icon

Dovolenka v práci

18. jún 2023

Dobrý deň. Je možné, ze by mi schválili v práci jeden deň dovolenky aj keď tam pracujem len 4 týždeň? Ďakujem.

mamina7070
18. jún 2023

mozne to je je to na dohode

pribinak
18. jún 2023

Ak máš normálneho zamestnávateľa, tak sa vždy da dohodnúť

barborachors
18. jún 2023

tak ono urcite zalezi v akej firme si, ale z mojich skusenosti a zo skusenosti mojich znamych by som to neodporucala (ak sa nejedna o zivot), nakolko to zamestnavatelia nemaju v oblube pustat novonastupenych na volno, aj ked je to co i len jeden den, zial. Napriklad v korporatoch to byva vcelku problem alebo na nejakej exponovanej pozicii kde mas vacsiu zodpovednost.

melanta
18. jún 2023

Nárok na dovolenku máš po 60 dňoch, takže je v poriadku ak ti dovolenku neschvália. Navyše, aj keby si tam pracovala 10 rokov, s dovolenkou disponuje zamestnávateľ, čiže môže neschváliť dovolenku vtedy, keď ty chceš. Keďže nevieme, kde pracuješ a kto je tvoj nadriadený, tak nikto ti tu neodpovie, čo urobí tvoj zamestnávateľ.

katkaseiner
18. jún 2023

Ono je to vždy na dohode. Ja som nastúpila do novej práce 1.6. a 9.7. idem na 2 týždne na dovolenku - zamestnávateľ má už s tým bral. Asi nemusím hovoriť že do konca roka nečakám viac než 2-3 dni, keďže mi celú dovolenku preplati

karinka223
Odpoveď bola odstránená
sasa2
18. jún 2023

Možné to je. Je to o dohode .je veľa zamestnávateľov ktorí to budú akceptovať úplne v pohode a veľa ktorí to akceptovať nebudú .

marca12
18. jún 2023

Zalezi od zamestnavatela. Moj by s tym nemal problem. Tiez som si musela brat dovolenku skor ako zakonom stanovenej lehote a nemal s tym problem.

mikadooo
18. jún 2023

U nás sa to dá. Väčšinou ale oznamujú ľudia už pri nástupe, napr. teraz v lete každého, koho sme vzali, tak už mal kúpenú nejakú dovolenku a šéf povedal, že ok. Ale je to len a len na dobrej vôli zamestnávateľa, takže na tvojom mieste by som šéfa veeeeeeľmi pekne poprosila a snáď to vyjde 😉.