icon

Dochádzanie 45 km do práce za 880 €

15. apr 2025

Ahojte,
Rano chodim do prace busom cca 45 min, z prace pre mna chodi priatel kvoli neskoremu spoju. Cestujem 45 km tam a 45 km spat. Jedna sa o pracu v kancelarii od 8-16:30 po-pia. Pracujem tam uz takmer 2 roky.. problem je v tom, ze mame starsie auto a za posledny rok bolo v servise asi 10x a vrazili sme do neho skoro taku ciastku, za aku sme ho kupili. Nove auto by sme chceli samozrejme, ale uz nejake novsie, na to momentalne nemame peniaze a brat si pozicku na auto neplanujeme.. Priatel pracuje v nasom meste cca 5 min autom . Ja zarobim cca 880€ v cistom+ stravne. Ak sa mi aj podari nieco si odlozit z vyplaty, pokazi sa auto a vsetky peniaze idu do neho... viem ze najlepsie by pre mna bolo najst si pracu v nasom meste, pripadne blizsie kde by som dochadzala vlakom/busom a usetrili by sme na benzin a hlavne tie opravy, lenze v nasom meste moc ponuk nie je a ak sa nieco objavi, bud sa neozvu vobec alebo zoberu niekoho kto ma viac skusenosti..mam 22 rokov. Prosim o radu, co by ste robili v mojej situacii?

Dakujem

Strana
z2
lubina
15. apr 2025

Ved ak mas len 22 a ak nemate vlastne byvanie, tak mozno pohladat aj nove byvanie a aj pracu pre vas oboch v jednom meste.

simca06022011
15. apr 2025

mas 22rokov, nemas rodinu, mas moznosti milion.
1) skusit sa pozreat po inej praci alebo sa dokonca mozno aj prestahovat za lepsou pracou/placou
2) mas moznost pockat si na neskorsi spoj a neist autom. Doma ta necaka par hladnych ust, kam sa nahanat?
3) a mozes, podla naplne prace/harmonogramu autobusovemu, skusit sa dohovorit so zamestanvatelom ze budes chodit z prace/do prace v inych casoch, alebo ostanes niektore dni dlhsie/iny kratsie (ja som to v office dohodla takto, nakoniec po par rokoch som robila 2-2,5 dna v tyzdni -od rana do vecera neskoreho, kym som proste vsetko neurobila, zvysok som riesila HO, a nemusela som cestovat, tiez som dochadzala, proste ta prax za to stala a ked videli, ze si uorbim co treba tak nebol problem)

Co sa tyka financii_ Mate moznost proste ten stary carach predat a prestat don investovat. A miesto toho naozaj setrit na druhe auto. A hlavne bacha na kadejakych "odbornikov na auta". Tiez nam auto opravovali na xkrat a figu urobili, skoda penazi...

sandra49
15. apr 2025

Pises, ze priatel robí v TT takže asi bývate priamo v TT keď to má on 5 minút autom. Ty zrejme dochadzas niekde do okolitej dediny 45km. Prečo sa nezamestnas v Trnave? Tam je pracovných ponúk dostatok aby bolo z čoho vyberať. A kľudne aj predavacku by som išla robiť keby to znamenalo taky istý plat a dochadzanie MHD alebo pešo. V okolí TT sú rôzne výroby, automobilka...práca sa dá nájsť. A zrejme nemáš vyštudovaný VŠ ked máš 22 rokov, takže niesi limitovaná tvojou kvalifikáciou.. však nám napis co presne robíš a prečo si nemôžeš nájsť pravú v Trnave.

anega79
15. apr 2025

Ja teda neviem, Trnava nie je hladova dolina, ani dediny v okoli nie su 45 minut (v jednej som vyrastla 10 min super spojenie s autobusom), plus robota v Trnave aj Bratislave (kde som chodila vlakom 30 min, 45 min busom) sa urcite da najst, zvlast ked sa ti nepaci tvoja aktualna robota

darina77
15. apr 2025

Preco nechodis ty autom tam aj spät? Takto zbytocne robi priatel cestu navyse

gov
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
15. apr 2025

tak keď dochádzaš za prácou 45 km, to už môžeš hľadať prácu aj v BA, máš to vlakom. To akože v akej dedine vzdialenej od TT 45 km pracuješ?

123profil321
15. apr 2025

@0silvia0 45 minút spojom. Aj v nadpise aj v príspevku to písala, len jej nadpis zmenili. To môže byť kľudne aj 25 km, keď rátaš, že kráčaš na zastávku, zo zastávky, autobus 10x stojí...

0silvia0
15. apr 2025

@123profil321 fakt? ja čítam, citujem: Cestujem 45 km tam a 45 km spat.

