Dovolenka v práci
Dobrý deň. Je možné, ze by mi schválili v práci jeden deň dovolenky aj keď tam pracujem len 4 týždeň? Ďakujem.
Ak máš normálneho zamestnávateľa, tak sa vždy da dohodnúť
tak ono urcite zalezi v akej firme si, ale z mojich skusenosti a zo skusenosti mojich znamych by som to neodporucala (ak sa nejedna o zivot), nakolko to zamestnavatelia nemaju v oblube pustat novonastupenych na volno, aj ked je to co i len jeden den, zial. Napriklad v korporatoch to byva vcelku problem alebo na nejakej exponovanej pozicii kde mas vacsiu zodpovednost.
Nárok na dovolenku máš po 60 dňoch, takže je v poriadku ak ti dovolenku neschvália. Navyše, aj keby si tam pracovala 10 rokov, s dovolenkou disponuje zamestnávateľ, čiže môže neschváliť dovolenku vtedy, keď ty chceš. Keďže nevieme, kde pracuješ a kto je tvoj nadriadený, tak nikto ti tu neodpovie, čo urobí tvoj zamestnávateľ.
Ono je to vždy na dohode. Ja som nastúpila do novej práce 1.6. a 9.7. idem na 2 týždne na dovolenku - zamestnávateľ má už s tým bral. Asi nemusím hovoriť že do konca roka nečakám viac než 2-3 dni, keďže mi celú dovolenku preplati
Možné to je. Je to o dohode .je veľa zamestnávateľov ktorí to budú akceptovať úplne v pohode a veľa ktorí to akceptovať nebudú .
Zalezi od zamestnavatela. Moj by s tym nemal problem. Tiez som si musela brat dovolenku skor ako zakonom stanovenej lehote a nemal s tym problem.
U nás sa to dá. Väčšinou ale oznamujú ľudia už pri nástupe, napr. teraz v lete každého, koho sme vzali, tak už mal kúpenú nejakú dovolenku a šéf povedal, že ok. Ale je to len a len na dobrej vôli zamestnávateľa, takže na tvojom mieste by som šéfa veeeeeeľmi pekne poprosila a snáď to vyjde 😉.

mozne to je je to na dohode