Čo očakávať pri výberovom konaní na asistenta sudcu?
Ahojte, čaká ma výberové konanie na túto pozíciu. Viete mi prosím niekto napísať (kto si tým prešiel), čo ma tam čaká a aká je šanca že ma zoberú? Plat je tam biedny, ale zaujali ma iné benefity, napr. pružný pracovný čas, osobné ohodnotenie po mesiaci, služobné voľno... A koľko také výberové konanie trvá? Ďakujem 🙂
robila som tuto pracu 2 roky, pohovor bol vlastne diktat na písacom stroji (predpokladam ze teraz iz na pocitaci). Ohodnotenie bolo velmi zle aj pred 20 rokmi a teraz tiez. Viac necakaj. V BA maju akutny nedostatok asistentiek
U nás asistent robí aj zapisovateľa na súde, tj.sucastou pohovoru je aj strojopis. Inak, je to mizerná robota, veľa roboty za málo peňazí. Často sa táto pozícia obsadzuje
@katkaseiner
@anonym_04870a Aha, takže sa mi ani neoplatí ísť na výberové konanie 😞 Pozerala som sa na to tak, že sú tam tie benefity, ten pracovný čas a tak, ale zatiaľ som na tú pozíciu nič dobré nečítala...
Záleží odkiaľ si a aké sú u vás iné pracovné možnosti. S prácou to bude čoraz horšie, kopu ľudí prepúšťajú. Určite by som na to výberové konanie išla. Ak ťa zoberú aspon vyskúšaš a keď nebudeš spokojná tak budeš hľadať ďalej iné 🤷 záleží či máš možnosť vyberať si
U nás bol normálne pravopisný diktát, potom písanie na pc, klasické hodnotenie a aj nejaké otázky zo spravovacieho poriadku. Ale roboty veľa, peniazi malo. Jediný benefit sú súdne prazdniny, vtedy je ale zas deň nekonečný. Vydržala som to robiť rok. Keby je to lepšie finančne ohodnotené…
Záleží odkiaľ si a aké sú u vás iné pracovné možnosti. S prácou to bude čoraz horšie, kopu ľudí prepúšťajú. Určite by som na to výberové konanie išla. Ak ťa zoberú aspon vyskúšaš a keď nebudeš spokojná tak budeš hľadať ďalej iné 🤷 záleží či máš možnosť vyberať si
@anonym_e0db2d Ďakujem, no možnosti veľmi nemám. Som síce z Bratislavy, ale po vyše mesiaci hľadania si práce je toto prvá, kde ma pozvali na pohovor.

U nás asistent robí aj zapisovateľa na súde, tj.sucastou pohovoru je aj strojopis. Inak, je to mizerná robota, veľa roboty za málo peňazí. Často sa táto pozícia obsadzuje