icon

Čo znamená pracovať v korporáte?

17. nov 2023

Ahoj, čo znamená keď niekto povie že pracuje v korporáte?

Strana
z2
cyberk
17. nov 2023

@stanielka17 tak to pome vsetci pracovat za upratovacky, aby sme mali nizke platy, ale dobry pocit ze zamestnavatelovi nezarabame tolko 🤣 skusenosti v korporate v call centre no dobre, povedzme si pravdu -ti menej inteligentni tam plakali a odisli mimokorporat, ti inteligentnejsi tam ostali a posuvali sa vyssie - na ine oddelenia, kde je to diametralne ine a zivot tam sa neda ani porovnat. Asi vieme kam si patrila a patris.

stanielka17
17. nov 2023

@cyberk A tak utocit na moju inteligenciu snad nemusis, nie? Nie, ja som sa uplne osamostatnila a nemyslim si, ze je to znak nizkej inteligencie, prave naopak. Dokazem robit vsetko, co som dokazala v korporate, iba s rozdielom, ze robim sama na seba. A analogiu s upratovackami si si dosadila sama, to som vobec nikde nespominala.

zooeynka
17. nov 2023

@cyberk dost uboho si sa odprezentovala....radsej ten koment zmaz :/

stanielka17
17. nov 2023

Pre vsetky, ktore to nepochopili a idu sa agresivne bit za svoje korporaty a urazat ma - ja vam to neberiem, viem, ze tam existuju aj vyhody, viem, ze pre vela ludi je to jedina moznost, viem, ze nie kazdy moze alebo chce byt zivnostnik/podnikatel. Iba opisujem realitu, ako vnimam korporaty z vlastnej skusenosti a skusenosti inych. Jednoducho ista platova rovnica, ktora funguje v korporatoch mne pride neeticka a preto som sa slobodne rozhodla, nefungovat v korporatoch. Nie kvoli nizskej inteligencii alebo vzdelaniu. Drakonicke pravidla a sledovanie je zial objektivna realita v mnohych korporatoch, rovnako fakt, ze pritahuju toxicke typy ludi, ktori potom sikanuju inych.

marcellka32
17. nov 2023

@stanielka17 ale ty si hodila všetky korporaty do jedného vreca...
Ako píšem, nie všetci sme mali takú zlú skúsenosť ako ty, ja som sa tam mala dobre

stanielka17
17. nov 2023

@marcellka32 Ach jaj. Nehovorim, ze sa tam mas nutne mat ZLE. Ale faktom zostava, ze dostavas fragment realnej hodnoty tvojej prace, lebo tak korporaty proste funguju.

altair
17. nov 2023

Ja som prestúpila z malej firmy do korporátu. Prinieslo mi to plno nových skúseností. Doteraz som si nezvykla na neefektivitu, množstvo ľudí s obrovskými egami, minimálnymi pracovnými výsledkami ale za to s množstvom rečí, prečo to neide urobiť. Ťažkopádny kolos, ktorý sa veľmi ťažko prispôsobuje požiadavkám trhu. Má svoje benefity: plat, home office, zodpovednosť, dovolenka nad rámec zákona, preplatené kurzy, konferencie. Na druhej strane prežívam frustráciu z neefektivity, z toho, že o každom malom probléme s jednoduchým riešením sa diskutuje minimálne na troch meetingoch a doteraz si tam pripadám ako Alenka v krajine zázrakov. Na každú otázku prečo dostávam odpoveď, lebo si v korporáte. Takže tak.

beata_k
17. nov 2023

Robila som v malej firmicke aj v korporate. O malu firmicku uz nezavadim ani omylom. V korporate sa pre zamestnancov vzdy nieco deje + benefity. U sukomnika co? Tu mas mzdu a cau.

