Dali ste výpoveď kvôli zamietnutiu predĺženia rodičovskej dovolenky?
Ako tak čítam môžem sa rozlúčiť s uznaním diagnóz dieťaťa a veľmi častej chorobnosti. Teraz neviem ako budem postupovať. Či mám dať výpoveď už rovno?
Nie, nedala som výpoveď, lebo v práci ma nechceli ani len vidieť kvôli častej choroby dieťa, Keď biopsia preukázala vážnu diagnózu, predĺžený RP nám bol priznaný
@katica06 akú máte diagnôzu ak smiem vedieť? Čiže vás vyhodili?
nedávaj vypoved prečo, nech ti daju oni, a nech ti daju dôvod pre častu chorobnost, kludne aj počet dni ktore si bola na pn
nie je to tvoja vina že ti nepredlžili rd , ked daš vypoved uškodíš sebe, ty za to nemôžeš že ti ho neschvalili
@sara07 na papier nemôžu dať že ma prepúšťajú kvôli častým OČR. Ak ma prepustia, musia mi dať odstupné?
Ak ťa prepustia oni, máš nárok na odstupné - samozrejme ak tam pracuješ tak dlho, aby si mala na odstupné narok
ďaľšia nemenej podstatná vec je, že ak sa ťa chcú zbaviť, dôvod si nájdu.....
ano , musia ti dat nejaký dôvod na prepustenie, a máš narok na odstupne , podla toho ako dlho tam pracuješ,
nedávala by som vypoved a vypoved ked ti daju by som si dala niekomu pozriet, nie je tvoja vina že dieta je choré, že nemáš financie na opatrovatelk , že štát sa postavil k tomu tráp sa ako vieš
@sara07 ano ale rovnako jej môžu dať vytýkací list pre banalitu ktorú by inak možno neriešili a 2 vytýkacie listy - výpoveď bez odstupného.....záleží od práce a serioznosti zamestnávateľa.....tam kde som naposledy pracovala kolegyňu vyslovene vyštvali, lebo jej dali toľko práce, že sa to nedalo stíhať, takže dala výpoveď sama, inak by musela ostávať v práci do večera.....
@mogaa vytykaci list pre častu chorobnost dietata jej nemôžu dat
vždy sa to da cez inšpektoriat prace alebo pracujuca chudoba zvykne pomôct
len sa netreba dat a ked teda poriadne im to osladit, je jasné že raz odíde ale ak tak nemusí ako zbity pes
nápln práce je jasná , nemôžu tebe dat xy položiek a tej druhej len x
Doslova ma vyštvali z práce, robila som nadčasy aj cez víkend aby som všetko stíhala, pritom už ,,tam hore,, bolo jasné kto zasadne na moju stoličku. Vlastne mali šťastie, nemuseli sa namáhať, pobyt v nemocnici cheho-op-chemo bolo spolu skoro 6m , a medzičasom mi končila zmluva na dobu určitú

prečo výpoveď, nerozumiem…