icon

Do práce chodím s nechuťou, mám kŕče v bruchu

9. sep 2025

Už to nezvládam. Do práce chodím s nechuťou, mám kŕče v bruchu. V práci nevládzem, plačem, som na nervy. Po práci len ležím, nemám silu ani na domáce práce, na rodinu a známych ani nehovorím, v noci nespím lebo myslím na to čo bude,..
Samozrejme plánujem dať výpoveď ale dovtedy sa zbláznim.
Riešila som to aj so psychologičkou a som objednaná k psychiatrovi. Termín mám až o2 týždne a neviem čo robiť, dovolenku dovtedy nedostanem. Odporučili mi ísť zatiaľ k obvodnej (aj tak si musím vypýtať žiadanku) a poprosiť o dočasné PN, ktoré v prípade potom by prevzal psychiater - to už usúdi on.
Myslíte si, že by to bolo možné? Úprimne, bojím sa, že ma nepochopí. Povie mi, že mám dať výpoveď a zatiaľ po práci si dať horúci kúpeľ, že viacerí majú stresujúcu prácu a nejdú kvôli tomu na PN a k psychiatrovi.

klarolinne
9. sep 2025

V prvom rade lekár nie je na to aby súdil, ale aby pomohol a liečil. Neboj sa. Naozaj pri toľkých ľuďoch už počul kadečo. Ked potrebuješ psychológa alebo psychiatra treba ho vyhľadať. Robíš správne. A ak má niekto predsudky tak nech. Veď keď človeka trápi srdce ide ku kardiológovi a nikto sa nad tým nepostaví, neodsudzuje alebo nekomentuje. A keď niekto má problém so svojou psychikou tak je to rovnako závažné. Veľmi držím palce nech je ti lepšie. Len sa nehrň hneď do novej práce, treba sa dať najprv dokopy. Keď máš chuť pokojne mi napíš aj súkromne.

sevrin
9. sep 2025

Ty sa na PN môžeš hodiť z hocijakého dôvodu, stačí to obvodnej vyargumentovať a ak to pochopí tak do dvoch minút máš péenku v ruke.

zmrzlinka2021
9. sep 2025

@anonym_autor na psychické problémy nestačí kúpeľ po praci

anonym_525293
9. sep 2025

Nechápem, prečo nedáš výpoveď? Či na zázrak čakáš? V o tejto práci ti lepšie nebude nikdy.

knmmch
9. sep 2025

@anonym_autor daj výpoveď v práci, choď na PN od obvodného, choď k psychiatrovi, ak to bude vážnejšie zmení Ti diagnózu a môžeš byť dlhšie na PN.. ..hlavne sa daj do poriadku, zdravie máš len jedno, všetko ostatné je druhoradé..

autor
9. sep 2025
@anonym_525293

Nechápem, prečo nedáš výpoveď? Či na zázrak čakáš? V o tejto práci ti lepšie nebude nikdy.

@anonym_525293 zbytočne dám teraz ak začne plynúť až v októbri
Ďakujem za pochopenie a rady

koniarova
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_525293 zbytočne dám teraz ak začne plynúť až v októbri
Ďakujem za pochopenie a rady

@anonym_autor čím skôr dáš, tým skôr začne plynúť. A dá sa aj dohodnúť na skončení pracovného pomeru. Ale určite choď k obvodnému. Vypíše ťa.

autor
9. sep 2025

Ja som za ňou už bola, či sa vieme dohodnúť, že je to môj posledný mesiac, potom by som išla na úrad práce (mám nárok na podporu), zatiaľ sa dala psychicky do poriadku a pritom hľadala inú prácu.
Lenže pracujem s deťmi s mentálnym postihnutím a je strašne veľa detí a málo personálu, riaditeľka sa vyjadrila, že ak chcem skončiť nech podám výpoveď, lebo ona si ma tam chce udržať kým sa dá, keďže nemá ľudí.
Úprimne ešte som nemala silu venovať sa tomu ale ak dobre viem, je jedno či výpoveď podám 10.09 alebo 30.09, plynúť začne tak či tak 01.10.

autor
9. sep 2025

Preto uvažujem, že do termínu k psychiatrovi sa dám vypísať u obvodnej a potom sa skúsim dohodnúť so psychiatrom, či sa dá do konca výpovednej lehoty alebo aspoň lieky nech mi predpíše aby som sa do dovtedy nezbláznila úplne.

knmmch
10. sep 2025
@koniarova

@anonym_autor čím skôr dáš, tým skôr začne plynúť. A dá sa aj dohodnúť na skončení pracovného pomeru. Ale určite choď k obvodnému. Vypíše ťa.

@koniarova výpovedná lehota vždy začína plynúť od 1. dňa v nasledujúcom mesiaci..

koniarova
10. sep 2025
@knmmch

@koniarova výpovedná lehota vždy začína plynúť od 1. dňa v nasledujúcom mesiaci..

@knmmch veď to je jasné. Ja jej radím nečakať dva mesiace a podať hneď. Každý ušetrený mesiac dobrý 👍