Existuje kontrola na školstvo?
Ahojte, nieviete niektorá z vás ci existuje nejaká kontrola na školstvo,?Jedna sa o to ze majster fyzicky zaútočil na syna počas praxe.Vulgarne nadávky voči synovi aj ostatným spolužiakom sú dennom poriadku.Ale toto už prekročilo všetky medze.Dal mu facku, ze mu okuliare spadli dole.ked som.mu volala mi povedal že,,ved som mu nedal takú silnú 🤦♀️.Preto chcem aby to riešil niekdo kdo je vyššie ako riaditeľka. Ďakujem za každú radu
a dovod bol aky?
@monika123654 To v dnešnej dobe si môže majster dovoliť? 😲
Podat trestne oznamenie. Zrejme to posudia ako priestupok a postupia na okresny urad. Ak je syn nejako zraneny (napriklad ma odtlacky prstov, opuch), treba ist k lekarovi. Ak mu boli padom poskodene okuliare, treba nahlasit aj to, v tom pripade moze syn v priestupkovom konani ziskat postavenie ucastnika konania - poskodeneho.
Úprimne mi je ľúto majstra. Haranti na ucnovkach sú jak opice, úplne nezvládnutepni. Na vašom mieste by som neriešila majstra ale drzé decko co mate doma, ktoré sa určite nevie správať....
A teraz do mňa 🙈
@slovenka753 je "super", ze to vies bez poznania okolnosti takto jednoznacne posudit.
@slovenka753 ahááá,som.zabudla ze ty s nami žiješ v jednej domácnosti a vieš ako je môj syn vychovaný.Harantov môžeš nazývať svoje deti.By som chcela vidieť tvoju reakciu na niečo takého
@monika123654 jasne vás syn sedel po tisku jak muška nič neurobil a zlý majtar k nemu z niho nič prišiel a vylepil mu. Musel ho poriadne vyprovokovať keď sa neovladol...., 👌
@monika123654 každopádne najskôr si zistite objektívne okolností. Možno budete prekvapená a usúdite ze vás syn poriadne prestrelil predtým ako niekomu zničite život. Ak usúdite ze reakcia majstra bola neprimeraná tak v prvom komentári mate odpoveď na postup.
Pan majster mi dnes volal ze,mam dohovoriť synovi ,lebo načas neodovzdal nejaký test ci čo...keď som sa normálne spýtala na to ze co sa stalo ma surovo zložil. Keď prišiel syn zo školy a pýtala som sa ho čo sa stalo tak povedal ze majster mu dal facku pred všetkými spolužiakmi a to len kvôli tomu ze ten test odovzdal ako posledný. Ospravedlnil sa mu ze to trvalo dlhšie a už do neho začal hostiť.Syn mu povedal ze prečo na neho kričí keď ten test odovzdal a on mu vylepil.Ked som volala majstrovi naspäť ze akým právom ho udrel ,povedal že, sak som mu nedal silnú. Ako to podľa mňa normálne není, keď to nezvláda nemala by to robiť.Zo synom som nikdy problémy nemala .
@monika123654 skúste kontaktovať spolužiakov predtým ako si urobíte názor. Veľmi pochybujem ze je to celý príbeh.
Ako nechápem ako môže vulgárne napádať žiakov, typu,,,kok...,vyjeba...alebo že skrutku nevieš ale kur...si hľadať vies
@monika123654 necitam reakcie ale moj nazor je taky, ze ak niekto nezvlada svoju pracu, nemal by ju robit a to bez ohladu na to, ci chalanisko provokoval/nadaval/ignoroval/ci ho poslal do prdele/ cokolvek. Proste "nadriadeny" v tomto pripade majster MUSI adekvatne zareagovat vramci legislativy/pravidiel/slusneho spravania lebo ma naviac inak nikdy nebude mat respekt. Ja napriklad by som to nedala,lebo by som kolkokrat deti "zastrelila" preto som profi v inom obore.
autorka - ja osobne by som nenechala a dala presetrit, absolut spravanie majstra u mna neakceptovatelne. len treba ratat, mobing zo strany majstra.
Myslím si,že pravda bude niekde uprostred príbehu učiteľa a tvojho syna.

Riaditeľ školy, zriaďovateľ co je u stredných škôl VÚC, školská inšpekcia. A v prípade fyzického útoku aj polícia a organy činné v trestnom konani