icon

Dostanú štátni zamestnanci odmenu 800 EUR?

25. apr 2025

Baby máme neake nove info ?Dostanu statny zamestnanci odmenu 800e?

Strana
z2
dundulica
25. apr 2025

isto dostanú, my živnostníci sa im na ňu skladáme

melanta
25. apr 2025
@dundulica

@dundulica neskutočne úbohý komentár. A hlavne ak pomyslím, že väčšina živnostníkov využíva paušálne náklady. Takže najviac odvodov platia zamestnanci s dobrým príjmom a podnikatelia, ktorí odvádzajú vysoké reálne odvody. Živnostníci sa na tomto podieľajú najmenej. Mimochodom, vieš o tom, že nebyť štátnym zamestancov, nemá naše deti kto účiť, v nemocniciach nemá kto zachraňovať životy, nemá nás kto chrániť atď? Nikto ti nekáže podnikať a závidieť štátnym zamestnancom ich "super" mzdy.

melanta
25. apr 2025
terina25
25. apr 2025

Zatial je ticho. Myslim si,ze nie

dundulica
25. apr 2025
@melanta

@dundulica neskutočne úbohý komentár. A hlavne ak pomyslím, že väčšina živnostníkov využíva paušálne náklady. Takže najviac odvodov platia zamestnanci s dobrým príjmom a podnikatelia, ktorí odvádzajú vysoké reálne odvody. Živnostníci sa na tomto podieľajú najmenej. Mimochodom, vieš o tom, že nebyť štátnym zamestancov, nemá naše deti kto účiť, v nemocniciach nemá kto zachraňovať životy, nemá nás kto chrániť atď? Nikto ti nekáže podnikať a závidieť štátnym zamestnancom ich "super" mzdy.

@melanta vždy múdra, ja viem koľko platím celý život a čo všetko nemám nárok

melanta
25. apr 2025
@dundulica

@melanta vždy múdra, ja viem koľko platím celý život a čo všetko nemám nárok

@dundulica lepšie byť múdra, ako závistlivá 😀

dundulica
25. apr 2025
@melanta

@dundulica lepšie byť múdra, ako závistlivá 😀

@melanta svätá pravda, a aj arabsky vieš

simca06022011
25. apr 2025
@melanta

@melanta strasne jednostranny pohlad. JJa nepoznam pana podnikatela srockara, ktory by sa isiel pretrhnut platit cokolvek. Riadny szco, ktory nema prijem par tisic eur, lebo v podstate robi "zavislu pracu", si nepomoze ani pausalom, ani odovdom a daniam sa nevyhne tiez. V konecnom dosledku plati viac. Tak treba menej zhadzovat podnikatelov ako celok. Je fakt, ze statna sprava je cierna diera a ked im chcu davat, tak nech zacne ta statna sprava zarabat a setrit, a ked je to oblast kde sa neda, tak nech zacnu ludom zlahcovat zivot a nie komplikovat, aby nemuseli riesit, ze im niekto zavidi odmeny.

Jasne, zamestnanci s vysokymi prijmami to maju tiez s inymi danami a odvodmi.. ale taky zamestnec akutalne nie je zdierany vsetkymi inymi danami a poplatkami + porovnavat zamestnacov s podnikatelmi vobec je ako porovnavat jablka s hruskami :DDD Ale to je ina tema.

melanta
25. apr 2025
@simca06022011

@melanta strasne jednostranny pohlad. JJa nepoznam pana podnikatela srockara, ktory by sa isiel pretrhnut platit cokolvek. Riadny szco, ktory nema prijem par tisic eur, lebo v podstate robi "zavislu pracu", si nepomoze ani pausalom, ani odovdom a daniam sa nevyhne tiez. V konecnom dosledku plati viac. Tak treba menej zhadzovat podnikatelov ako celok. Je fakt, ze statna sprava je cierna diera a ked im chcu davat, tak nech zacne ta statna sprava zarabat a setrit, a ked je to oblast kde sa neda, tak nech zacnu ludom zlahcovat zivot a nie komplikovat, aby nemuseli riesit, ze im niekto zavidi odmeny.

Jasne, zamestnanci s vysokymi prijmami to maju tiez s inymi danami a odvodmi.. ale taky zamestnec akutalne nie je zdierany vsetkymi inymi danami a poplatkami + porovnavat zamestnacov s podnikatelmi vobec je ako porovnavat jablka s hruskami :DDD Ale to je ina tema.

