icon

Práca na dohodu počas evidencie na úrade práce

speranza0
Dnes o 17:20

Zdravím.Chcem sa spýtať vie mi niekto poradiť ako to je keď som evidovaná na urade práce a nasla som si prácu na dohodu na 20h.týždenne.Novy zamestnávateľ mi dal zmluvu zatiaľ na 2mes.ktoru som zniesla na UP.Tam mi povedala ze môžem odrobit iba 40dni do roka a aj sumu ktorú môžem dostať takže keď presiahnem tých 40dni že ma vyradiť z UP a vraj sa tam rátajú aj víkendy.To akože môžete dohodu mat iba 40dni do roka?A ešte neviete či môj nový zamestnávateľ niečo za mňa dostane z uradu keď ma zamestna na dohodu.Jemu to vyhovuje keďže nebude za mňa platiť nič ani zdravotnú ani sociálne a to ešte zjednava že mi nedá viac na hod.ako by mal normalne dat.Brigadnik ma viac na hod.ako normálny zamestnanec keďže on za mňa nebude platiť nič. Či ako to je nechápem tomu je taky špekulant.

anonym_40e8a6
Dnes o 17:25

@speranza0 informovali ťa správne. Či myslíš, že na úrade si vymýšľali?
Zamestnávateľ musí za teba platil normálne odvody. Neviem odkiaľ máš tú info, že neplatí nič.
Veď keď sa ti to nepáči, nemusíš podpísať dohodu a môžeš si nájsť si normálnu prácu.

anonym_322ceb
Dnes o 17:29

@speranza0 on vedel prečo ti dal tu dohodu iba na 2 mesiace, lebo tak cca to vychádza a neráta sa to ani na hodiny len na dni, 40 dni v roku a finito, ale odvody za teba odvádzať musí

wiliam3royal
Dnes o 17:46

Dohody sluzia v 99% pripadov na ciernu pracu(ostatne bokom / na ruku), priame okradanie zamestnancov a pravdy sa clovek nedovola, niekedy rozmyslam co je horsie, ci na dohodu alebo ako zivnostnik, pretoze prvy nikdy nedostane (a)vsetko normalne zaplatene a este nanho pobera spekulant vselijake umele dotacie, ten druhy si zas musi svoje peniaze vyprosikat a ked sa mu nieco stane, je zodpovedny sam za seba, je to skutocne svinstvo.

Jedine na riadny pracovny pomer, clovek ma vsetko na papieri, ma narok na dovolenku, prechodky a OČR plus tu plati BOZP.

klotildabazarik
Dnes o 17:49

@speranza0 nebrat taketo "dohody", on ta využije a nezaplati ti ani odvody cize tak, mozes tam aj tak byt max 40 dní do roka vobec sa to neoplatí, vsetko co "zarobis" zaplatis do zdravotnej

billy_jean
Dnes o 18:45

Za DoPČ aj DoVP platí zamestnávateľ riadne odvody, tak do sociálnej ako aj zdravotnej poisťovne. Nemá za teba žiadne úľavy z ÚP. 40 dní do roka sa ráta už roky a sú to kalendárne dni, nie odpracované dni. Čiže de facto mesiac a pol.