Čo robiť, ak vás neprávom obvinia z krádeže?
Ahojte....dnes ma v praci obvinili z krádeže. Už dlhšiu dobu mizli kolegyniam peniaze, aj mne sem tam menšia inokedy väčšia suma( od 5 do 50 eur) tak som si prestala do práce peniaze nosiť. Včera zmizli ďalšie peniaze a na kamerovom systéme som bola zachytená len ja a kolegyňa, ktorá pracuje v miestnosti prepojenej s našou satnou. Samozrejme má nadriadeny vyspovedal s kázal mi priznat sa ku krádeži, ktorú som nespáchala. Cuzdim ľuďom sa nehrabem vo veciach, neviem poriadne ani s akými kabelkami chodia kolegyne do práce, roky som upratovala domy a nikdy som nikoho neukradla.
Moja otázka znie. Mám sa obrátiť na políciu a nahlásiť im, že som bola neprávom obvinená? Aku mám šancu na to, že sa dokáže pravda? Ja nemôžem žiť s nálepkou zlodeja
Ďakujem za každý nazor
@cacianka bola som hneď ráno za primarom. Rovno som mu povedala, že ak má chce preradiť, tak nech si na to nájde iný dôvod. Rovno som mu povedala, že toto je veľmi vážne obvinenie a že mi to môže zničiť život, hlavne keď je to obvinenie krivé. Nato mi povedal toľko, že práve kvôli tomuto o Tom so mnou hovoril len medzi štyrmi očami a nikomu o Tom nehovoril. Lebo ma nechce zničiť...potom sme ešte riešili moje pracovné výkony atď to je už nadlho.
Pripomenula som mu, ako mi kedysi dávnejšie hovoril, že na mne je hneď vsetko vidno a že klamať takto neviem...napokon sme to uzavreli tým, že mi teda verí. Ale rovno som mu povedala, že ja sa viac obviniť nenechám, a že do spoločnej miestnosti už sama viac chodiť nebudem, aby som bola krytá a na skrinku som si dala zámok, keby mi tam náhodou nejaký dobrák chcel podhodit peniaze. Tak uvidíme.
prečo si nešla na políciu len samé reči ako pôjdeš otázka času kedy sa to môže stať .Len aby si nebola prekvapená ak ťa odtiaľ chce primár dostať tak na teba hoci čo našije.
Nebola si na polici? Prečo? Nechápem prečo si potom založila túto tému. 😯😯😯😯
@dankabg čo ti povedať, mohla si mu povedať, aby pozreli kameru aj pred tým ako si tam bola ty, veď € mohli zmiznúť už pár hodín predtým, deň predtým, nechodíš tam iba ty, ale všetci, celý kolektív. A teraz čo, ak zase zmiznú €, na koho to hodí ? Zlodej si dá pozor, chvíľu dá pokoj a potom zase ?
To až teraz si zamkynaš skrinku ? Keď už boli toľko prípadov ? No celé zle to tam máte, treba poriešiť pravidlá, zámky, kamery, .
Mmch nemá tvoja skrinka vetraky alebo medzeru, že ti tam môže niekto šupnut bankovku ?
Vaša staničná sestra by mala riešiť prevádzku šatne, na porade zadať pravidlá a pod.
Teda podľa toho ako to tam máte riešené
@cacianka nové skrine sa idú teraz vybavovať tak, aby sme mali každá svoju. Teraz je to tak, že mám spoločnú skrinku s kolegyňou, ktorá si tam ale odkladá len oblečenie a antiperspiranty. Tému som založila, pretože som bola včera zúfalá a primarovi som dnes jasné povedala, že je to krive obvinenie. Ak budú peniaze miznúť aj naďalej tak ja budem z obliga nakoľko tam nikdy nebudem chodiť, pokiaľ tam nebude viac ľudí a to sa bude dať ľahko z kamerového záznamu zistiť. Dvierka doliehaju dobre, takže cez ne sa peniaze neprecpu.
Ďakujem za všetky rady, povzbudenia aj kritiku. Som ozaj naivná a sprostá, keď mu verím a dúfam, že toto bude stačiť, lebo tu políciu už beriem ako poslednú možnosť. Ja nechcem nikomu ublížiť, len preto, že niekto ubližuje mne. Áno viem, znie to hlúpo a detinsky a evidentne si koledujem, ale zatiaľ mu verím v Tom, že má neupodozrieva.
@dankabg áno, ofrfleme ti, ale v podstate iba preto, aby sme ťa podporili, tak trochu nas.rali, aby si sa nedala a aby si sa bránila. aj ja som bola naivná, všade som videla len dobro, ale život ma naučil že nie je a musím sa brániť. slušne ale dôrazne, a ak treba aj hlasnejšie.
u vás sa možno konečne niečo zlepší, budete mať skrinky, tak si stráž a dávaj pozor. a kľúčik si vymeň za svoj, aby sa nestalo že to budú nejaké obyčajné, ktoré hocikto otvorí aj sponkou, ale nejaká dobrá malá fabka, prípadne si dávaj nejaké drobné značky, aby si zbadala že niekto iný skúšal ...
držím palce

@rozculena ako sa volá prosim ta diskusia?