Čo vás motivovalo k zmene zamestnania?
Prosím dôvody okrem výšky mzdy a zlého pracovného kolektívu. Prosím.
pracovná doba, kvôli ktorej človek nemá čas na svoju rodinu a seba
@blazargandalf uvedomenie si, ze už nechcem robiť medzi ľuďmi po desiatich rokoch v korporáte na stresovom mieste som si uvedomila, ze začínam byť alergická na ludi, potom úplná zmena profesie robila som poväčšine sama alebo s pár ľuďmi, až to došlo k uvedomeniu si po dalsich piatich rokoch, ze už nechcem robiť pre druhých a hlavne nechcem fixne podmienky ako pracovnú dobu a dochádzať do roboty. Začala som robiť sama na seba a pri tom ešte na zmluvu externé pre jednu firmu z domu , ktorá je ale časovo neviazana robím ako a kedy uznam za vhodné.
U mňa bol hlavný dôvod, že som si mohla lepšie zorganizovať work/life balance. Čo je pre mňa úplne najdôležitejšie v práci. Takže do práce prídem kedy chcem, odídem kedy chcem, samozrejme všetko musím mať urobené na 120%. No zároveň sa viem venovať sebe, deťom, mužovi. Neriešiť PNky, OČRky, dovolenky... to bolo pre mňa kľúčové, samozrejme v odbore, ktorý ma baví, v podstate som zo svojho hobby urobila prácu.
Raz som menila kvoli stahovaniu, raz kvoli tomu, ze som skoncila VS a tym padom som si zvysila kvalifikaciu a raz, ze ked som mala po navrate z RD nastupit na povodne miesto, zistila som, ze pracovna doba sa zmenila na taku, ktora mi nevyhovuje. Kazda zmena prace bola u mna zmena k lepsiemu.
Ak sa ráta aj zmena pracovnej pozície, v rámci jednej firmy,tak stres a neurčita pracovná doba..podľa pracovného fondu som ju mala 8hodin denne, ale veľa dní do mesiaca som robila aj 10,niekedy 12 hodin,samozrejme bez preplatenia nadčasov,práce niekedy toľko že ak mala byť kvalitné spravená tak sa jednoducho za tých 8 hodín nedala stihnut,do toho sa nahrnuli zdravotné problémy,už som vedela že to jednoducho nedám a ani nechcem dávať..presvedčilo má najmä to, keď som každé ráno vstávala do práce s pocitom na zvracanie 😅 doslova,ten stres sa na mojom zdraví za dva roky neuveriteľné podpísal,úzkosti čo som nikdy nemaval a pod.nonstop na telefóne pre podriadených,stres keď niekto vypadol a zháňanie náhrady,..od tohto mesiaca robím od 8-15:45 mám v skupine 4 ľudí ktorých si opatrim,pošlem report,vypomáham im,keď niekto vypadne zastupim..mám o trošku nižší plat,ale ten pokoj je neohodnotitelny..najlepšie rozhodnutie aké som mohla urobiť..
Ja som menila, lebo som bola "nestastna". Praca ma vobec nenaplnala a ked som si uvedomila, ze mam este 30 rokov do dochodku, tak rozhodnutie bolo jednoznacne.
Deti
@blazargandalf deti. Už som nemohla pracovať 8-18.a až v novej práci som zistila, že aj šéf vie byť fajn 😁.
majiteľ neplatil odvody, za 12tky nedával stravné lístky, ani stravu, bral z výplaty
Lebo som bola z tej prace nešťastná a frustrovana, nebavilo ma to už a nevedela som si predstaviť robiť to ďalších 35 rokov. Teraz mam prácu v odbore a domov chodím usmiata a bez starosti.
Presťahovanie a vyhorenie začínajúce dala som výpoveď a zistila ze som tehotná čiže pre mňa fajn, to co som robila ma baví ale viac administratíva okolo toho a počas MD som si spravila akreditovaný kurz mamikerky tak teraz rozmýšľam ako ďalej. Mám ešte čas syn nemá ani rok a priateľ má podporí

@blazargandalf Presťahovala som sa a nebavilo ma dochádzanie.