Dovolenka v prác - konflikt s kolegyňou
Ahojte,
v lete chceme ísť na dovolenku k moru konečne po 11-tich rokoch, v júni alebo júli, je to 7pracovných dní a v auguste potrebujem dva týždne voľná kvôli deťom, nemám ich kde dať. Ostatné dni v lete mám poriešené.
Ide o to, že keď som prišla za kolegyňou s tým, že by som to takto potrebovala nastaviť, že som si vedomá že štandardne sa berú len dva týždne, len teda by som bola rada ak by s tým súhlasila, tak mi povedala že nie nemôžem. Keď som sa jej spýtala, že prečo s tým nesúhlasí tak mi povedala, že aj ona bude mať iba dva týždne, takže musím mať aj ja iba dva týždne. Povedala som jej, že ak by mala malé deti a potrebovala by viac voľna v lete kvôli deťom, že ja by som s tým nemala problém. Že aj ona nech si teda vezme 3 týždne voľna(celý rok počúvam o tom ako miluje leto a ako toto obdobie zbožňuje)
Môj manžel mi hovorí, že ak nebudeme mať kde v lete dať deti, že mám dokonca nárok na OCR. Musela by som to zvažovať ako krajné riešenie.
Mrzí ma to po ľudskej stránke, sme na rovnakej pozícii. Na začiatku môjho prac. pomeru mi veľmi strpčovala život, na začiatku som jej vôbec neprotirečila, bola som nová a hlavne zamestnávateľ mi ponúkol prácu len na skrátený úväzok čo mi vyhovovalo kvôli deťom. Som typ zamestnanca, ktorý nezneužíva PN/OCR a celkovo sa snažím vychádzať s kolektívom dobre, rada sa učím nové vec.
Ešte aby som nezabudla, kolegyňa chce ísť študovať od septembra školu, to znamená, že jeden deň v týždni bude preč. Ja som jej povedala, že ja s tým nemám problém a že jej držím palce. A raz dokonca už nemala žiadnu dovolenku na konci roka a potrebovala si niečo súkromné vybaviť neodkladne, ja som v ten deň dlhodobo už mala nahlásenú celodennu dovolenku a aj tak som bola ochotná z mojej dovolenky prísť na tri hodiny do práce, aby som zakryla jej zdrhnutie. Áno takto jej pomáham a ona má problém s mojou letnou dovolenkou. Som si myslela že z ľudského hľadiska nebude mať problém. A dokonca od mája máme mať aj posilu v práci. Chcem tak veľa? A ešte jedna poznámka nedá sa mi odcestovať na dovolenku k moru v auguste. Ďakujem za reakcie.
to máš tvrdé ponaučenie aké svine vedia byť ľudia. Ona si vôbec neváži že si jej pomohla - nato už dávno zabudla.
Byť tebou zoberiem v lete OČR - máš nato právo ak nechceš nechať deti samé doma.
Koľko rokov majú deti? Nepíšeš.
@anonym_autor ale vies, ze mas aj manzela, ze? Ze starostlivost nie je iba na tebe. A o vsetko sa mate delit. Ak vam to nevychadza s dovolenkou, musite sa zariadit. Zivot nie je fer, cim skor sa to naucis, tym lepsie.
@anonym_a3e803 no tak ak ste si nevšimli tak prázdniny majú dva mesiacea už koniec júna sa zacina prerábať skolka a ja mám pokryť tri týždne všetko ostatné pokrýva manžel a pani na strázenie. Je problém so škôlkou. Iný rok nie je problém
to máš tvrdé ponaučenie aké svine vedia byť ľudia. Ona si vôbec neváži že si jej pomohla - nato už dávno zabudla.
Byť tebou zoberiem v lete OČR - máš nato právo ak nechceš nechať deti samé doma.
Koľko rokov majú deti? Nepíšeš.
@anonym_a3e803
@anonym_d92fa8 4 a 6 rokov
@anonym_4c8fe4 ale ja nie som vkusne s deťmi doma za rok a pol som bola 2 krát po tri dni doma pri deťoch. To si myslím je super bilancia a to boli vo veku 3 a 5 rokov
@anonym_autor ale veď ja nikde nepíšem o tebe
4 a 6 je ešte málo aby boli samé. Jedine tou OČR by som to riešila.
@anonym_autor vypisala by som.si dovolenku na ten pobyt tj.7 prac dni a potom.v auguste na 3 prac.dni nech drzi kolegyna hubu. V auguste by som potom bud poziadala o dalsiu dovolenku alebo by som.zobrala ocrku kedze je taka moznost. Na "milu" kolegynu by som sa odteraz vysr*la a neuhla ani o milimeter.
@anonym_autor takej osobe ako ju sama opisujes by som nikdy neulahcil zivot spôsobom ako si jej to urobila prave ty(!), ze jednak zvladnes pracu za nu ked ona bude robit len 4 dni v tyzdni kôli studiu VS, alebo ked nemala dovolenku ku koncu roku tak si ju kryla, iba ta sprosto sviňa vyuzila a este vyuzijeak sa das, nikdy netreba ustupit, nikomu nic dopredu hovorit, presne ako pisali, na dovolenku je tu tvoj nadriadeny, VS studium si ma poriesit ťava arogantna / drza sama, jednoducho ked za tebou pride tvoj nadriadeny a opyta sa ta ci to das, tak mu povedz ze ten chybajuci jeden den sama nedas a do tretice, ked nebude mat uz ziadne volno, normalne to nadriadenemu ohlas, bodka, na svine len svinsky, ziadne ulavy, a samozrejme naplno vyuzi OČR a vsetky prekazky bez a s doprovodom, ked uz chory Fico zosekal podporu v nezamestnanosti, treba to vyuzit na 100%!

@anonym_a3e803 tak si vezmem len dva týždne, budem musieť ešte ukecat pani na stráženie. Moja svokra vtedy odlieta na dovolenku a moja mama mi povedala že je to na ňu už veľa, že si to mám inak zariadiť aby som sa nehnevala. Ja si to zariadim, ak pani nebude chcieť tak budem musieť byť OCr ja tie deti nemám kam dať. Ale konci ústretovosť. Ja som sa práve chcela dohodnúť aby som si tú OCr nemusela brat
@anonym_autor ale vies, ze mas aj manzela, ze? Ze starostlivost nie je iba na tebe. A o vsetko sa mate delit. Ak vam to nevychadza s dovolenkou, musite sa zariadit. Zivot nie je fer, cim skor sa to naucis, tym lepsie.