icon

Čo sa myslí pod pojmom upratovanie za peniaze?

Včera o 18:51

Čo sa myslí pod pojmom upratovanie za peniaze? Umývanie dlažby, prachu, sanity?
Ja osobne potrebujem urobiť poriadok v skriniach a s hračkami a celkovo usporiadať domácnosť. Zmyť dlažbu a utrieť prach je pre mňa najmenej. Preto ma zaujíma či sú pani upratovačky zvyknuté aj robiť takéto upratovanie osobných vecí?

biba_18
Včera o 19:01

ako ktorá.
mám dievčinku ktorá so mnou v pohode aj osobné veci prejde a mala som aj také, čo mali predstavu že utrú hladké povrchy ...
takže sa spýtaj dopredu ...

anonym_a95e1e
Včera o 19:03

@anonym_autor jeden čas som si hľadala prácu upratovačky. V jednom inzeráte mala pani, že potrebuje pani na udržiavanie domácnosti od 8h do 15h od pondelka do piatku. Od bežného upratovania, aj po ukladanie prádla, ustielania posteli, prania...čiže nejakú gazdinú. Za mňa 🫣 ponúkala ubohu almužnu na to, že by som jej mala robiť doslova slúžku. Áno, sú aj také požiadavky. Kľudne si daj inzerát. Niekto sa nájde.

biba_18
Včera o 19:08

@anonym_a95e1e koľko ti chcela dať? veď to ako riadne zamestnanie ...

zuzinka888
Včera o 19:14

Tak nehladaj upratovacku ale organizatorku domacnosti. Na Ig je ich kopu.

muchotrafka298
Včera o 19:18

Urcite take zeny su, ale to je nad ramec bezneho upratovania a plati sa za to a nie malo penazi. Niektore to robia, ine nie. Ja poznam 3 zeny, ktore mali upratovanie v jednej domacnosti ako full time job. Tam ale robili gazdine, ze varili, prali, nakupy robili, upratovanie a bolo to fakt od rana do vecera.U jednej to denne nebolo, dalsia to mala takto 3 x tyzdenne. Jedna z nich to robi doteraz, ale uz v nizsej frekvencii, ma klienta co je cudzinec posobiaci v SR a tomu len tony kosiel zehli. On musi mat upratane aj ked je mimo SR, cize tam dochadza niekolkokrat tyzdenne a travi u neho zhruba 4-5 hodin.
Ked chces len zorganizovat to co mas doma, to Ti neurobi upratovacka. Su profi organizatorky domacnosti.

biba_18
Včera o 19:26

@muchotrafka298 prečo nad rámec? veď upratovačka uprace čo sa s ňou dohodneš ...
autorka nepíše že chce gazdinú - ale pomôcť upratať veci, zorganizovať, pretriediť ...

muchotrafka298
Včera o 19:30
@biba_18

@muchotrafka298 prečo nad rámec? veď upratovačka uprace čo sa s ňou dohodneš ...
autorka nepíše že chce gazdinú - ale pomôcť upratať veci, zorganizovať, pretriediť ...

@biba_18 bezne upratovacky neorganizuju domacnosti, netriedia veci ani nic podobne. Klasicke upratovanie je to, co si kazdy z nas robi bezne doma, cize plochy utriet, prach utriet, kuchynu umyt, riady pripadne, sanitu, vysavanie, mopovanie. A by si bola prekvapena, ze nie kazda upratovacka je ochotna robit nad ramec, aj za peniaze.
Ja som napriklad monkacka taka, ze som mnou nie je lahke existovat a napriek tomu by som nikdy nikomu inemu neupratala byt ani neorganizovala veci.

biba_18
Včera o 19:32

@muchotrafka298 nebola by som prekvapená, hneď v prvom príspevku o tom píšem. ale nemyslím si že by to mal byť problém ak autorka bude vedieť jasne zadefinovať čo, kedy, ako dlho a za koľko ...

noami12
Včera o 20:34

@anonym_autor robím aj generálne upratovanie domácností. Všetko je to po dohode 🙂