Čo si beriete na obed do práce?
Ahojte, čo si beriete na obed, ak nie je v práci jedalen,ani donáška? Chodím dosť zavčasu,ráno si variť nestíham, tak by sa mi zišli tipy a rady, čo je dobré aj na druhý deň a ohriate.. dik za rady ;)
Cokoladu, cukriky... jem vecer, takze dalsi den nie som hladny :D
@dankanka ved ano len bohuzial v zdravotnictve to nie je take jednoduché. Niekedy sa az poobede spamatam, ze este nemam vypitu kavu od 8.00🧐najmä aj su kritickí pacienti a tazky prijem za príjmom tak na jedlo ani pomyslieť. Nie je cas a uprimne uz ani chut😔
Navariť večer. Rôzne druhy zeleninových polievok, krémových so smotanou, falošný alebo slepý guláš (ku osmahnutej cibuli pridať kolieska klobásy alebo párok,
červenú mletú papriku, povariť so zemiakmi). Ráno kúpiť ku tomu čerstvé pečivo. Rýchle jedlá zo zeleniny, syra, húb, ryža, tarhoňa. Varené zemiaky sú rýchlovka, surové zemiaky pokrájané na malé kúsky sú rýchlo opečené aj na panvici, keď sa primerane obracajú, premiešavajú. Keď je čas, pripraviť jedlá z mäsa. V mraziaku mám predobalené rezne aj syr. Inak konzervy s tuniakom, vifonky, sáčkové polievky, ktoré stačí zaliať horúcou vodou, dobožky, paštéty, ovocie. Jogurty, termixy aj mlieko, maslo v chlade ( ak je k dispozícii chladnička v práci).
Ja si nosim cokolvek. Obmedzujem len jedla z kyslej kapusty, ryby a vela cesnaku, kvoli kolegyniam v kancelarii (ale nemaju problem ani so segedinom, ak si ho obcas donesiem). Proste co mame navarene, to beriem. Varim na 2-3 dni po veceroch. Ak nemam navarene, tak postaci aj prazenica, chlieb vo vajci, bageta, salat ci uz zeleninovy alebo ovocny a podobne. V kancli mam vzdy minimalne detsku vyzivu, nejake sackove polievky, polystyrenovy chlieb, konzervu niecoho (natierka, pripadne tuniak - ale ten tiez len obcas, kvoli spolocnej kancelarii), sladkosti.
Inak radsej nosim jedla, kde nepotrebujem noz - napr. rezne si nakrajam na kocky uz doma a radsej donesiem jedlo vo viacerych mensich dozickach ako v jednej velkej. Polievky si prelievam z doz do normalnej polievkovej misky, zvysok zvyknem jest zo sklenenych doz, v kt. jedlo donesiem.
Do práce som si nosievala, čo som doma varila, normálne bežne, ohriala som si a vybavené, nech to bolo čokoľvek, segedín, granadír, parené buchty, proste bársčo. A sem tam som si objednala pre zmenu.
v podstate hocičo. Hocijaké jedlo dokážeš na druhý deň zohriať a zjesť - zemiaky, ryža, cestoviny - s mäsom, zeleninou, lečo, rezne, špagety. Niektorí robia tak, že kúpia hotové jedlá - TEsco, Kaufland, Lidl ich predávajú. a zohrejú v mikrovlnke.
ja v zime robím tak, že ráno si dám doma polievku, v robote niečo druhé - zohrejem alebo si kúpim nejaký šalát, alebo spravím doma šalát, mäso, alebo rôzne kaše - pohánková, ryžová s ovocím. Tie iba zalejem vodou a najem sa potom doma. Príp. jogurt, ovocie. nejako vydržím kým prídem domov a najem sa potom.
@pribinak s taxou euro na km, keď keď reštika je 20 km vzdialená to bude luxusný obed :D, inak túto situáciu reálne má známy, sú vo firme piati, čiže ani skladať na ten taxik nie je práve lacné. Bližšie len spomínaná pizzeria ktorá si účtuje za donášku 2 eura. Platy blízko minimálky.
@elizita a citat poriadne stihas? Ved sa pyta na jedla, ktore su dobre aj po ohriati z dna predtym, kedze rano nestiha varit a musi varit vecer pred
@oktoberka no tak mas stravne listky plus par eur na vyse.. domaby som to musela uvarit a tiez na to nakupit, a chystat. Ako radsej objednat a nehladovat. A ozeliem par eur navyse. A ten co velmi intenzivne setri, moze doma varit.
Poznam kocky, co su so mnou v jednej fb skupine, ktore si chystaju jedlo na 3 dni vopred, na cele dni. Cize v nedelu ma cas nachysta vsetko, navazi, rozdeli... pripadne polievky mrazia v porciach a vyberaju po jednom.
Cize riesenie je, len ci to niekomu stoji za to aebo nie a ci ma moznost jedlo objednat..
@simca06022011 ach mam pocit, že tu necitate s porozumenim alebo si musite zakaždým rypnut. Napisala som že veľmi nevarim, nie, že nevarím vobec. 🙂
nemáme bufet a kým pridem domov bude veľa hodín, len som chcela inspiraciu, čo si brávate.
@pribinak Nooo taxik do prace z mesta do obce stoji 13e. + obed... to asi nie. 🙂 keby sa dalo donaskou asi by som to riešila inak.
@fadama no byť na rožkoch do 4tej si neviem predstaviť, ja potrebujem na obed niečo teple. :D
Tak každopadne dakujem za inšpiracie, niečo skúsim 🙂
Vyskladaju sa 2-5 kolegovia a vyjde to lacnejšie ak je teda nejaký Fungujúci kolektív
Ja som toto uviedla ako 1 z možnosti ako situáciu riešiť, nikde netvrdím že je to the best
@pribinak jasnee 🙂 možno aj to bude riešenie, skusim navrhnuť.
@pondelok01 co sa certis.. ja nevidim rozdiel medzi jedlom uvarenym rano a vecer... kym sa donesie do roboty a kym sa zje, musi sa aj tak ohriat...
varim skoro kazdy den, ked pridem z prace...je to na obed na druhy den...cez tyzden nieco rychle, v nedelu varim viac, aby ostalo na pondelok...
A čo tak výdatnú domácu polievku nabranú večer do zaváraninového sedmičkového pohár a na obed zohriať prenosnou elektrickou špirálou priamo v pohári?

@slecnalemonova mozem mat prace kolko chcem, obed mat musim aj keby som nejedla. Vzdy som ludom, sefovi, kolegom, jedno komu, povedala, idem na obed 🙂. Aj keby som sa len sla prejst, pauzu som potrebovala.