icon

Čo robiť po skončení pracovnej zmluvy?

2. sep 2024

Ahojte. K 31.8 mi skončila zmluva. Novú mi zatiaľ nedali podpísať. Dnes som do práce ale prišla, keďže sme sa nedohodli ani na ukončení. Este by som mohla odísť, kým nemám novú zmluvu?

melanta
2. sep 2024

Môžeš odísť a nevrátiť sa. Ak ostaneš a budeš dnes normálne pracovať, pričom tvoj zamestnávateľ to bude registrovať, zmení sa zmluva na dobu neurčitú.
Mimochodom, nebolo potrebné sa dohodnúť na ukončení. Zmluva skončila, tam nie je potrebné žiadne ukončenie, ani z jednej strany. Ale ako píšem, ak pokračuješ s vedomím zamestnávateľa, tak sa zmluva predlžuje na neurčito. Takže ak chceš skončiť, tak odíď hneď teraz. Ak dnes ostaneš pracovať, už budeš musieť dať výpoveď s 2 mesačnou výpovednou lehotou, keďže budeš mať dobu neurčitú a pracovný pomer trvajúci viac ako rok.

melanta
2. sep 2024

Zamýšľam sa... to si sa so šéfom o tom nebavila, že končí ti zmluva a čo ďalej? Sa nerozprávate?

elanor
2. sep 2024

tebe proste skocil pracovny pomor, hotovo. Novu zmluvu ti nikto nedal = nepocitaju s tebou. Nepracujes tam uz. Teraz si tam v podstate na cierno.
A teda celkom nechapem, to vy sa v praci nerozpravate so sefom, alebo nejakym nadriadenym?

autor
2. sep 2024

@melanta ale áno bavila 🙂 ale zas nebudem 20x behať na ekonomické

melanta
2. sep 2024

Bavili ste sa - a čo som ste sa bavili? Že pokračuješ alebo nie?

melanta
2. sep 2024

@elanor nie je tam na čierno. Ako píšem, ak bude pokračovať v práci s vedomím zamestnávateľa, tak sa jej okamžite zmluva predlžuje na dobu neurčitú. Ja skôr nechápem, že bavila sa o tom so šéfom, ale nenapíše rovno, čo jej povedal. Akože si to máme zistiť cez vešteckú guľu alebo čo.

autor
2. sep 2024

@melanta no on je spokojný, ale ja až tak nie

melanta
2. sep 2024

Ale povedali ste si, či pokračuješ alebo nie? To je podstatné. Nie to, či je spokojný.

autor
2. sep 2024

@melanta áno pokračujem vravel že ide vybaviť zmluvu už v piatok

janulik2008
2. sep 2024

@elanor myslim zr to nie je vzdy tak. Nam sa zmluva automaticky "menila" na dobu neurcitu. Neboli sme v robote "nacierno" 😀

melanta
2. sep 2024

Tak potom si prišla do práce s tým, že ti povedal, že chce aby si pokračovala. Tým, že si dnes prišla a pracuješ, mení sa ti automaticky zmluva na neurčito. Ani k tomu nie je potrebný žiadny "papier". Takže ak tam nechceš pracovať, tak odíď hneď teraz. Inak máš zmluvu na dobu neurčitú a budeš musieť v prípade odchodu dávať výpoveď s 2 mesačnou výpovednou dobou.

tetapetra
2. sep 2024

@elanor niekde to aj trvá kým si uvedomia,že ti nepredĺžili zmluvu, ale rátajú s tebou

isis234
2. sep 2024

Mne sa už stalo, že mi dali podpísať zmluvu až o 2 dni. Keď som ich na to upozornila. Zabudli na to. Mala som rozrobenú prácu, dokončila ale oni sa ospravedlnili, že zabudli a počítajú so mnou.

thunderdome
2. sep 2024

To mi je čudné nikto nič nepovie len skončí zmluva? Mňa nikdy nezabudli prísť vyhodiť keď mi končila či už skúšobná alebo ročná.

melanta
2. sep 2024

@thunderdome ale veď jej povedal šéf, že chce aby pokračovala, len zmluvu nestihli. Čiže normálne pokračuje.

thunderdome
2. sep 2024

Len ona sa tak čudne a záhadne vyjadrila. Však to ani nemusela písať. Rutina. Povedali že ostáva, neni čo riešiť.

nika23t
2. sep 2024

@elanor nie je pravda. Mne skončila zmluva, a až po týždni mi dali podpísať novú, pričom som normálne pracovala ďalej.

nelca84
2. sep 2024

Tak robila si dnes, ci nerobila?

autor
2. sep 2024

@nelca84 áno aj mi dali počas dňa dodatok na neurčito

melanta
2. sep 2024

Takže si dnes pracovala, dobrovoľne. Takže už pracuješ na dobu neurčitú. Nechápem celkom tejto diskusii. Na jednej strane ťa zaujíma, či môžeš skončiť a že nie si spokojná. Na druhej strane si prišla do práce a odpracovala deň. Tak čo vlastne chceš?