icon

Diskriminácia v práci: Prečo sú matky uprednostňované?

28. okt 2023

Dobry den chcem sa Vas spytat. Mam vacsinu kolegyn starsich s detmi. Ci uz mensie alebo trochu vacsie. Ja mam partnera s ktorym planujem kupit domcek, svadbu atd. Problem je, ze nasa sefka uprednostnuje kolegyne s deckami. Vsetky nadcasy taham iba ja lebo vsak nemam rodinu tak automaticky kludne mozem. Ked som sa ohradila, ze preco by nemohli aj oni ...vsak maju deti. A co ze maju decka?su nieco viac? A ja som co stroj?? Nikdy nedostanem dovolenku kedy chcem a potrebujem lebo deti. Naplanovali sme si zajazd na vianoce do Budapesti tesila som sa a uz nemozem lebo kolegyna ide na besiedku s detmi tak musim do roboty lebo nemam deti. Ked som si konecne vybavila volno kolegyna co ma deti a mala za mna robit si jednoducho neprisla do roboty a nic sa jej nestalo. Ja som raz odmietla a mala som zobrate osobne hodnotenie. Pride mi chore ze matky s detmi su uprednostnene. Ja nie som povinna za nich robit navyse. Hlavne ze sa mamicky stale stazuju no strasne chudatka. My ktorw deti este nemame sa musime Vam prisposobovat.

Strana
z2
romi2706
28. okt 2023

Hej? Ja napríklad teraz so 4 mesačným zachraňujem prevádzku na ktorú sa zvýšila vys.al jeden taký čo deti nemal. Keď sa ti nepáči tak nemrnči a nájdi si druhú prácu

rebrambora
28. okt 2023

Ked som este nemala deti, tiez mi to extremne liezlo na nervy, lebo takmer vsade to tak bolo. Spravne je sa striedat bez ohladu na to, ci deti niekto ma alebo nie - cize napriklad na Vianoce si nikto nesmie brat dovolenku a jeden rok pracuje jedna, dalsi rok druha. Teraz mam dve, cochvila tri a nikdy by mi nenapadlo sa tym ohradzovat - je to kazdeho volba.

dagas
29. okt 2023

U nás sme dve matky na zmluvu od podnelka do piatku a na víkend,sviatky,zaskakovanie máme brigádničky. Od januára sme s kolegyňou makali viac cez víkendy a sviatky ako v týždni a keď sme náhodou vypadli tak nás nemal kto zastúpiť 😏

jankalukasova
29. okt 2023

Už som to pár krát písala .. ale presne s týmto bojovala moja mamina. Pracovala v call centre v BA. Keby nebola urobila bordel, tak:
1. Ťahá každý jeden deň poobedné, lebo matky nemôžu
2. Ťahá weekendy, sviatky lebo matky nemôžu
3. Ťahá všetky "veľké" sviatky ako Vianoce, Veľká noc atď lebo nemôžu matky a ďalšia polovica ľudí cestuje na východ domov.
4. Ťahá všetok nadčas, ako záskok, za matky, ktoré nemôžu, lebo majú choré deti.
Takže byť bezdetnou ženou (alebo matkou dospelých detí) a nebyť prestahovaná cez pol republiky, môže byť v zamestnaní fakt terno. Vlastne zistíte, že môžete vždy a Váš osobný život je obetovaný matkám a dochádzajúcim.
A to píšem ako mama troch malých detí...

mk1111111111
29. okt 2023

A mne pride vzdy usmevne, pridu na pohovor: nepytajte sa ma, ci mam deti, to je nepripustne. A potom, ked ich vezmu: co? Ja nemozem nadcas, ja mam deti.

Ja by som s tym nesuhlasila. Mas nahlasene volno, tak ho cerpaj. Besiedka, nebesiedka, ci ine. Ak zamestnavatel zamestnal matky s detmi a preferuje ich, tak sa musi postarat o dostatocny pocet zastupujucich zamestnancov. Nie len obtazovat vynutenymi zaskokmi bezdetnych

Strana
z2