icon

Dohoda alebo pracovná zmluva po vysokej škole

nacomeno2
16. apr 2025

Ahojte, idem si sem po nestranný názor, lebo presne neviem ako sa rozhodnúť.
O mesiac končím druhý stupeny VŠ, momentálne som na stáží v jednej spoločnosti, kde by bola vyhliadka sa zamestnať, no momentálne nie sú nikde žiadne miesta ( čo sa môže ešte zmeniť za ten mesiac kým budú štátnice). Ponúkli mi, že by som tam mohla zostať na leto na dohodu s tým, že za tie 4 mesiace ešte sa snáď niečo uvoľní. Ak nie, nič mi nebráni si cez leto hľadať prácu inde.
Čo by ste robili na mojom mieste? K 1.6. skončiť stáž a ísť na urad práce s tým, že možno sa zamestnám hneď, možno až od septembra, alebo zobrať tú dohodu s tým, že si aj za tie dva -tri mesiace trochu oddýchnem, spravím posledné prázdniny?
Čo sa týka peňazí, ešte neviem čo mi ponúknu, ale s momentálnou hodinovou mzdou by som to leto vykryť vedela.
Neviem čo mám robiť, pracujem od SŠ a na jednej strane by som chcela mať to posledné leto také trochu voľné.

zic
16. apr 2025

@nacomeno2 No, ja by som ostal a hladal si popri robotu... A teda uz aj teraz mozno... neviem, ci ti urad prace nejaku najde... ak si nenajdes sama... Takze to je podla mna az posledna moznost (otazka, ci vobec budes mat narok na nezamestnanecke)...

eleanor2510
16. apr 2025

Ak ti tie peniaze vykryju leto, tak urcite ostat. Ak 1. 6. odídeš, nemas vobec istotu, ze si najdes pracu hned. Na urad prace sa moc netreba spoliehat. A pracu si mozes hladat aj popri tejto dohode, ale budes mat aspon nieco v rukach.

nacomeno2
autor
16. apr 2025

Asi máte pravdu, zostanem radšej na dohodu a uvidí sa. Na úrad práce sa nespolieham, tam ide len zdravotku 😅 ja som len bola neistá z toho, že nebudem mať hneď po škole tpp

nelca84
16. apr 2025

@nacomeno2 ak stratis statut studenta, mozes na dohodu o pracovnej cinnosti pracovat max. 10 hodin tyzdenne...