Hair a spa: Akú živnosť potrebujem?
Ahoj chcem sa spytat hair spa sa moze provozovat na aku zivnost
Volnu ci remeselnu ?
nechcete skúsiť sa spýtať na živnostenskom namiesto na MK?
Minule sme to riešili s babami...ci to môžu robiť len kadernícky, či kozmeticky, či maserky...žiaľ nedopatrali sme sa odpovede...skus na úrade sa spýtať, ale či ti budu vedieť odpovedať
. Neviem...keďže vieme ze koľko krát nedávajú relevantné informacie🙈🙈
@keira13 ahoj,.volaj rovno na zivnostensku komoru. Co tam konkretne budes poskytovat? Umyvanie vlasov? Nanasanie masky? Masaz hlavy? Treba presne popisat, co budes robit, kazdu jednu cinnost, pretoze niektore mozu naplnat znaky remeselnej zivnosti.
@janetinka27 ja sa len informujem co vobec treba
Ci volna alebo remeselna a co mozes a nemozes
Pytala som sa priamo zien co maju takto salon ze na aku zivnost maju otvorene ked neni ani kozmeticka ani kadernicka a odpoved som nedostala ta skusam tu ci niekto nevie
@keira13 ano a prave preto sa pytam,co tam budes robit.presne to musis vediet a opisat zivn.uradu alebo sa opytat na komore.tu sa zbytocne pytas,pretoze mnohi ludia si zivnost otvaraju tak,ze sa popytaju kamaratov,aku zivnost si maju otvorit.pridu na urad,otvoria si zivnost,ktoru im poradili kamarati bez toho aby to konzultovali s uradom a to je chyba.konzultovat musis vzdy s uradom, pretoze takto mozes neumyselne poskodit sebe a nakoniec aj klientom.
Na urade ti vzdy musia odpovedat, ak nevedia, musia to zistit.mnohe cinnosti su nove, nezname - napr.kedysi bol kadernik, holic atd a dnes je tu napriklad aj barber.
Kedysi bola klasicka masa, sporova masaz, dnes mas maderoterapiu, wellness maserske sluzby atd, jednoducho kazda vykonavana cinnost, zvlast ak sa klienta dotykas vlastnymi rukami, musi byt jasne definovana. Dolezite je, co presne budes robit ty (bez ohladu na to, co robia/nerobia ine baby).
Plus teda este vybavenie priestorov, hygiena atd.
@keira13 nevedela si dohladat, pretoze si sa neopytala na spravnom mieste. Vela ludi si da zivnost volnu - sluzby suvisiace so skraslovanim tela a v tom robia gelove nechty, tetovanie, maderoterapiu atd., co je neopravnene podnikanie
Záleží čo presne budeš ponúkať, umytie vlasov je voľná živnosť ale už akékoľvek zábaly sú kaderníctvo :D
Ja síce neviem odpoveď ale joj hneď sa k tebe objednávam 🤣
@keira13 ahoj, zistila si niečo? Na ŽK mi nedvíhajú tak som začala googliť 🙈
Musi byz kozmeticka 🙂