icon

Dôvody ukončenia pracovného pomeru v skúšobnej dobe

2. nov 2025

Napiste zaco vam dali vypoved v skusobnej dobe alebo vy sami . Anonymne jasne 🙂 Ja zacnem “povedala som medzi recou kolegyni na zmene , ze v skusobnej dobe mozem kedykolvek odist” na druhy den rano ma cakala vypoved na stole 😀

simona20201309
2. nov 2025

@anonym_autor ale je ti jasne ze ta výpoveď nebola kvôli tomu co si povedala? Skôr si asi vystupovala arogantne a drzo

amdornik
2. nov 2025

prechodne som robila v súkromnej firme, ktorá sa zaoberala kadečím. boli to mladí, úspešní ľudia, firma bola rozbehnutá viacerými smermi a vykazovala zisky, perspektíva výborná. prepustili ma v SD len z dôvodu, že všetko tam boli ľudia od 22 do 30 rokov (30-ročný bol už "starý"), ja som mala 45. a odmietala som sa každý týždeň zúčastňovať tých ich smiešnych teambuilingov, či ako sa tomu nadáva. raz kone, inokedy paintball, potom zas akási diskotéka, vináreň, bar, stále niečo. ja som na to už bola stará a mala som doma dieťa, ktoré som nemienila každú chvíľu nechávať do noci samé doma. a hlavne, také hlúposti som už mala dávno za sebou. akože fakt, každý týždeň. takže očividne som "nezapadla". ale pustili ma štedro. pred Vianocami (tuším okolo 17.-18.) ma zavolal najhlavnejší šéfko, povedal mi, že ma budú evidovať až do 31.12. ako zamestnanú, ale že teda nevyhovujem, bla bla. čiže som bola pol decembra doma bez povinností, plat mi bežal, dali mi aj stravné lístky do konca decembra (za pracovné dni) + prihodili asi 200 eur odmeny navyše na Vianoce. a hlavne, asi sa cítili trápne, lebo vedeli, že to urobia už od začiatku, vedeli, že odchádzam z inej roboty kvôli tejto práci...

do týždňa som sa dozvedela, že oni na toto miesto chceli úplne inú babu (zas nejaká mladučká), ale ona pracovala inde a musela podať žiadosť s 2-mesačnou výpovednou dobou. čo presne sedelo, lebo mňa prijali v polovici októbra. čiže ona podala výpoveď asi v novembri a čakali na ňu do konca decembra. čiže ma prakticky ťahali za nos už na pohovore, kde som im povedala, že tú prácu naozaj veľmi chcem a som ochotná kvôli nej odísť z tej predchádzajúcej. preto boli takí štedrí pred tými Vianocami.

a0
2. nov 2025

Odišla som v skúšobnej dobe, lebo som dostala lepšiu ponuku. Teda myslela som si, že lepšiu. To bola len lepšia skúška trpezlivosti, nervov a mentálnej odolnosti voči idiotom 😂

autor
2. nov 2025
@simona20201309

@anonym_autor ale je ti jasne ze ta výpoveď nebola kvôli tomu co si povedala? Skôr si asi vystupovala arogantne a drzo

@simona20201309 A ty si tam bola ze vies takto presne dovod ?🤔 lebo vôbec to teda takto nebolo. Skor ma to posunulo k naj praci kde som uz 5 rokov.

autor
2. nov 2025
@a0

Odišla som v skúšobnej dobe, lebo som dostala lepšiu ponuku. Teda myslela som si, že lepšiu. To bola len lepšia skúška trpezlivosti, nervov a mentálnej odolnosti voči idiotom 😂

@a0 😂🙌🏻

autor
2. nov 2025
@amdornik

prechodne som robila v súkromnej firme, ktorá sa zaoberala kadečím. boli to mladí, úspešní ľudia, firma bola rozbehnutá viacerými smermi a vykazovala zisky, perspektíva výborná. prepustili ma v SD len z dôvodu, že všetko tam boli ľudia od 22 do 30 rokov (30-ročný bol už "starý"), ja som mala 45. a odmietala som sa každý týždeň zúčastňovať tých ich smiešnych teambuilingov, či ako sa tomu nadáva. raz kone, inokedy paintball, potom zas akási diskotéka, vináreň, bar, stále niečo. ja som na to už bola stará a mala som doma dieťa, ktoré som nemienila každú chvíľu nechávať do noci samé doma. a hlavne, také hlúposti som už mala dávno za sebou. akože fakt, každý týždeň. takže očividne som "nezapadla". ale pustili ma štedro. pred Vianocami (tuším okolo 17.-18.) ma zavolal najhlavnejší šéfko, povedal mi, že ma budú evidovať až do 31.12. ako zamestnanú, ale že teda nevyhovujem, bla bla. čiže som bola pol decembra doma bez povinností, plat mi bežal, dali mi aj stravné lístky do konca decembra (za pracovné dni) + prihodili asi 200 eur odmeny navyše na Vianoce. a hlavne, asi sa cítili trápne, lebo vedeli, že to urobia už od začiatku, vedeli, že odchádzam z inej roboty kvôli tejto práci...

do týždňa som sa dozvedela, že oni na toto miesto chceli úplne inú babu (zas nejaká mladučká), ale ona pracovala inde a musela podať žiadosť s 2-mesačnou výpovednou dobou. čo presne sedelo, lebo mňa prijali v polovici októbra. čiže ona podala výpoveď asi v novembri a čakali na ňu do konca decembra. čiže ma prakticky ťahali za nos už na pohovore, kde som im povedala, že tú prácu naozaj veľmi chcem a som ochotná kvôli nej odísť z tej predchádzajúcej. preto boli takí štedrí pred tými Vianocami.

