icon

Dovolenka v skúšobnej dobe

peneloppe
15. júl 2015

Ahojte, prosim o radu, osobne skusenosti. Ocitli ste sa v situacii ze ste zacali pracovat pred letom a chceli ste si cerpat dovolenku? Na kolko mam narok? A ako je to v realite? Da sa dohodnut alebo zamestnavatelia postupuju striktne podla zakonnika prace?
Skusobna doba mi konci 31.8. ale v lete by som chcela cerpat aspon 10 dni dovolenky. Ved je leto a mam doma dvoch skolakov. 😔
Dakujem vopred za vsetky prispevky.

Strana
z2
peneloppe
autor
15. júl 2015

@jaja1979

Veru je to tazke a aj financne narocne. Minuly tyzden som dala za 5-dnovy denny tabor pre dvoch 210 Eur. Takymto tempom keby sme isli cele leto tak robim len na tabor, mozno ani ten nevykryjem z vyplaty.

siska53
15. júl 2015

@peneloppe to sa musis opytat jeho,ci ti da...
Viem,ze davaju,ak uz mas zaplatenu davno pred nastupom dovolenku,inak ti nemusia dat nic. Napt.v byvalej robote mi dali ledva 1den v lete a to som uz bola skoro 2m.po skusobnej dobe. Prosto ako nova som nemala narok. Ale vtedy mi ti bolo jedno,vsetci sme tam boli mladi a bezdetni..

Ja mam tiez male deti,uz po skusobnej som,no tiez by som si rada este par dni vycerpala..lebo este teraz skolka bude,ale starych rodicov sme kvoli synovi uz zamestnali od polky juna,teraz uz pojde do skolky opat,mala na 1tyzden tiez a cely august..no nasi uz tiez maju viac ako 60 a denno-denne sa starat o 2 male deti nie je sranda,tak sa asi budeme musiet aj my s muzom nejak vystriedat..aspon par dni.. A 5dni uz mam teraz vycerpanych...
Nemoze s nimi ostat aj tvoj muz?

siska53
15. júl 2015

@peneloppe veru..v malej teraz uz byvalej sukromnej skolke beru aj deti na tyzden(ju tak dame teraz v juli este), ale mesiac stoji 250,tyzden 80€ plus strava 3€/na den k tomu. Krat dve deti a cela moja vyplata plus este slusna cast z muzovej je fuc..

masinka
15. júl 2015

@peneloppe ahoj, tak ja som v predoslom zamestnani rovno na pohovore oznamila ze mam zaplatenu dvojtyzdnovu dovolenku - nastupovala som koncom aprila a na dovcu sme isli v juni. A to som ani nebola az taky zazracny a ziadany kandidat - bol to moj prvy full-time job, nemala som este skoncenu skolu, prax dovtedy tiez len taka studentska, takze vsetko sa da, vzdy to zavisi od zamestnavatela, hlavne sa treba opytat.... na druhej strane ale byt pripravena aj na zamietavu odpoved. Teraz ked som si po materskej hladala zamestnanie, tak sme mali na prvu polovicu januara vybavenu lyzovacku - tiez som to povedala hned na pohovore, brali by ma aj od polky decembra, takto sme sa ale radsej dohodli ze nastupim v polovici januara.....tu totiz pocas skusobnej doby dovolenku nedavaju

peneloppe
autor
16. júl 2015

@masinka

To si dobre urobila, ja si to tak vycitam ze som na to nemyslela a nepovedala ze mame dovolenku kupenu.

peneloppe
autor
16. júl 2015

@siska53

Moj muz s nimi bude tiez, musime sa nejako vystriedat, aj stari rodicia pomahaju, maju ich teraz ale oni este sami pracuju takze nemozeme s nimi ratat v auguste.

sense
16. júl 2015

@peneloppe skus na personalj9m mozno nie dovolenku ale neplatene volno ...ked som robila este na slovensku tak niektore zeny to mali tak...ale desat dni nie max tyzden

Strana
z2