Hľadám parťáčku na prácu v zahraničí
Ahojte, nerozmysla niekto nad odchodom za prácou do zahraničia a nehľadá niekto nahodou parťáčku? Rada by som vycestovala, len samej sa mi moc nechce, tak či tu nahodou nie je niekto s podobnym problemom 😅 kto by chcel ist a nemá s kym 🙂
@luccccc 13:37 komentar si si mohla odpustit...
Dostala si radu od zeny,ktora zije roky zahranici.
Ja som vycestoval tiez s clovekom,ktoreho som nasiel cez inzerat,vydrzal 6.mesiacov,potom sa vratil domov,bolo to este pred vstupom do EU,vybavil som pracovne viza,celu administrativu,vozil ho na mojom aute....
Prajem vela stastia🍀
@luccccc
Ale ty si žiadnu radu nedostala, keďže len hľadáš niekoho, kto ťa prinúti zdvihnúť zadok z domu! Keď sa niekto pýtal ako a kde pracu mimo SK hľadať, dám link alebo aj kontakt priamo.
Ty nepíšeš zuadne info len z tvojho príspevku vyplýva, že ta treba ťahať!
Odisla som v 20 rokoch a medzi tým som robila ale zila 3-4 roky na SK. Mam cez 40 a stále som mimo SK. Vďaka niekdajšieho debilnemu syndrómu matky Tetezy som takto dvoch jedincov chcela "zachranit" a pomôcť im odist do zahranicia. Nikdy viac! Mat na krku cudzích ľudí o ktorých prd viem, nehrozi. Aj z rodiny mam tak 3 ľudí, ktorým by som hneď zajtra pomohla hľadať a vybavovať papiere. Ostatnej rodine ani za 10 000e!
Nepísala som ti ako slečna dokonalá menezerka, ktorá nevie kam s namyslenostou. Ake z vlastných blbych skusenosti.
Tak namiesto blbych pripomienok na moju osobu sa zamysli sama nad sebou.
@svetlonos to vôbec nie je o tom, ja mám predstavu o práci a dokonca mám aj nejaké ponuky kam by som mohla ísť, ale nepísala som to lebo možno človek ktorý by sa našiel ma tiež niečo vyhliadnuté len tam nechce ísť tam, takže ak by sa niekto skutočne našiel bolo by to o spoločnej dohode, ja som otvorená viacerým možnostiam, nie len tomu čo mám ja v pláne. Ale keďže ty si reagovala na môj príspevok štýlom akým si reagovala, tak aj moja odpoved bola taká. Keďže sa ťa tento príspevok vôbec netýka, pretože predpokladám že nechceš ísť so mnou vycestovať, tak nechápem načo si ho komentovala. Ja som v zahraničí tiež žila, nepotrebujem linky ani kontakty viem ako si tam prácu nájsť.
@luccccc
tak si to precitaj ešte raz. Teraz tu napíšeš podstatne informácie až. Tvoj príspevok pôsobí tak, ze potrebuješ niekoho, kto ťa bude ťahať. Keby si napísala hneď, už som pracovala mimo SK, bol by moj príspevok uplne v inom duchu a pozitívny. Neviem kde, koľko dlho a akú prácu si robila - teda aké máš skúsenosti s ľuďmi, ktorým sa takto pomohlo. Ja fakt nemám dobre skusenosti a preto moj priamy príspevok. Nezvyknem jednať v takýchto temach v rukavičkách. A hlavne vonku použiješ takuto blbu vetu a uz ta berú uplne inak ako si to ty vlastne myslela.
Takže veľa šťastia a snáď nájdeš niekoho, kto je schopný zvladnut to bez problémov.
@luccccc ja uz o tom roky rozmyslam, zatial ma v zahranici ale po pohovoroch nevybrali…. Vies o nejakej dobrej praci? Samozrejme nie fyzickej.
@tundra
jasne stara známa pesnička 😁. Mne tiež bolo povedané od 60tnika, ze do AT/DE za menej ako 2500 - 3000 e v cistom nepôjde, ved to bežné zarobi pokojsky v hoteli a umývačky riadov, ci pomocná sila v kuchyni 🤯. Samozrejme bez vedomosti jazykov okrem Sk a češtiny! Ved na takéto pozície jazyk netreba. V zivote ten clovek v zahraničí nerobil len chodil na dovolenky.
No co ti poviem, okoktavela som. Pri vysvetleni, ze to je scifi a takto to nefunguje som bola za vola ja, lebo ved kamaráti tak zarabaju. Moj muz je nemec, ho to veľmi pobavilo. Tak povedal, ze keď tu blízko zarobi 3k v cistom ako umývačky riadu, tak da hodinovú výpoveď v kancelarii 😁 Ale to my sme neschopní a nič nevieme, nie ten ktorý päty z SK päty nevystrcil co sa prace týka. Aspom si mal potom kľud od neho 🙂
@dancingqueen321
ak to nemyslíš ironicky, skus kontaktovať melanta tu na mk 🙂
@luccccc
inak to uprac si v hlave - to som nemyslela tak, ze by si bola blba alebo podobne negatíva! Len ohľadom odchodu do zahranicia. V tom som vždy mala "v hlave upratane" uplne dokonale. To len aby si na nic nezabudla pri organizovaní, planovani presnom. Tak som to myslela. Vo dvojici to môže byť fajn ale aj nemusí. Kolegyna takto pomohla kamoske. Ta baba bola doslova nervovo labilna, brala lieky na psychicke problemy, energia z nej isla až strach, notoricky pomalá.
A cudzieho ani nepoznáš, to je taka lotéria.
Aj ja chcem ísť do zahraničia, najmä do Holandska, kvôli angličtine lebo je ľahšia ako nemčina.

@luccccc
nikdy by som s cudzím nesla takto. Ma tam človek dost sam so sebou a nieto ešte riešiť problémy druhého človeka. Nepíšeš kam, ci vieš jazyk, akú prácu hľadáš. Ake su benefičný ist s tebou niekde za prácou (akou?) do zahranicia? Načo k tomu potrebuješ druhého cloveka?
Do zahranicia bud chcem alebo nechcem ísť pracovať, mam konkrétnu predstavu o práci a tu už zajednanu. Jazyk mam na monimalne dobrej urovni.
Co urobis, ked ti/vam alebo jednej z vas zrusia na mieste ponuku?
Raz sa mi to stalo, kufor zbaleny, veci nakúpené. Preventívne som ešte zavolala deň pred príchodom. Šéf prekvapený, že mi písal email, nahovoril odjaz na telefon. Predsa sa rozhodli pre niekoho iného. Email som nikdy ani do spamu bedostala, ani len odkazovku na telefóne nemám 😏
Poriadne si uprac v hlave co vlastne chceš, ziskaj pracu a chod. Ked uvidíš ake to je, zistíš, že nemáš chuť ešte tam niekoho vodiť za ručičku.
Ani teba nikto nebude.