@simca06022011 ja mám dlhoročnú skúsenosť ako zamestnanec, potom SZČO aj ako s.r.o. A stojím si za svojim názorom. Komentár, na ktorý som reagovala, je primitívny a úbohý. Áno, súhlasím, že štátna správa je čierna diera. Na druhej strane, väčšina zamestnancov nie je toho vinníkom a môžeme byť radi, že tú prácu sú ochotní vykonávať. Ak chce autorka blbého komentára niečo riešiť, nech ide voliť, vždy keď treba, nech nevolí túto zberbu, nech chodí na protesty, nech bojuje týmto spôsobom proti tomu, aby bola štátna správa čiernou dierou. Nie blbými komentármi voči ľuďom, ktorí sú ochotní robiť pre štát a teda aj pre každého jedného z nás za poväčšine nízke mzdy.

dundulica
25. apr 2025
@melanta

@simca06022011 ja mám dlhoročnú skúsenosť ako zamestnanec, potom SZČO aj ako s.r.o. A stojím si za svojim názorom. Komentár, na ktorý som reagovala, je primitívny a úbohý. Áno, súhlasím, že štátna správa je čierna diera. Na druhej strane, väčšina zamestnancov nie je toho vinníkom a môžeme byť radi, že tú prácu sú ochotní vykonávať. Ak chce autorka blbého komentára niečo riešiť, nech ide voliť, vždy keď treba, nech nevolí túto zberbu, nech chodí na protesty, nech bojuje týmto spôsobom proti tomu, aby bola štátna správa čiernou dierou. Nie blbými komentármi voči ľuďom, ktorí sú ochotní robiť pre štát a teda aj pre každého jedného z nás za poväčšine nízke mzdy.

@melanta teraz si už úplne mimo, tak ti pripisujem ešte schopnosť robiť dokonalé psychologické analýzy o človeku na základe pol vety, bravo pani dokonalá

autor
25. apr 2025
@melanta

@melanta Dámy boze ved to bola len otazka ci niekto nevie nieco nove 😒to fakt ako clovek sa tu uz nemoze ani nic opytat ?

simca06022011
25. apr 2025
@melanta

@melanta ja mam skusenosti viac nez dost tiez :D

mimochodom, vacsina tych ludi sa v tej statnej sprave zasiva a to je fakt (zase ale zalezi na profesii, lebo teda, je tam kadekto, nie len uradnici a pod). To nie je"ze su ochotni tam robit". K tomu sa ale uz ani nejdem vyjadrovat.
Ak chcu zmenu, zmenit pohlad obcanov na ich pracu = nech zacnu zmeny robit zvnutra a necakaju na zmeny z kade tade. Mozno keby pre stat nerobilo neefektivne take mnozstvo ludi, bolo by aj na vyssie mzdy.

markusrasford
25. apr 2025
@melanta

@melanta ináč ty veľmi vieš trepať. Najviac peňazí do štátnej pokladnice tečú z veľkých firiem. Koľko vás je štátnych zamestnancov co zachraňujete tento štát? Na Slovensku neexistujú súkromné školy? nemocnice? súkromné SBS ký? Tieto inštitúcie neprispievaju?

mimaapeto
25. apr 2025

(12) Služobný úrad poskytne štátnemu zamestnancovi, ktorého štátnozamestnanecký pomer trvá ku dňu
31. mája 2025, odmenu podľa § 142 ods. 1 písm. a) zákona o štátnej službe v sume 800 eur, za predpokladu,
že nevznikne nárok na odmenu z kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa. Odmena bude vyplatená vo
výplatnom termíne za mesiac máj 2025. Ak štátny zamestnanec vykonáva štátnu službu v kratšom
týždennom služobnom čase, ako je ustanovený týždenný služobný čas, odmena podľa prvej vety sa
pomerne kráti.“

kolektívna zmluva píše takto.. tvoja ako?

veronika9389
2. máj 2025

Myslím, že 30.4 to bolo schválené že áno

zopka
2. máj 2025

Myslím, že každá oblasť to má inak. Mimaapeto by mohli napísať, kde im tých 800 dajú. Tuším som videla, že dajú policajtom, hasičom. Všeobecne sa vyhovárajú, že stále zástupcovia Združenia miest a obcí odmietajú podpísať vyššie kolektívne zmluvy.
Kým nebudú podpísané vyššie kolektívne zmluvy, nie je vraj nárok na odmenu 800 EUR. Ale ak si to niekto vo svojej oblasti vydupal, tak to má.

