Daňový/colný úrad
Dobrý deň,
Chcela by som sa prosím opýtať, kto pracujete na DU alebo CU - Ako to funguje s dočasnou štátnou službou a stálou štátnou službou?
Momentálne pracujem na DU ako zástup za materskú, avšak rozmýšľame časom aj o dieťatku, tak sa chcem opýtať či sa na týchto úradoch dá dostať na stále miesto len keď niekto odíde do dôchodku alebo vedia aj “vytvoriť” ďalšie trvalé miesto. Ďakujem.
@anonym_autor ďalšie miesta sa vytvárať nebudú, určite nie z dôvodu, že Ti bude končiť zástup na dočasnej a Ty chceš ísť na materskú. Sleduj priebežne na DÚ, či niekto zo stálej ŠS dá výpoveď a prihlás sa na jeho miesto. Ide to iba cez výberové konanie. Ak neurobíš nič a pôjdeš na materskú, Tvoj služobný pomer skončí v momente ako uplynie tá doba zastupovania počas dočasnej ŠS. A to aj vtedy, ak by sa Tá pracovnička na ktorej si mieste, do práce späť nevrátila a dala by výpoveď. Je to z dôvodu, že už by neexistoval dôvod dočasnej ŠS. Jediná výnimka je, že by sa jej podarilo opäť otehotnieť a stihla by ísť na reťazovú materskú. Ale stále si iba na zástupe. Všeobecne je skôr predpoklad, že sa miesta budú rušiť, a ak tak, posilňovať sa má do budúcna kontrola na úkor správy.
@anonym_autor v zmluve by si mala mať uvedené, že trvanie tvojho služobného pomeru končí, keď uplynie dôvod na zastupovanie. Ďalej máš uvedené, koho menovite zastupuješ. Kolegyňa tak šla zo zastupovania na materskú, miesto sa obsadilo a následne sa naň po rodičovskej dovolenke vrátila kolegyňa v stálej štátnej službe (ktorej to miesto je). Pokiaľ bude voľné miesto, prihlás sa do pripravnej štátnej služby, avšak tá trvá dva roky a až potom si rozhodnutím preradená do stálej štátnej služby. Keď si v zastupovaní a chceš zostať na úrade, vôbec by som nad bábätkom ešte neuvažovala.
@anonym_autor ešte dodám, že tam nie je dôvod, aby ti vytvárali nové miesto. Si tam dočasne. Proste sa miesto uvoľní, keď odíde niekto zo stálej štátnej služby a môžeš sa prihlásiť na výberko.

Dufam, že nebudeme umelo "vytvárať" ďalšie pracovné miesta v správe. Keď som robila na daňovom, tak sme mohli ešte v pohode sklbit dve tri, hlavne keď začína byť viac a viac automatizovany.