Doručenie pracovnej zmluvy na úrad práce

biela.pani
1. apr 2014

Ahojte,

chcem Vás požiadať o radu. Som evidovaná na UP a od dnešného dňa som sa zamestnala. Dnes som dostala aj podpísanú pracovnú zmluvu. Musím túto zmluvu zobrať na úrad práce ja osobne, alebo to môže urobiť niekto za mňa, či by som to mohla poslať aj naskenované mailom? Do koľkých dní musím zmluvu doručiť na úrad práce. Ďakujem za každú radu. 🙂

shrekula
1. apr 2014

no nie som si istá, ale tak sa mi zdá, že každú zmenu musíš hlásiť do troch dní a pracovnú zmluvu pokiaľ nemôžeš zaniesť osobne, pretože si v práci, môžeš poslať po niekom. ale zavolala by som svojej sprostredkovateľke, pretože musíš odovzdať aj preukaz o evidencii nielen kópiu zmluvy, a do zdravotnej poisťovni je tiež potrebný odniesť doklad o vyradení z evidencie, ktorý ti vyhotovia na NUP. ale ten ti asi pošlú.

silvia07
1. apr 2014

Ja som poslala po mm, lebo som musela ist hned na 2tyzdnove skolenie mimo nasho mesta. A je to tusim do 7 kalendarnych dni.

monicm
1. apr 2014

@biela.pani zavolaj sprostredokovateľke a tá ti povie presne čo a ako,čo treba doniesť,preniesť,zaniesť,vyniesť.................čo ked tu niektorá na niečo zabudneme a ty budeš mať zbytočné problémy.inak,blahoželám k práci,nech sa dobre pracuje 🙂

biela.pani
autor
1. apr 2014

Ďakujem

2jurkovia
20. sep 2018

Nie som si istá či píšem do správnej témy ale skúsim to. Jedna sa o moju kamarátku, ktorá nastúpila od 15.6.2017 do zamestnania. Do toho dátumu bola na predĺženej rodičovskej dovolenke. Od 1.4.2019 bude bez zamestnania (robila zástup kočke, ktorá má mimino). Má nárok na podporu keď nepodrobila v zamestnaní 750 dni?