icon

Ako zvládnuť dlhé dochádzanie do práce?

14. jan 2024

Priateľ chce aby som dochádzala do prace vyše sto km. Dali by ste to ? On ma do prace asi tak 7km.

viestta
14. jan 2024

Nie, v ziadnom pripade by som tolko za pracov necetovla. 4 hodiny denne, je straaaasne vela

deti95060810
14. jan 2024

jedine keby som bola minister... 😀😝

mondolina
14. jan 2024

ako 50 km tam a 50 km späť? či 200 km spolu?

limoncino
14. jan 2024

Ja cestujem do práce 100 km tam a 100 späť, raz týždenne a je to dosť, ráno skoro vstať, odsoferovat a potom unavená sadať zase za volant. Raz som musela ísť dva dni po sebe a mala som dosť. Robiť to denne si neviem predstaviť ani financne, ani fyzicky. A to som chodievala aj vlakom.

ja_bb
14. jan 2024

Však nech cestuje on,prečo kaze tebe.ja osobne si hladam pracu tak,aby som tam dosla aj pešo,ten precestovany cas by mi nestal za žiadne peniaze.

kubkovamama
14. jan 2024

Viac ako tých 100km by ma štvalo, že ON CHCE. Kamoška cestovala 100km vlakom denne lebo sa jej to fakt oplatilo financne,mala výborný plat,chcela kúpiť dom,tak takto makala ako fretka.Ale nemala deti,záväzky a vedela,že je to dočasné.

guiseppinka
14. jan 2024

Mne stacilo dochadzat 60km tam a 60 naspat. Bolo to po dialnici cely cas, takze cisty cas asi 40 min jeden smer. Ale slo to dost do penazi, lebo aj druhe auto trebalo atd... A suhlasim s tym vyssie napisanym - on chce... To je co? Nastastie je to stale iba priatel...

aalt
14. jan 2024

Nie je 100km ako 100km. Ak je to 100km autom po dialnici, tak to das za hodinu, co moze byt rychlejsie ako v ramci BA mestkou s prestupmi ...

minenkak
14. jan 2024

Ako jedna cesta,či obe ,na aute,po diaľnici alebo sa budeš drbat po dedinkách

minenkak
14. jan 2024

Vadilo by ti to ,alebo nie ,je asi hlavná otázka

autor
14. jan 2024

Samozrejme bývam k práci bližšie. Tých 100+km je dochádzanie od priateľa ktorý to nevidí na sťahovanie sa niekde bližšie za mnou… 🤷🏼‍♀️
100+ km je len cesta tam a nie je to čisto cesta po diaľnici takze ten čas nemám kde stiahnuť

minenkak
14. jan 2024

Tak to isto nie,chlapec nech sa uvedomí

zitaje
14. jan 2024

Tak si si vlastne aj odpovedala. On to nevidí na sťahovanie sa niekde bližšie za tebou. O tom to celé je.

svetlonos
14. jan 2024

Pocuj, ved ty uz si tu pisala presne toto iste. Chlap byva u rodicov a ty sa mas stahovat k nemu = mala by si dochadzat od nich tych 10p km, je tak?
Ak si to ty s touto story, tak preco sa zno a pytas? Napad je to debilny, chlap sebecky a ty hladat seba -lasku - hodnotu.
Ani keby bol pozlateny! On vlastne od teba realne chce, aby si zmenila pracu aj svoje zazemie.
Moj muz robi, ja som na materskej. Dochadza do prace dene 1-1,5 h (podla premavky), takze okolo 3 hodin denne, niekedy aj 4 ked je den blbec.
Byvame tu len 2 roky. On uvazuje o stahovani bkizsie k praci ale ma hlavu v smutku zo mna!
Vies preco? On nepotrebuje vyhladavat priatelstva, jemu staci rodina. Ja potrebujem socialny kontakt, par priatelov. Nedavno som si tu aj 3 kamosky nasla ake trvalo mi to 1,5 roka. Napriek tomu, ze nenavidi svoje cesty z a do prace - berue velky ohlad na mna. Aj pred tym ako sme sa sem stahovali sa ma pytal, ci suhlasim. Ak nie, tak ze teda ostane v povodnej praci. Tato je vsak omnoho lepsia pre neho. A napriek tomu bol ochotny koli mne zostat v tej horsej, keby poviem nie.
A teda on nie je ziadny ťuťko, kde zena zaveli a on sa pokaka.
Takze nie, v tvojom pripade by somneriesila zmenu bydliska ale vymenu priatela egoistu za pattnera s porozumenim a respektom voci mne.

mimikarol
15. jan 2024

Samozrejme že nie. Panko pohodlný a ty sa vo všetkom prisposob. No to určite

ajko2011
15. jan 2024

Určite nie

1gramofon
15. jan 2024

Ta čo si, ani náhodou a ešte keď to seňor nevidí na sťahovanie sa s tebou... To aj iné veci takto bude riešiť, že ty sa prispôsobís? Bývanie by ste si mali hľadať tak aby ani jeden nebol vo veľkej nevýhode, ale on sa k tomu nemá, tak nech si je tam kde je

alickapusinka
15. jan 2024

Ani za nič čosi však to po pár týždňoch budeš úplne vyšťavená. Priateľ je nejaký múdry. Takého by som nechcela. A premúdreli čo necestuje toľko km. ON vicišpán má do roboty 7 tam 7 nazad. A TY však to pol dňa vo vlaku alebo aute a tie peniaze na dopravu však to pol výplaty precestuješ. Takému priateľovi ktorý by mal na mňa takú požiadavku len pre jeho blaho by som rýchlo zamávala na rozlúčku Bývanie by malo byť kompromis nie jeden práca cez pol Slovenska druhý blízko do práce .Však to ráno pôjdeš do práce večer sa vrátiš nebudeš mať žiaden život ani nikám neisť ak treba na druhý deň vstavať do práce čosi. Musíš byť vyspatá. Neprispôsobuj sa teraz ustúpiš budeš musieť vždy ustúpiť TY. Za takých podmienok že budem dochádzať 100 km tam a to iste nazad do roboty by som vzťah ukončila. Ak áno nech by hľadal kompromis ak nie koniec. Však to ťa psychický a fyzický zničí toľko kilometre km ísť do práce. A peňazí či na benzín či na naftu by stálo koľko. A najdôležitejšie je to čo chceš urobiť TY. MY TI poradíme ale čo chceš TY to musíš vedieť TY. Aby TI stálo zato toľko km chodiť do práce. Však to čo zarobíš dáš na benzín prípadne inú dopravu. Ešte som nikdy nepočula že niekto toľko km dochádzal do práce každý jeden deň. Možno na nejaký krátky zástup služobná cesta tak dajme tomu raz za čas áno ale nie každý deň. Finančne a psychický fyzický veľmi vyčerpávajúce. Podľa mňa ja by som s nim skončila.