Daňové priznanie pri dvoch zamestnaniach
Ahojte,
mám jednoduchú otázku.
Mám dve roboty (obe TPP, druhá na skrátený úväzok).
Čo ako všetko viem, len sa chcem opýtať, kým som mal len jednu prácu tak som nikdy nemal preplatok/nedoplatok na dani keďže som nikdy nemaródoval ani som nebol dlhšie nezamestnaný.
Keď mám 2 práce, nebol som ani raz na PN (polovičný úväzok som vykonával presne 6 mesiacov), mám rátať že budem mať nedoplatok, preplatok alebo to nič neovplyvní a budem to mať ako každý rok na nule?
Pýtam sa hlavne asi preto, že u druhého zamestnávateľa si neuplatňujem nezdaniteľnú časť, alebo to tiež nič nezmení a mal by som byť na nule?
Ďakujem ak má niekto podobnú skúsenosť.
To ti nikto na 100% nepovie keď neviem akú máš výšku ročného príjmu a preddavky u jedného a druhého
@katica06 aha, tak nič no. Akože plat je 2000€ + 1000€ ale viac už by som asi aj ja musel zháňať kade tade. Myslel som si že to bude také že "na 90% budeš mať 0/preplatok/nedoplatok. Tak nič, ďakujem veľmi pekne, necháme sa prekvapiť, kým tam nebude nejaký enormný nedoplatok tak mi to je jedno, len ma to zaujímalo.
Zamestnávatelia ti vystavia potvrdenie o ročnom zúčtovaní a zaplatení dane... A tie v daňovom priznaní "typu A" spojiš do kopy... A až tam zistíš či máš nedoplatok alebo preplatok... A povinnosť podať daňové priznanie máš, keď si dosiahol prijmi nad určenú hranicu cca 2600€ ročne

To ti nikto na 100% nepovie keď neviem akú máš výšku ročného príjmu a preddavky u jedného a druhého