diewcatqoo
17. nov 2023

@stanielka17 ehm, ale ved vsade to funguje tak, ze pokial si zamestnanec, realne dostanes len malu cast hodnoty z toho, co vyprodukujes. Ci mi chces povedat, ze ak niekto robi v automobilke, dostava mesacne aspon tretinu z hodnoty predaneho auta? Alebo ak niekto robi u nejakeho sukromnika, dostane ovela vyssiu hodnotu za vyprodukovanu pracu? Toto sa netyka len korporatov, toto sa tyka akehokolvek vztahu zamestnanec - zamestnavatel. Ine je to vtedy, ak pracujes sam na seba. A nie kazdy chce pracovat sam na seba.
Ja sa bez hanby priznam, ze nechcem pracovat sama na seba. Nebavila by ma ta byrokracia, to nahananie sa, stres. Odrobim si svoju pracu, mam isty prijem a mam pokoj. Je mi fuk, kolko na mne zarobi zamestnavatel a ze to, co dostanem, je len omrvinka z toho, co zarobi on. Moj plat je vyssi nez priemer, nikto nadomnou nestoji, nikto mi nesleduje prichod a odchod, nikto ma nekontroluje ci som v praci alebo robim z domu, kolko realne pracujem, ci som na obede dve hodinky alebo 10 minut... pokial mam urobenu svoju pracu dobre a nacas, tak sa u nas taketo veci neriesia. Nepotrebujem sa za kazdu cenu nahanat za peniazmi, ak mam dost na to, aby som dokazala zit a nie len prezivat. Radsej ozeliem par eur navyse, nez by som sa mala stresovat a nahanat stale a zit v neistote. Takto bezproblemov stiham dieta vodit do a zo skoly, na kruzky, nemusim si bravat ocr, vykryvame choroby, doktorov bez toho, aby sme prisli o prijem...

hefo
17. nov 2023

@diewcatqoo Tak ono prirodzene, každý by chcel podiel na zisku, ale podiel na riziku/strate by už niesť nechcel.

alexandra383
17. nov 2023

@stanielka17 tiez som pracovala vo velkom korporate. A na oddeleniach, ktorymi som si presla vobec nesedi tvoja rovnica. Z celeho mesiaca som pracovala cca tyzden, zvysok som sa flakala (a aj ked som pracovala, som sa nepretrhla - seniorska pozicia) 🤷‍♀️ takze zbytocne si to zaskatulkovala

petamich
17. nov 2023

@stanielka17 ono 90% ludi je to uplne jedno, ze dostanu fragment hodnoty, ktoru pre zamestnavatela vyprodukuju, nechceme podnikat, nechceme robit pre maleho sukromnika a riesit, ci bude na vyplatu - ja osobne napr. aktualne nerobim v korporate ale nie sme ani mala firmicka, som si velmi dobre vedoma, kolko hodnoty produkujem svojmu zamestnavatelovi, kedze poznam svoj MD rate, kazdopadne je mi to uplne jedno, mam velmi dobry plat, praca ma bavi, kolegov mam rada, aj benefity mame dobre, ...takze to, ze manazment a akcionari maju zo mna zisk, nech maju, ja by som nechcela riesit, to co riesia oni 🙂

super, ze si sa osamostatnila, si evidentne uspesna, takto si to zrejme chcela ale hadzat vsetky korporaty do jedneho vreca a tvarit sa, ze asi vsetci mame podnikat, aby sme dostali hodnotu aku si zasluzime alebo aku vyprodukujeme je asi kusok scestne (a to nemyslim v zlom), ty z nejakeho dovodu si proste proti korporatom, tvrdis, ze je to aj skusenost tvojho okolia, v mojom okoli zasa 90% ludi pracuje v korporate a velkych firmach a nestazuju sa 🤷‍♀️ manazer idiot sa najde vsade, to ale nie je dovod na pausalny vyrok, korporat je "zly", kazdy nech robi idealne co ho bavi a co ho uzivi, ci uz podnikam alebo som v pracovnom pomere

majka99999
19. nov 2023

@petamich asi tak, tiez vsetci nemozu podnikat, niekto musi dozerat na dojenie krav, niekto triedit smeti, niekto jazdit na taxiku alebo predavat v obchode.

Praca v korporate moze byt psychicky narocna, ze clovek sa citi vyflusnuty, ale tak nech sa paci, nikto ho nedrzi. Bud pracujes na sebe a mozes sa posunut vyssie alebo da sa odist. Nech sa paci, vcera som v Auparku videla inzerat, 6,5 eura na hodinu v BA. Ja som z tych ludi, co nemaju ambicie byt riaditelom zemegule, pre mna je priorita byt spokojna v praci, dobry kolektiv, slusny plat, ale najma moja rodina, cize flexibilita. Pocit, ze zatvorim notebook a nemusim mysliet, co budem robit o mesiac, ked tato zakazka skonci, ako vykryjem PN alebo chore deti (PN firma doplati do 100 % platu plus sme team, moju pracu mozu prebrat ini ludia, a na chore deti mam HO).
PS mozes si v ramci zanestnaneckeho planu kupit akcie, takze robis aj na seba extra. 😁

bejcsi1988
29. máj 2024

@klara351 ahoj, ak sa smiem spytat v akom korporate maju taketo moznosti ? Aj ja robim v korporate a teda az tolko super moznosti nemame :/

Strana
z2