icon

Doučovanie praktických vecí zo zdravotnej školy

hsjdudhdbd
16. jan 2023

Dobry den mam chut biekoho zaucat 😁znie to smiesne ale som nabita informaciami zo skoly. Mam vysoku skolu mgr sestricka 4roky praxe a mam strasnu chut vysvetlovat biekomu kto biecomu nerozumie z praxe ohladom aplikacii injekcii atd…… 😁

Strana
z2
badimeria
16. jan 2023

@hsjdudhdbd môžeš mne študujem 😉

aurelava
17. jan 2023

@hsjdudhdbd chcela by som ísť na nejaký zdravotnícky odbor na VŠ ;)

trgypadl
17. jan 2023

@hsjdudhdbd chodia k Vam studenti na prax??

oslo1
17. jan 2023

Chod sestrickovat a popri tom uc osetrovatelstvo studentky.
Ja tak predavam vedomosti a skusenosti. Prax mam ale vyse 20 rokov z roznych odveti.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@badimeria mas spravu

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@trgypadl ano chodia do kazdej nemocnice chodia

modrykolibrik
17. jan 2023

@hsjdudhdbd možno budem znieť hnusne ale čo ich chceš akože učiť? Na to je škola. Máš na to kvalifikáciu? Vzdelanie? Koľko máš rokov. Pretože ak má ma učiť stará skúsená sestra alebo nejaké 28 ročne ucho tak si vyberiem tu starú sestru, ktorá má dokáže naučiť ozaj niečo. 4 roky je podľa mňa malo. Ja mam 17 rokov praxe a zaúčam nové kolegyne v praci. Učím ich ozaj také veci co im škola ani prax v škole nedá.

modrykolibrik
17. jan 2023

@hsjdudhdbd a ozaj si neviem predstaviť ako ich chceš cez teóriu naučiť pichať napríklad človeka co ma slabe žily, alebo ziadne. Ten človek sa to naučí iba ak bude každý deň pichať

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@modrykolibrik mozno poradit mozno nejake otazky ohladom realnej praxe pri nastupe do prace ocakavania a realita maldych ludi ktory poriadne nevedia do coho idu vyber skoly a tak 🙂 je toho ako sa da ludom pomoct aj radou ˇˇˇ tak nevyskakuj

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@modrykolibrik podla mna je malo ked niekto chodi externe 2roky a robi sa ze je sestra a daju ju samej do nocnej aj to sa stava ;) to len k tomu ze ;4roky su malo vecsi extrem je dva externe 🙂

trgypadl
17. jan 2023

@hsjdudhdbd tak sa skus poinformovat na fakulte odkiaľ chodia študenti

modrykolibrik
17. jan 2023

@hsjdudhdbd stále nechápem zmysel CO im chceš radiť? Véd keď chcú vediet, všetko sa dozvedia priamo od vrchnej sestry. Neviem koľko máš rokov ale si podľa mňa mladučká na to aby si niekomu radila. Keď budeš mat odsluzenych aspoň 15 rokov potom môžeš niekomu radiť. Za to ze máš MGR. neznamená,že aj dostatočne skúsenosti a schopnosti. Uvedom si,že to čo im ty hovoríš môže mať vplyv na ich prácu, keď si budú myslieť, že to tak skutočne ma byt.

modrykolibrik
17. jan 2023

@hsjdudhdbd a ďalšia vec praktická sestra ktorá má večerné 2r. Štúdium môže byť scchopnejsia ako sestra s Mgr. titulom. Už viac krát som to zažila,že boli schopné sie ako normálne sestry.