banana10
3. máj 2025

Ucitelia ano, verejna sprava nie, pre nich nie su peniaze

mimaapeto
3. máj 2025
@zopka

Myslím, že každá oblasť to má inak. Mimaapeto by mohli napísať, kde im tých 800 dajú. Tuším som videla, že dajú policajtom, hasičom. Všeobecne sa vyhovárajú, že stále zástupcovia Združenia miest a obcí odmietajú podpísať vyššie kolektívne zmluvy.
Kým nebudú podpísané vyššie kolektívne zmluvy, nie je vraj nárok na odmenu 800 EUR. Ale ak si to niekto vo svojej oblasti vydupal, tak to má.

@zopka okresný úrad...

sulavikova
3. máj 2025
@dundulica

@dundulica Zamestnanci chodia do práce, dostávajú mzdu, platia dane a občas dostanú takúto “náplasť”, ktorú im sprosto závidíte a ešte sa s tým pochválite.

komet
4. máj 2025

Neviem pod akým sektorom robíš ale mne bolo povedané že dostaneme robím pod ministerstvo vnútra (okresný úrad ) ja som ešte na RD takže netuším či sa to týka aj mňa 😅ale skôr nie ako áno

komet
4. máj 2025
@mimaapeto

(12) Služobný úrad poskytne štátnemu zamestnancovi, ktorého štátnozamestnanecký pomer trvá ku dňu
31. mája 2025, odmenu podľa § 142 ods. 1 písm. a) zákona o štátnej službe v sume 800 eur, za predpokladu,
že nevznikne nárok na odmenu z kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa. Odmena bude vyplatená vo
výplatnom termíne za mesiac máj 2025. Ak štátny zamestnanec vykonáva štátnu službu v kratšom
týždennom služobnom čase, ako je ustanovený týždenný služobný čas, odmena podľa prvej vety sa
pomerne kráti.“

@mimaapeto pod aký sektor patria please. ?

fajnovka2
5. máj 2025

Ja som konkrétne na OcU
Asi sa teším zbytočne ze???

Och

komet
6. máj 2025
@fajnovka2

Ja som konkrétne na OcU
Asi sa teším zbytočne ze???

Och

@fajnovka2 ako rada by som ti odpovedala ale netuším snáď prídu.

luckagu
6. máj 2025
@mimaapeto

pomerne kráti.“

@mimaapeto ahoj prosím ťa chcem sa opýtať ci nahodou nebudes vedieť, pracujem v štatnej nemocnici ale ako THP pracovnik ( sekretarka ) ako to je s nami? Mame narok aj my na odmenu ci nie? Stale sa na nas zabuda ked dostavaju zdravotnicky pracovnici odmenu tak my nie lebo nie sme zdravotnici ked dostavaju ostatny tak my zase nie lebo pracujeme v zdravotnictve. Žiadnu odmenu doteraz sme nemali a fakt uz neviem kde patrime. Ked sa zvyšuje mzda verejnym pracovnikom alebo v štatnej sprave tak sa zvyšuje aj nam ale odmeny nie.

katrenka111
6. máj 2025

Týka sa to aj zamestnancov UP a Soc.poistovne?

rebeka25
6. máj 2025
@katrenka111

Týka sa to aj zamestnancov UP a Soc.poistovne?

@katrenka111 ano (UP)

katrenka111
6. máj 2025
@rebeka25

@katrenka111 ano (UP)

@rebeka25 soc.poistovne nie?

darinka177
6. máj 2025
@rebeka25

@katrenka111 ano (UP)

@katrenka111
@rebeka25 Soc.poist. Nie? Neviete náhodou?

rebeka25
6. máj 2025
@darinka177

@katrenka111
@rebeka25 Soc.poist. Nie? Neviete náhodou?

@katrenka111
@darinka177 ja som to myslela tak ze u nas na UP hovoria ze dostaneme. A ked na UP ano tak urcite aj socpoist ved patrime pod jedno.

dominikakoll
6. máj 2025

Sociálnej poisťovne nie, to je verejnoprospesna. Pýtala som sa aj na vyššom mieste. Vraj my určite nie. Ale tie o mesiac neskôr by mali byť. No koľko neviem

Strana
z2