@amdornik boze to by clovek fakt neveril ak by nezazil🥲🙌🏻

a0
2. nov 2025
@anonym_autor

@a0 😂🙌🏻

@anonym_autor na druhú stranu podotknem, že tretiu prácu som si vyberala veeeeeeľmi opatrne a starostlivo 😂. Takže mi to do života veľa dalo.

anonym_07d59c
2. nov 2025

zasa to tu riesis? tie slova najskor neboli dovodom ale tvoje spravanie

anonym_22e9b2
2. nov 2025
@anonym_autor

@simona20201309 A ty si tam bola ze vies takto presne dovod ?🤔 lebo vôbec to teda takto nebolo. Skor ma to posunulo k naj praci kde som uz 5 rokov.

@anonym_autor a si tu nepísala prednedávnom presne o tomto istom?

autor
2. nov 2025
@anonym_22e9b2

@anonym_autor a si tu nepísala prednedávnom presne o tomto istom?

@anonym_22e9b2 Určite nie🤔 . To bude akurat podobne vtipna nahoda. Mne sa to stalo 2020 / 8 😂 takze pomerne dost davno. Ale vcera sme na vecierku zacali rozoberat tuto temu a tak ma napadlo ze vramci “srandy” sa to tu opytam🤷🏻‍♀️nič viac

autor
2. nov 2025
@a0

@anonym_autor na druhú stranu podotknem, že tretiu prácu som si vyberala veeeeeeľmi opatrne a starostlivo 😂. Takže mi to do života veľa dalo.

@a0 presne😊tieto skusenosti co aj vcera hovorili kolegovia .. ja mam pocit ze sa to proste cloveku musi stat aby dosiel k praci ktora je naozaj prenho

anonym_22e9b2
2. nov 2025
anonym_81376d
2. nov 2025

Ja som prepustila v skúšobnej dobe mladú slečnu, ktorá neustále chodila neskoro a nebolo na ňu fakt žiadne spolahnutie. Pritom vzdelanie mala výborne a vyzerala k svetu. A potom slobodnú matku, ktorá bola neustále na OCR s pomerne veľkým deckom a myslela si, že status slobodná matka ju bude chrániť pred všetkými povinnosťami. A ešte vlastného synovca - bol lenivý ako voš a ju všetkému mal hlúpe reči a stále mal mobil v ruke. Jeho matka a brat mi to dlho nevedeli odpustiť, najmä potom ako som na jeho miesto vzala jeho bývalého spolužiaka. Časom pochopili a dnes sa už normálne bavíme.

autor
2. nov 2025
@anonym_22e9b2

@anonym_22e9b2 tvl tak to je tak isto kategoria extrem. Mam co zajtra ukazovat kolegom

anonym_9e802b
2. nov 2025

Nastupila som do jednej prace s tym, ze som vedela, ze najneskor posledny mesiac skusobnej doby odidem (potrebovala som € a navyse som musela obnovit pracovne povolenie - este sme neboli v EU, boli tam lehoty nemohla som vypustit ani den. ale vedela som, ze pojdem do mojej vysnivanej firmy len datum nastupu bol neskor ako som potrebovala. V tej firme so mnou neboli spokojny a ja som ich mala na haku. Po mesiaci som povolenie obnovila a na druhy den som odisla a flakala sa do konca tyzdna, v pondelon som nastupila do novej prace. S jednou kolegynou sme ostali super kamosky … aj mi povedala, ze tusiöa, ze nieco nepasuje … len netrafila, co …

anonym_9b1c0f
3. nov 2025

@anonym_autor Sice som neodisla v skusobnej dobe, ale az po 6 mesiacoch, ale tak nechala som sa pekne obabrat. Dala som vypoved z prestiznej svetovej firmy kvoli vyssiemu platu. V den nastupu mi dali podpisat pracovnu zmluvu, ale plat bol o 1/3 nizsi, nez bolo dohodnute na pohovore! Nepodpisala som to a este v ten den mi predlozili novu zmluvu s platom podla dohody. Nuz ale dali mi dobu urcitu na 1/2 roka - vtedy som este nevedela, ze firma je pred krachom a moju sefku do 1/2 roka vyhodia a mne zmluvu tiez nepredlzili, vedeli to uz pri mojom nastupe. Asi to tak malo byt, hned potom som dostala ovela lepsi job.

anonym_df7332
3. nov 2025

@anonym_autor stalo sa mi to keď sa naposledy menila vláda. Došiel nový riaditeľ s tým že síce je so mnou spokojný ale má svoju známu ktorú chce na moje miesto. Takto rovno do očí mi to povedal. Som rozdychavala ešte pol roka toto.

anonym_e5eaad
4. nov 2025
@anonym_81376d

Ja som prepustila v skúšobnej dobe mladú slečnu, ktorá neustále chodila neskoro a nebolo na ňu fakt žiadne spolahnutie. Pritom vzdelanie mala výborne a vyzerala k svetu. A potom slobodnú matku, ktorá bola neustále na OCR s pomerne veľkým deckom a myslela si, že status slobodná matka ju bude chrániť pred všetkými povinnosťami. A ešte vlastného synovca - bol lenivý ako voš a ju všetkému mal hlúpe reči a stále mal mobil v ruke. Jeho matka a brat mi to dlho nevedeli odpustiť, najmä potom ako som na jeho miesto vzala jeho bývalého spolužiaka. Časom pochopili a dnes sa už normálne bavíme.

@anonym_81376d Máte môj rešpekt, že používate rovnaký meter na každého bez ohľadu na to, či je príbuzný, či nie 👍