icon

Dve zmluvy

ajamajaja
28. jan 2023

Dobrý deň, mohla by som poprosiť o radu - názor
Som zamestnaná na plný úväzok 37,75 hod.,admin.pravovnik, nakoľko moja pozícia sa ruší a prechádza k reorganizácii ,zamestnavatel mi ponúkol 2 zmluvy na kratší úväzok 20 hod.v novo vytvorenej pozícii v 2 plat.triede - co je zmena mojho terajšieho PP a 20 hod.uvazok v triede 1 - ako novú zmluvu,ale na dobu neurčitú. Mám prijať túto zmenu alebo je to pre mňa nevýhodné? Nechce so mnou zamestnávateľ vybabrať ?
Ďakujem za Váš názor...radu

melanta
28. jan 2023

Aký je dôvod toho, že ti ponúka 2 pracovné zmluvy s krátkym úväzkom a nie jednu na normálny? Už to je podivné. Je v zmluve doslova uvedené, že bez skúšobnej doby? Ak máš skúšobnú dobu, môže ti v nej ukončiť pracovný pomer zo dňa na deň a bez odstupného. Ak s ponukou nebudeš súhlasiť, musí ti dať výpoveď s odstupným. Ak to prijmeš, samozrejme musíš počítať s tým, že môže zrušiť niektorú pozíciu alebo aj obe a vyhodí ťa bez odstupného, lebo budeš mať pracovný pomer kratší ako rok.

ajamajaja
autor
28. jan 2023

@melanta
@melanta áno je to bez skúšobnej doby
Normálny úväzok dá len 1 pracovníčke, mňa tam chce ,,ale môže mi dat len 20 hod.úväzok a to bude zmena terajšej zmluvy a aby mi to nejako kompenzoval, tak mi ponúkol druhu zmluvu tiež 20 hod.,ta druha zmluva je vlastne nová, síce na dobu neurčitú, ale nová
Ak nebudem súhlasiť,tak výpoveď s dostupným

aliziana
28. jan 2023

@ajamajaja no je to zvláštne, ale daj si pozor napr. aj na to, že ak robíš menej ako 4 hodiny, nemáš nárok na stravné... neviem, ako by to brali v tomto prípade...

melanta
28. jan 2023

@ajamajaja takže jednu zmluvu na 40 hodín ti nedá, ale 2 po 20 hodín áno? To má akú logiku ak to celé myslí seriózne? Nezobrala by som to. Okrem toho že budeš bez stravného, budeš mať novú zmluvu. Ak ti zruší pracovné miesto, nebudeš mať také odstupné ako teraz, s najväčšou pravdepodobnosťou žiadne.