icon

Dá sa zvládnuť kurz a práca opatrovateľky súčasne?

dadadodo
22. feb 2025

Ahoj robil si niekto kurz opatrovateľky a zároveň robil aj prácu opatrovateľky .Dá sa to zvládnuť?Dakujem

lensii
22. feb 2025

@dadadodo ja osobne nie ale moja mama je opatrovateľka. Robila si dodatočne aj kurz v centre kde pracuje( nie klasický opatrovateľskýale nejaký plus k opatrovaniu). Prácu zvláda celkom dobre , bolo to náročné ale dnes je rada ze sa na to dala a opatruje denne naraz aj 10 ľudí, dvoch má ktorých musí aj kŕmiť lebo to sami nezvládnu ale bavi ju to aj keď vidím ze ju to vyčerpáva

tairyx
22. feb 2025

@dadadodo určite sa to dá zvládnuť, zaujíma ma, ako robíš opatrovateľku bez kurzu? Alebo teda si sa zamestnala ako opatrovateľka s podmienkou spraviť si opatr.kurz?

stellarstar
22. feb 2025

Ja pracujem ako OP aj keď v at a ako mobilná nie v DD je to dosť psychicky a fyzicky náročné. Robila som aj v DD ale to by som už robiť nechcela a chystám sa tento rok na budúci rok to už vzdať a prejsť na inú profesiu

dadadodo
autor
22. feb 2025

@tairyx áno tak ako si napísala

tairyx
22. feb 2025

@dadadodo tak sa toho neboj, nie je čoho sa báť, je to zvládnuteľné, teda ak vieš počúvať a ak Ťa opatrovateľstvo skutočne zaujíma. V podstate sa tam budeš učiť všetko čo už zrejme vieš, len to nevieš tak odborne povedať.

dadadodo
autor
22. feb 2025

@tairyx Ďakujem

pieksamaki
26. feb 2025

@stellarstar ano je to narocna praca.....robis na turnusy alebo bezne TPP?

stellarstar
26. feb 2025

@pieksamaki tpp, mobilná opatrovateľka na turnusy neexistuje

pieksamaki
26. feb 2025

@stellarstar ale existujw.....pracovne zmluvy sa prispôsobujú dobe

stellarstar
26. feb 2025

@pieksamaki na u nás mobilné HH na turnusy nie sú , to by som o tom vedela. 24 h op je áno ale to asi nemáš na mysli