icon

Dali ste výpoveď kvôli zamietnutiu predĺženia rodičovskej dovolenky?

11. jan 2025

Ako tak čítam môžem sa rozlúčiť s uznaním diagnóz dieťaťa a veľmi častej chorobnosti. Teraz neviem ako budem postupovať. Či mám dať výpoveď už rovno?

biba_18
11. jan 2025

prečo výpoveď, nerozumiem…

katica06
11. jan 2025

Nie, nedala som výpoveď, lebo v práci ma nechceli ani len vidieť kvôli častej choroby dieťa, Keď biopsia preukázala vážnu diagnózu, predĺžený RP nám bol priznaný

autor
11. jan 2025

@katica06 akú máte diagnôzu ak smiem vedieť? Čiže vás vyhodili?

sara07
12. jan 2025

nedávaj vypoved prečo, nech ti daju oni, a nech ti daju dôvod pre častu chorobnost, kludne aj počet dni ktore si bola na pn
nie je to tvoja vina že ti nepredlžili rd , ked daš vypoved uškodíš sebe, ty za to nemôžeš že ti ho neschvalili

autor
12. jan 2025

@sara07 na papier nemôžu dať že ma prepúšťajú kvôli častým OČR. Ak ma prepustia, musia mi dať odstupné?

luliu
12. jan 2025

Ak ťa prepustia oni, máš nárok na odstupné - samozrejme ak tam pracuješ tak dlho, aby si mala na odstupné narok

autor
Autor odpoveď zmazal
mogaa
12. jan 2025

ďaľšia nemenej podstatná vec je, že ak sa ťa chcú zbaviť, dôvod si nájdu.....

sara07
12. jan 2025

ano , musia ti dat nejaký dôvod na prepustenie, a máš narok na odstupne , podla toho ako dlho tam pracuješ,
nedávala by som vypoved a vypoved ked ti daju by som si dala niekomu pozriet, nie je tvoja vina že dieta je choré, že nemáš financie na opatrovatelk , že štát sa postavil k tomu tráp sa ako vieš

sara07
12. jan 2025

@mogaa samozrejme, pravdepodobne použiju fintu rušenie pracovného miesta, a potom na jej miesto zoberu nového ale dajú troška iny nazov
ale aspon môže mat odstupne

mogaa
12. jan 2025

@sara07 ano ale rovnako jej môžu dať vytýkací list pre banalitu ktorú by inak možno neriešili a 2 vytýkacie listy - výpoveď bez odstupného.....záleží od práce a serioznosti zamestnávateľa.....tam kde som naposledy pracovala kolegyňu vyslovene vyštvali, lebo jej dali toľko práce, že sa to nedalo stíhať, takže dala výpoveď sama, inak by musela ostávať v práci do večera.....

sara07
12. jan 2025

@mogaa vytykaci list pre častu chorobnost dietata jej nemôžu dat
vždy sa to da cez inšpektoriat prace alebo pracujuca chudoba zvykne pomôct
len sa netreba dat a ked teda poriadne im to osladit, je jasné že raz odíde ale ak tak nemusí ako zbity pes
nápln práce je jasná , nemôžu tebe dat xy položiek a tej druhej len x

mogaa
12. jan 2025

@sara07 ja som ale nenapísala že vytýkací list dajú pre časté OČR......ale dôvod sa vždy dá nájsť, keď sa chcú zametnanca zbaviť.....

katica06
12. jan 2025

Doslova ma vyštvali z práce, robila som nadčasy aj cez víkend aby som všetko stíhala, pritom už ,,tam hore,, bolo jasné kto zasadne na moju stoličku. Vlastne mali šťastie, nemuseli sa namáhať, pobyt v nemocnici cheho-op-chemo bolo spolu skoro 6m , a medzičasom mi končila zmluva na dobu určitú