icon

Faktúra za marec na osobný účet

31. mar 2025

Ahoj moze mi ešte prist faktura za marec na osobný účet? Som szco

katica06
31. mar 2025

Nuž ak si zamestnanec tak áno, ak si iba szčo nedostávaš výplatu

lucka_ke
31. mar 2025

nevie oznámiť platcovi nové číslo účtu?

autor
31. mar 2025

@katica06
@lucka_ke ja sa len pýtam ci si to môžem nechať poslať ešte na osobný účet marcovu výplatu ta bude vyplatená cca do 20 apríla

autor
31. mar 2025

Faktúru pardon

lucka_ke
31. mar 2025

môžeš, však aj keby ti prišla na podnikateľský účet môžeš si peniaze preposlať na osobný účet čiže v tom problém nevidím, dôležité je ju evidovať ako daňový príjem, ale do budúcna by všetko malo ísť z podnikateľského a naň, asi chcú daňováci viac kontrolovať živnostníkov či všetko priznávajú

autor
31. mar 2025

@lucka_ke ano ďakujem za info.. lebo som myslela ze od 1 aprila musia szco všetko prijímať na podnikatelsky ucet

autor
31. mar 2025

@lucka_ke aby nebol nejaký problém keď mi príde ešte marcova faktura ktorá bude vyplatená na osobný ucet.. banka ci nenahlasi uradu ze bola pripisana na osobny

lucka_ke
31. mar 2025

áno mali by, ale na začiatku bude ešte kopa ľudí, ktorí si ho ani nezriadili, čiže by som to tak tragicky nebrala... prípadne oznám tomu komu si faktúru vystavila nové číslo účtu ak ti platia až 20.

autor
31. mar 2025

@lucka_ke ďakujem za vysvetlenie takže nebude problém keď mi ešte príde na osobny však? A transakčnu dat 0,4 % platia len podnikatelia alebo aj zamestnanci. Napr zamestnanec zaplati dovolenku prevodom na účet a zdani sa to tými 0,4 %

majusqa77
31. mar 2025

hlavne musis mat odchadzajuce platby z transakcneho uctu (tykajuce sa podnikania). prijmy nikoho nezaujimaju

autor
31. mar 2025

@majusqa77 ďakujem