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@modrykolibrik uz som to pisala v sprave nebudem sa opakovat

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@modrykolibrik a co ty vies kolko rokov praxe mam odsluzenych ske kvalifikacie atd…. Nevies absolutne nic o mne a pises tu ako majsterka sveta nemas len ty roky praxe a narocne sluzby za sebou nemysli si

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@modrykolibrik tak ja som potom zazila asi len tie ktore si to rychlo dorobili aby mali vyssi plat ˇˇˇ smutne ale tak som to videla dlhe roky

hsjdudhdbd
autor
17. jan 2023

@modrykolibrik
Ano moze byt prakticka sestra schopnejsia to je pravda ale ja som to bohuzial nevidela ˇˇˇ niekedy je sanitarka sikovnejsia ako sestra aj to je pravda ˇˇˇˇ o tomto sa tu bavit nejdem kazdy vieme ako to je v nemocniciach kto to tam zazil to je na dlhe rozpravanie

jane1987
17. jan 2023

@hsjdudhdbd uprimne, "mila" kolegyna, teba by som vo svojej praxi nechcela stretnut. Ja mam respekt a akceptujem kolegyne, ktore su skromne a sikovne a vedia vychadzat s kolegami i pacientami, ale co tu ty predvadzas, tak to ma daleko od rozumneho a skromneho cloveka.

lenjaona
17. jan 2023

@hsjdudhdbd ja mam v rodine 3 zdravotne sestry 😁
Dve z toho majú roky praxe, a poviem vám že sú schopné a tie znalosti
A pre mňa sú ako prvá pomoc pri hocijakom zdravotnom probléme 😊
Ale popravde aj mňa by zaujímalo veľa vecí zo zdravotníctva, napr čo znamenajú skratky vo výsledkoch na papieroch, keby nebolo sesternici nema to poriadne kto vysvetliť

modrykolibrik
17. jan 2023

@hsjdudhdbd no to neviem ale chovas sa presne ako väčšina sestier ktoré si urobia vysokú školu a zrazu sú premudrele jak rádio a dehonestuju aj iné povolania ako praktické sestry. Len za to,že majú o 100 eur viac? Ja mam praktickú sestru a robím vedúcu zariadenia a vrchnú sestru. A reakcia ostatných sestier? Prečo ona a nie my? Véd nemá na to kvalifikáciu. A riaditeľka im povedala ,,Možno nemá vysokú školu ošetrovateľstva, ale má viac skúseností ako všetky vy dohromady"

modrykolibrik
17. jan 2023

@hsjdudhdbd prepáč ale porovnávať sanitára ktorý nemá ani maturitu s praktickou sestrou, tak to niečo o tebe vypoveda

trgypadl
17. jan 2023

@modrykolibrik no ale vies, ze by si nemala robit veducu funkciu bez potrebneho vzdelania? A prave od Teba mi pride, ze si trosku povysenecka... Prepac, ale vacsina co ma výšku si ju zial robit musela lebo bolo. Obdobie, ked zdravotnickych asistentov nechceli moc prijimat, ze sa im to neoplati.... Radsej zobrali sanitara a sestru

trgypadl
17. jan 2023

@modrykolibrik a za dalsie by ma celkom zaujimalo, kde si nabrala 17 rokov praxe, ked prakticka sestra bezi pae rokov

modrykolibrik
17. jan 2023

@trgypadl ja sa nepovysujem len poukazujem na to ze nie vždy to tak je. Áno nemám kvalifikáciu ale tu to to nikto nerieši. Pre nich je podstatne ze dokážem spraviť prácu vrchnej bez toho aby ma to niekto učil.

trgypadl
17. jan 2023

@modrykolibrik prepac, ale znie to tak

modrykolibrik
17. jan 2023

@trgypadl ja som v zdravotníctve už od roku 2005 takže oprava už to je skoro 18 rokov

modrykolibrik
17. jan 2023

@trgypadl a praktická sestra teda zdravotnícky asistent je od roku 2001

trgypadl
17. jan 2023

@modrykolibrik a?? Pred praktickou sestrou si mala aku poziciu??

modrykolibrik
17. jan 2023

@trgypadl zdravotnicky asistent ale to je jedno a to iste

Strana
z2