Funkčný úväzok a príplatky v Kauflande
Ahojte, chcem sa opýtať. Robím na 20 hod úväzok, robím viacmenej len víkendy + cez týždeň pár hodín. Vzhladom na to že som na západe blízko BA , máme príplatok za filiálku 240€. Myslel som si že ten sa mi kráti na polovicu , ako aj plat (cca polovicu, kedze robim 20 hodin a plat je uvádzaný na 38,75) , ale chápeme sa. Avsak som sa dopocul , ze ten príplatok za filialku sa nekráti. Keď som si to tak zrátal tak budem zarábať 580€ +240€ fili + víkendy príplatky čo mi vyšlo cca 200 € (záleží od toho kolko vikendov je do mesiaca). Vyrátal som že budem mať cca 1000-1100 v hrubom plus stravné. To mi príde až moc dobre ma 20 hod uvazok. Ja popri tomto robim v druhej robote klasiku 40 hodin a zarobim 2000€ v hrubom avšak veducu poziciu , nie vykladanie tovaru. Vie mi niekto povedat ci sa krati ten filialkovi bonus ? A ak niekto robi/robil v kaufe, maju tam priplatky za chlad na chladenom a pultoch ? Ďakujem.
@peter1peter9 príplatok filiálky sa kráti percentuálne k plnému úväzku, taktiež sa kráti pri dovolenke, pn, očr... 240€ dostanú len tí, čo majú úväzok 7,75h.
@peter1peter9 príplatok filiálky sa kráti percentuálne k plnému úväzku, taktiež sa kráti pri dovolenke, pn, očr... 240€ dostanú len tí, čo majú úväzok 7,75h.
@ekira1 dakujem za odpovede. Mne riaditel pobocky povedal ze dostanem cely, preto sa divim. Ako je mi jasne ze dovolenka a pn krati tuto sumu, mam to zakotvene v zmluve. Avsak je tam aj napisane ze narok vznika len pri 100% dochadzke v dohodnutom pracovnom case , avsak moj dohodnuty pracovny cas je 20 hodin tyzdenne. Tak teraz neviem. Neverim ze by ma riaditel povocky klamal , mohol mi rovno povedat ze sa to krati , ale povedal ze sa krati len zakladna mzda , priplatok mam ako na papieri.
@ekira1 citujem " Výška príplatku pri kratšom ako ustanovenom čase sa vypláca v pomernej časti" lenže v zmluve mám jasne dané že "ustanovený pracovný čas podľa paragrafu 85 je 20 hodín týždenne" takže ak správne tomu rozumiem naozaj by som to nemal mať krátené ...
@peter1peter9 rozumieš tomu nesprávne. Máš tam jasne napísané, že príplatok sa kráti. Máš jasne napísané, že tvoj úväzok činí 50% (+-) týždenného pracovného času 20h týždenne. To znamená, že príplatok bude krátený na tieto percentá. Počkaj si na výplatu, v connecte budeš mať výplatnú pásku, skontroluj si to. Alebo sa spýtaj kolegov čo tam robia na skrátený už dlhšie a pozerajú si i výplatnú pásku, nech ti to povedia.

Príplatok za filiálku (niekde regionálny príspevok) sa kráti podľa úväzku. Isto ho nedostaneš celý.