icon

Hľadám kamarátku na prácu a cestovanie po Islande

janusavenusa
10. mar 2024

Ahojte chcela by som ísť vyskúšať pracovať na Island na nejaké 2 mesiace, od mája, no zatiaľ žiadna moja kamarátka nie je odhodlaná ísť vyskúšať so mnou, tak mi napadlo či sa tu netúla nejaká dalšia žienka ktorá si hľadá kamarátku na cesty tiež haha!🤣V Aprili idem mať 21🙂

ajdika
10. mar 2024

@janusavenusa a keby si sla sama? Na Islande je vela Slovakov a Cechov 🙂, skus najst nejake skupiny na fb. Moja dcera sla sama.

erzulaa
11. mar 2024

@janusavenusa ahooj, uvazujem nad tym ale zatial nemam nic konkretne. rada by som sa pridala 😄

janusavenusa
autor
11. mar 2024

@erzulaa jeee, tak ani ja to nemam zatial 100%, nasla som ale firmu ktora vie vybavit pracu za mensi poplatok co mi tu poradili, mozes mi napisat mail a poslem ti co mi napisali ze je potrebne a uvidis😁😁😁

janusavenusa
autor
11. mar 2024

@janusavenusa alebo instagram🤓

drago12587
12. mar 2024

Na islande je vela prace.. s tym nieje absolutne ziadny problem ak mas zaklady Anglictiny.. problem je ubytovanie..ak chces studio, priprav si 3500-5000€, ( depozit + najom) ak chcete napr 2 izbovy byt tak 2-3 mesiace depozit + okolo 1800-2000€ prvy najom. Ak chces len izbu tak izby idu od 120-150k isk to je okolo 800-1000€ ale zvycajne nepytaju depozit.. + peniaze na zaciatok na jedlo, dopravu , atd. Takze ak nemas vybavene ubytovanie, priprav si par tisic eur na zaciatok čo sa na 2 mesiace nevyplati a ani pracu ti na 2 mesiace takmer nikto neda. ( Jedine ze budes klamat, ze ostanes dlhsie :D) .. zarobok na začiatok budeš mat okolo 400k čo je okolo 2700€ v čistom - ubytovanie a strava takze za mesiac ak sa podari odlozis 1500€ a za 2 by si prisla domov s 3k :D
. Island sa oplati z dolhodobeho hladiska, najdes pracu za 4-6000€ , ubytovanie za 1500€ a uz ti ostavaju normalne peniaze na konci mesiaca.

teki1
12. mar 2024

@drago12587 A ak by chcela ísť na dlhšie.kam sa obrátiť prosím?

teki1
12. mar 2024

@janusavenusa Môžem tiež poprosiť info 🙂

drago12587
12. mar 2024

@teki1 na islande potrebujes mat pracovne čislo, tzv: kenitalla, bez toho nemozes pracovat. S tou pojdeš do banky kde si založiš konto na ktore ti budu posielat vyplatu. ( Nikdy neposielaju na zahranicny ucet) .. je to lahke vybavit, ak vies co a kde, tak to zajme 3 hodiny. To robis ako prve. Druha vec je najst si ubytovanie, to sa hlada na Fb alebo na " myigloo.is" . Tam na zaciatok ( napr na rok) najst nieco lacne, mozno staru izbu .. zo zaciatku budes mat pochopitelne nizku zivotnu uroven na ktoru sa musis pripravit ak nemas dost penazi na start.. aspon 5000+ pre slusny zaciatok. Ked mas to, hladas si pracu. Spravis vyzualne pekny zivotopis, nech zaujme, mozes si aj vymysliet pozicie ktore sedia do popisu prace ( na nižsich poziciach na začiatku to nekontroluju :D ) .. a posielas ziadosti na Alfred.is ..aleb ich vytlačiš a chodiš osobne, tam je uspešnost ešte vyššia a lepšie si ta zapamätaju pri vybere. Prace je tu ale dost, mna vzdy prijali par hodin po odoslani CV ale mam super Angličtinu, Polstinu ( ktora sa tu vyuziva vo velkom) , velke prac.skusenosti a hlavne namakane cv, žiadny textovy dokument... Prvy rok šetriš, a odkladaš na realny začiatok a lepsiu životnu uroven. Neskor už to ide samo ak si priebojna a chceš zarabat viac. Vš tu nikoho netrapi ak nejdeš do officu ale aj tam z mojej skusenosti viac cennia personalitu a skusenosti. Toto je taky rychly tutorial na Island, zivot je tu skvely, praca zdaleka lahsia a pokojnejsia ( samozrejme zalezi kde)!, väčšinu času pijem kavu.. a platy samozrejme tiež inde. A je to island ! :D vyhlady ako malo kde na svete, vela vyletov poskytuju firmy zdarma. Začiatok je ale tažky ak nemaš našetrene.

teki1
12. mar 2024

@drago12587 Ďakujem za skvelé info.👍🙂

nane27
2. máj 2024

@drago12587 ahoj keď sa môžem opýtať ..koľko tam zaraba obyčajny pracovnik v sklade ,alebo na páse niekde vo fabrike cca? Dik

drago12587
3. máj 2024

@nane27 cca 3000€ v cistom po taxoch, ale aj na tych poziciach si vies zarobit tak do 4500€ v cistom ak beries nadcasy a nocne ak ponukaju .

nane27
12. máj 2024

@drago12587 super dik

peterwolf
2. júl 2024

@janusavenusa Ahoj, Tu Peter, podarilo sa ti niekoho splašiť? Alebo ako si natom 🙂

teki1
2. júl 2024

@peterwolf Ani mne sa neozvala,chcela som info tiež.