123profil321
15. apr 2025

@0silvia0 hm, veta nad tým je 45 minút a pôvodne bolo 45 minút aj v nadpise 🤔

0silvia0
15. apr 2025

@123profil321 a druhá veta?

123profil321
15. apr 2025

@0silvia0 alebo som to len zle čítala, beriem späť

simca06022011
15. apr 2025

@gov vsak zaloz firmu, pojdeme vsetci k tebe pracovat, co zarobime menej :DD

raffaella
15. apr 2025

Čo by som robila? Zvýšila by som si kvalifikáciu (univerzita + minimálne angličtina na C1), aby som mohla pracovať za slušný plat a dobré podmienky.

alica110
15. apr 2025

Za taky plat by som nerobila. Prestahovala by som sa za pracou, kludne aj do zahranicia.

autor
15. apr 2025

@alenka58 Ano presne tak, byvame v TT a ja dochadzam do prace 45 km

autor
15. apr 2025

@lilke mohla by som kludne aj ja chodit autom, ale myslim ze nic by sa tym neriesilo - auto by sa kazilo tak isto a moc velky rozdiel v cene benzinu a cene listkov na bus nie je .. :(

autor
15. apr 2025

@simca06022011 Ak by som mala moznost home officu aspon 2x tyzdenne urcite by to bolo lepsie, avsak u nas v praci nie je mozny vobec..

autor
15. apr 2025

@123profil321 pracujem ako administrativa v logistike, mam vystudovanu dopravu SS. Chcela by som ostat v obore, pripadne nejaka ina administrativa mozno fakturantka.. Za posledny rok sa mi ozvali z 3 firiem kam som si poslala zivotopis a realne ma pozvali na pohovor. Dve z toho boli v TT, ani do jednej ma nevzali, uprednostnili ineho kandidata..

autor
15. apr 2025

@gov Odkedy byvame sami, uvedomujem si ze je to velmi malicko... Jedna moja vyplata je skoro cely mesacny najom. :/ A to nie je o tom, ze ocakavam miliony.. po skonceni SS som si nepredstavovala neviem aky plat lebo som vedela ze nemam ziadne skusenosti, prax.. myslela som si vsak ze s 2 rocnou praxou uz bude lahsie najst si nieco lepsie, kedze povacsine pozaduju prax aspon 2 roky.. na pohovoroch na ktorych som bola som splnala vsetko, napln prace bola rovnaka ako moja sucasna praca..

simca06022011
15. apr 2025

spravodlivost/nespravodlivost nehladaj, proste si hladaj pracu popri tomto a pracuj, nevesaj hlavu. Si mlada, preto ta neuprednostnia, to je proste fakt, nech si kazdy hovori co chce o "nediskriminovani" atd. V tom veku som ja mala uz par rokov prax, dokazala samostantne pracovat a aj tak by ma nikto na poziciu uctovnika za uctovnicky plat nezamestnal. Ani na ine pozicie kde som sa hlasila, kedze v office som "vyrastala" a vybavila, vyriesila som v tom veku uz hadam vsetko :D A aj vs som studovala, uz som bola bc., a ani tak to nepomohlo. Vsetko chce len cas.
Na vasom mieste sa pozriem naozaj mozno po inom meste, ak ide iba o peniaze, alebo si povedz, je je to proste iba "fáza", ktoru si musite prejst. Rovnako ale aj priatel by mal riesit, ci nemoze zarobit viac napriklad (ak treba)...
Ty si hlavne mladucka, takze sa nikde nemusis k nicomu fixovat este a kludne mozes na kariere pracovat, stahovat sa atd. My sme v tom obdobi nakoniec odisli z vacsieho mesta do mensieho (kvoli cene byvania v prvom rade) a dochadzali sme. Oplatilo sa nam to v tej dobe velmi.

autor
15. apr 2025

@simca06022011 ano aj ja mam taky pocit ze je to kvoli tomu ze som mlada hlavne.. budem urcite skusat dalej a hladat ponuky, snad sa mi postasti.. priatel zaraba dobre nastastie, aspon jeden z nas🙂 Vpodstate sa mame dobre, niesme v ziadnej financnej tiesni. Ja som rada ze vobec nejaku pracu mam kedze viem aka je situacia, ale uvedomujem si aj ze taketo dochadzanie za taky plat je dlhodobo nerealne.. Dakujem ze ma niekto chape a neutoci na mna hned s tym, ze som mlada a to asi znamena podla niekoho ze by som si mala zobrat na seba roboty za troch za minimalnu mzdu a nemam vlastne pravo sa stazovat... 🙂

Strana
z2