ľudí s ponukou robiť pod tebou. Musíš tých ľudí vedieť nájsť, presvedčiť, ak do toho pôjdu, musíš im vedieť ukázať ako sa predať, ako majú ten vyššie spomenutý predaj a propagáciu robiť. A tak ďalej.

A ako napísala dacingqueen, nie je to práca. Je to podnikanie. Neviem, kde si žila doteraz, že sa pýtaš takúto otázku. Snáď každý dospelý už počul o MLM ako Avon, Oriflame, Herbalife, atď. Toto je presne to isté.

dancingqueen321
14. jan 2025

@melanta ja som nemala na zakladke zivnost, robila som tusim avon ci aka to bola kozmetika :D tie provizie vlastne boli percenta z obratu formou rabatu z objednavok, netrebalo zivnost… v preklade cim viac objednas, tym vyssia zlava a cim vyssia zlava, tym viac si oproti predajnej katalogovej cene nechas vo vrecku, lebo dostanes zaplatenu katalogovu cenu, ale realne ta avon lady za to tolko neplati :D myslim, ze blocky sa nedavali ani nic… len sa trebalo zaregistrovat, mama sa zaregistrovala a ja som rozdavala v skole katalogy 🙂 ale to len ked som vedela, ze viaceri nieco chcu, pre 2objednavky sa neoplatilo ani nosit niekomu katalog, takze len prilezitostny zarobok..

neviem, ci sa nieco zmenilo v tomto biznise a legislative… ale ono v zasade ak autorka napr hlada stabilny prijem, tak je to na ten styl co poistky, alebo kdejaka odnoz financnych poradcov, atd. Len nahanat ksefty od neznamych ludi, ktori to vlastne nepotrebuju/nechcu kupit :D a vysledok financnej odmeny neisty ako psia vecera

melanta
15. jan 2025

@dancingqueen321 mne vysvetľovať nemusíš, ako funguje Avon a iný MLM. V čom ťa doplním je to, že ak si registrovaná v Avone, niečo si niekto od teba objedná, ty to kúpiš za 10 eur a kamoške to predáš za 11 eur, to 1 eur je tvoj príjem a ten sa priznáva v daňovom priznaní. Že to niekto robí bez toho, neznamená, že je to správne. Porušuje zákon. Ten príjem je proste príjem a ten je potrebný zdaniť v rámci dane z príjmu. Možno v 90 tych rokoch to fungovalo inak, to si nepamätám, hoci som vtedy už pracovala. Ale dnes a určite posledných 15 a možno aj 20 rokov to funguje ako píšem. Akurát to ľudia obchádzajú, pretože neovládajú zákony.

dancingqueen321
15. jan 2025

@melanta nepriznava, lebo tych prijmov nema avon lady ani len 2400 eur za rok. Zle pises a nemas pravdu.