icon

Funkčný úväzok a príplatky v Kauflande

peter1peter9
21. júl 2025

Ahojte, chcem sa opýtať. Robím na 20 hod úväzok, robím viacmenej len víkendy + cez týždeň pár hodín. Vzhladom na to že som na západe blízko BA , máme príplatok za filiálku 240€. Myslel som si že ten sa mi kráti na polovicu , ako aj plat (cca polovicu, kedze robim 20 hodin a plat je uvádzaný na 38,75) , ale chápeme sa. Avsak som sa dopocul , ze ten príplatok za filialku sa nekráti. Keď som si to tak zrátal tak budem zarábať 580€ +240€ fili + víkendy príplatky čo mi vyšlo cca 200 € (záleží od toho kolko vikendov je do mesiaca). Vyrátal som že budem mať cca 1000-1100 v hrubom plus stravné. To mi príde až moc dobre ma 20 hod uvazok. Ja popri tomto robim v druhej robote klasiku 40 hodin a zarobim 2000€ v hrubom avšak veducu poziciu , nie vykladanie tovaru. Vie mi niekto povedat ci sa krati ten filialkovi bonus ? A ak niekto robi/robil v kaufe, maju tam priplatky za chlad na chladenom a pultoch ? Ďakujem.

bosorkabb
22. júl 2025

Príplatok za filiálku (niekde regionálny príspevok) sa kráti podľa úväzku. Isto ho nedostaneš celý.

ekira1
22. júl 2025

@peter1peter9 príplatok filiálky sa kráti percentuálne k plnému úväzku, taktiež sa kráti pri dovolenke, pn, očr... 240€ dostanú len tí, čo majú úväzok 7,75h.

peter1peter9
autor
22. júl 2025
@ekira1

@peter1peter9 príplatok filiálky sa kráti percentuálne k plnému úväzku, taktiež sa kráti pri dovolenke, pn, očr... 240€ dostanú len tí, čo majú úväzok 7,75h.

@ekira1 dakujem za odpovede. Mne riaditel pobocky povedal ze dostanem cely, preto sa divim. Ako je mi jasne ze dovolenka a pn krati tuto sumu, mam to zakotvene v zmluve. Avsak je tam aj napisane ze narok vznika len pri 100% dochadzke v dohodnutom pracovnom case , avsak moj dohodnuty pracovny cas je 20 hodin tyzdenne. Tak teraz neviem. Neverim ze by ma riaditel povocky klamal , mohol mi rovno povedat ze sa to krati , ale povedal ze sa krati len zakladna mzda , priplatok mam ako na papieri.

peter1peter9
autor
22. júl 2025
@ekira1

@ekira1 citujem " Výška príplatku pri kratšom ako ustanovenom čase sa vypláca v pomernej časti" lenže v zmluve mám jasne dané že "ustanovený pracovný čas podľa paragrafu 85 je 20 hodín týždenne" takže ak správne tomu rozumiem naozaj by som to nemal mať krátené ...

ekira1
22. júl 2025

@peter1peter9 rozumieš tomu nesprávne. Máš tam jasne napísané, že príplatok sa kráti. Máš jasne napísané, že tvoj úväzok činí 50% (+-) týždenného pracovného času 20h týždenne. To znamená, že príplatok bude krátený na tieto percentá. Počkaj si na výplatu, v connecte budeš mať výplatnú pásku, skontroluj si to. Alebo sa spýtaj kolegov čo tam robia na skrátený už dlhšie a pozerajú si i výplatnú pásku, nech ti to povedia.