icon

Dá sa zamestnať ako praktická sestra na čiastočný úväzok?

16. jan 2025

Ahojte, mate skúsenosť, či už osobnú, alebo z okolia, s prácou praktickej sestry na polovičný resp skrátený úväzok? Je to vôbec možné? Ponuky som zatiaľ nenašla, len na plný. Tento rok maturujem na pomaturitnom štúdiu, rada by som sa hneď aj zamestnala, no ešte 2 roky by som mohla len na 4 max 6 hodín.
Za každú info dopredu ďakujem.

calathea97
16. jan 2025

Ahoj, podľa mňa sa bude dať. Ja som sestra, ale momentálne som na rodičovkej. Viem, že keď som ešte robila, tak sme na oddelní mali jedno dievča po strednej, čo chodila na VŠ. Robila prevažne víkendy alebo keď sa jej dalo. Skús sa ísť osobne opýtať do vašej nemocnice a choď za riaditeľkou ošetrovacieho úseku. Tá má na starosti tieto veci 😊

summer23456
16. jan 2025

Autorka prosím ťa, kde študuješ? V akom meste? Ako ste mavali školu, v ktoré dni? Dakujem

anavixy
16. jan 2025

Áno, dá sa. Záleží samozrejme od konkrétneho zamestnávateľa, ale znížený úväzok môžeš mať.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mogaa
16. jan 2025

Určite dá....ale nerobíš na tie 4 hodiny ale skrátený úväzok a 12-tky....

vevapeto
16. jan 2025

Presne ako mogaa píše, budeš robiť 12-ky ale len toľko, aký chceš úväzok. U nás je nedostatok personálu, ale vrchná nechce personál na 4 alebo 6 hod denne. Také odmieta.

autor
16. jan 2025

@mogaa
@vevapeto och, to ste ma nepotešili. Škoda, že neexistujú smeny od 6 do 12tej. Ale skúsim sa opýtať priamo v KN Agel alebo FN NZ, aj keď počas praxe, čo som sa pýtala na oddeleniach, nikto o práci na 4-6 hod v nemocnici nič nevedel.

anavixy
16. jan 2025

U nas 6-14 standardne, ale z vlastnej skusenosti ti pisem, ze vsetko je o vedeni, ochotna vrchna je zaklad uspechu.

mogaa
16. jan 2025

Ono je to aj pochopiteľné, že ak sa striedajú 2 sestry pri 1 úväzku tak tá čo bude slúžiť ráno, má viac práce ako tá čo je poobede, preto to veľmi zamestnávatelia nechcú, nerobí to dobrotu....a tá čo bude zase slúžiť poobede tá tú prácu nebude tiež chcieť robiť dlhodobo, lebo tiež chce byť poobede doma s rodinou a nie byť každý deň poobede do večera v práci....preto sa v nemocniciach a zariadeniach robiť na čiastočný úväzok dá, ale na tie 12-tky.....možno skús niekde ambulanciu ale aj tam nebude lekár chcieť mať 2 sestry čo sa budú v priebehu dňa meniť....

libusak
17. jan 2025

Skus ambulanciu. Tam sa ti to skor podari