Dovolenka pri skrátenom úväzku
Ahojte, chcem sa opýtať.
Idme pracovať na skrátený úväzok 20 hodín.
Budem pracovať víkendy (Piatok 4 hodiny + Sobota/Nedela 8 hodín.)
Koľko dní dovolenky mi prináleží pri skrátenom úväzku?
Mám nárok na 20 dní, mám to brať tak že mi bude prináležať len 10 dní dovolenky ? Keďže mám polovicu hodín? Ďakujem.
@peter1peter9 bude ti prinalezat 80 hodín dovolenky. Ak máš teda do 33 rokov a bez detí.
@peter1peter9 nárok na dovolenku sa vyjadruje v týždňoch, to su 4 týždne a čo zodpovedá počtu hodín počas zmeny, v ktorých si čerpáš dovolenku, v piatok 4 hod, sob alebo nedeľa 8 hodín.
V priemere jeden tvoj týždeň dovolenky zodpovedá 3 dnom a 20 hodinám; ročne 12 dni dovolenky = 80 hodín.
Ak to však v dochádzke či mzdovom systéme nastavia akokoľvek, plati stále 4 týždne = 80 hodín (skrátený uvazok).
Dobrý deň
Prosím vás chcem sa spýtať od 27.1.25 som sa zamestnala na polovičný úväzok/5 hodín.
Môj pracovný pomer bude trvať do konca mesiaca november 25.Viete mi povedať koľko mám nárok na dovolenku,mám deti a po 33r
Dobrý deň
Prosím vás chcem sa spýtať od 27.1.25 som sa zamestnala na polovičný úväzok/5 hodín.
Môj pracovný pomer bude trvať do konca mesiaca november 25.Viete mi povedať koľko mám nárok na dovolenku,mám deti a po 33r
@anina245 Za každý cely odpracovaný mesiac, u teba teda 02-11, vzniká nárok na 1/12 z 5 týždňov, ak pracuješ pravidelne pond-piatok (narok z 25dni). Polovičný uvazok je 4 hod nie 5 hodín, neviem teda ci myslis skrátený alebo si sa pomýlila.
Tvoja dovolenka je teda 4,1 týždňa t.j. 21 dni = 105 hodín.
@anina245 Za každý cely odpracovaný mesiac, u teba teda 02-11, vzniká nárok na 1/12 z 5 týždňov, ak pracuješ pravidelne pond-piatok (narok z 25dni). Polovičný uvazok je 4 hod nie 5 hodín, neviem teda ci myslis skrátený alebo si sa pomýlila.
Tvoja dovolenka je teda 4,1 týždňa t.j. 21 dni = 105 hodín.
@tiika mám stanovený 20 hod/týždenne
Moja pracovná doba je od 8-13 celý týždeň
@tiika nie robím celý týždeň ,tak mám v zmluve dane 20 hodín týždenne
@anina245 Takze pracuješ viac ako máš na zmluve, 25 h nie 20h? Prečo? Máš všetko zaplatené?
Pokial napíšeš všetky relevantne informácie, nemusím ich ťahať a domýšľať si, je možné adekvátne k tomu poradiť.
Tvoja dovolenka je teda 4,1 týždňa, 21 dni t.j 84h (ako mas na zmluve) alebo 105h
@anina245 Takze pracuješ viac ako máš na zmluve, 25 h nie 20h? Prečo? Máš všetko zaplatené?
Pokial napíšeš všetky relevantne informácie, nemusím ich ťahať a domýšľať si, je možné adekvátne k tomu poradiť.
Tvoja dovolenka je teda 4,1 týždňa, 21 dni t.j 84h (ako mas na zmluve) alebo 105h
@tiika áno pracujem 25h /5 dní v týždni
A nie ako na zmluve,mám všetko zaplatené není som o nič kratena
@tiika áno pracujem 25h /5 dní v týždni
A nie ako na zmluve,mám všetko zaplatené není som o nič kratena
@anina245 všetko máš zaplatené oficiálne? Takze 5 hod týždenne ako nadcas, tj mzda + príplatok za nadcas a tvoja priem.hodinová mzda je významne vyššia, než na zmluve. Potom 1 deň dovolenky = 4 hod, s tým, že sa v nej ten vyšší zárobok odzrkadlí.

mas 20 dni, ale preplatene budes mat len 4 hodiny